ÇÖZÜLDÜ High Sierra Kurulum sonrası no trackpad found Hatası

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
Tekrar DSDT ve SSDT düzenlemesi yapmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
34
evet hocam tekrar yaptım düzeldi suanda gösteriyor bu arada clover ekranında install seçeneği sorunu düzeldi kurulum yaptım hfs+ olarak windows 10 Yanina kuruldu apfs olarak kurulmadı windows 10 Yanina apfs olarak kurulmuyor sanırım apfs sadece macOS olarak kurunca oluyor sanırım

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
APFS olarak kurulmamasının sebebi, benim kurulum imaj dosyalarında kurulacak diskin macOS tarafından otomatik olarak APFS formatına çevrilmemesi için eklediğim düzenleme ile devredışı bırakmam. Zira APFS Hackintosh için tavsiye etmiyorum. Ek olarak kurulumda sorun çıkartabiliyor. Ben de HFS kullanıyorum ve şu an için APFS düşünmüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
34
APFS olarak kurulmamasının sebebi, benim kurulum imaj dosyalarında kurulacak diskin macOS tarafından otomatik olarak APFS formatına çevrilmemesi için eklediğim düzenleme ile devredışı bırakmam. Zira APFS Hackintosh için tavsiye etmiyorum. Ek olarak kurulumda sorun çıkartabiliyor. Ben de HFS kullanıyorum ve şu an için APFS düşünmüyorum.
anladim hocamam tamamdir,
bu arada cok buyuk bir sacmalikla karsi karsiyayim hackintoshu kapattim windowsa gectim tekrar macos a gecerken sistem acilmadi bayagi bekletti bekledim acilmadi acmaya calisiyorum acilmiyor insanda sabir da bir yere kadar hakikatten bu nedir hocam ya.

hocam bu arada ssdt duzenlemesi derken en bastan orjinal dosyalari cikartip ayni patchleri en bastan yapmayi mi kastettiniz acaba?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: asd.u

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
High Sierra farklı bir işletim sistemi. Dolayısıyla ACPI dosyalarını yeniden düzenlemen daha yararlı olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
34
High Sierra farklı bir işletim sistemi. Dolayısıyla ACPI dosyalarını yeniden düzenlemen daha yararlı olabilir.
hocam kisa bir ozet geciyim, ben apfs ve hfsplus dosyalarini attiktan sonra ikinci kurulum dosyalari ile kurulum yapmistim high sierra, sierra da ki efi dosyamla calisiyordu sadece batarya gostergesi ve touchpad bir sure sonra kendi kendine duzelmisti ama sitem sorunsuzdu daha sonra birkac defa yeniden baslatma yaptiktan sonra sistem acilmadi, bunlara gore benim yeniden duzenleme yapmam sart mi eger oyleyse sierra kurup guncelleme yaptiktan sonra duzenleme yapacagim eger sart degil ve genelde kullanicilar sieeradaki dosyalarini high sierrada kullaniyorsa o zaman high sierra kuracagim biraz inceledikten sonra
( en son bu linkteki sifirdan kurulumla denerken macOS High Sierra 10.13 İmajı ( Sadece GPT olarak Formatlı kurulum için. MBR desteklemez)
10.13.1_High_Sierra.raw.zip - Google Drive
bu konudaki hatayi almistim ÇÖZÜLDÜ - High Sierra kurulumda hata | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu dtds olmadan kurmaya calisinca dtds ile kurmaya calisinca da verbose modda kurulum acilirken sound assertion kisminda takili kalmisti)

not: hocam bu arada ana konuda hfsplus.efu ve apfs.efi dosyalari ile ilgili birsey yazmiyor install seceneginin gozukmemesi bu sekilde cozuluyor obur turlu laptopta install secenegi gelmiyor haberiniz olsun.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
not: hocam bu arada ana konuda hfsplus.efu ve apfs.efi dosyalari ile ilgili birsey yazmiyor install seceneginin gozukmemesi bu sekilde cozuluyor obur turlu laptopta install secenegi gelmiyor haberiniz olsun.
Bu sorun sadece senin sisteminde yaşandı. Eğer benzer sorunlar gelirse elbette bundan sonra ki imajlarda gerekli düzenlemeler yapılır. Diğer yazdıklarına gelince; dediğim gibi DSDT dosyalarını yeniden düzenleyip tekrar denemekten zara gelmez sanırım, değil mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
34
Bu sorun sadece senin sisteminde yaşandı. Eğer benzer sorunlar gelirse elbette bundan sonra ki imajlarda gerekli düzenlemeler yapılır. Diğer yazdıklarına gelince; dediğim gibi DSDT dosyalarını yeniden düzenleyip tekrar denemekten zara gelmez sanırım, değil mi?
hayir hocam problem o degil zarar gelmeyecegini 4 yasindaki cocuk da tahmin edebilir akil yurutur ben onu sormadim ki eski kullanicilar genelde sierra da ki dosyalarini kullaniyor mu bilginiz var mi diye sordum sizden bi soruya cevap almak gercekten cok zor 1 gun boyunca siteyi yenileyip cevap bekliyorum gelen cevap oncekinin tekrari eger bilginiz yoksa belirtebilirsiniz, cok yardimci oldunuz simdiye kadar sagolun gercekten ama eger cevap vermek istemiyorsaniz belirtmeniz yeterli, tekrar sormam saygi duyarim, herhangi bir alinma da olmaz hocam kacamak siyasi cevaplar aliyorum da surekli genelde o yuzden boyle yaziyorum saygilar.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
Bak, benim daha önceki rehbelerimi okusan, yazdığım cevaplara dikkat etsen, her zaman önerdiğim şey ilk olarak kendi DSDT dosyanı kullanmak, ek olarak ta bir önceki versiyonda DSDT dostaları hata verdiğinde bunların yeninden oluşturulup tekrar düzenlenmesi gerekliliği ile ilgili. Bazı kullanıcılarda bir önceki versiyondaki DSDT dosyaları işe yararken bazılarında işe yaramayabiliyor. Dolayısıyla önerdiğim şey, kurulum esnasında dsdt kullanmayıp, kurulumdan sonra temiz DSDT çıkartıp bunların üzerinde tekrar düzenleme yapmak.
Neden aynı cevabı veriyorum? Sorduğun şey denemeler ile ilgili. Yani Sierra kurarsam daha mi iyi, yoksa direk High Sierra vs. DSDT dosyalarım böyle çalışır mı, eğer çalışırsa direk güncellerim.. (#9 mesaj).
Bunları sormak yerine denemeler yaparak, bu deneyimlerini ve bulduğun çözümleri paylaşarak aynı sorunları yaşayan olursa destek olabilirsin. Çünkü vereceğim cevap yukarıda yazdığım gibi olacaktır yine.
Aynı şeyleri, evet, tekrar yazıyorum. Zira sorunun cevabı bu. Kaçamak cevap falan yok. Bak 160 mesajın var, açtığın hemen hemen bütün konuları çözdük. Hatta konu açıp cevap vermediğin konular bile mevcut. Ve ben hemen hemen forumda açılan 6184 mesaj ile bütün konulara anında cevap vermeye, çözüm üretmeye çalışıyorum.
Benim burada bu platformda sorunsuz deneyim yaşamanız için günde kaç kere sistem silip kurduğumu, bilmiyorsun. Sadece şu an bir üyemizden gelen bir soru için bile şu an bir kurulum daha yapıp video rehber hazırlamaya çalışıyorum. (Sierra'dan High Sierra güncelleme rehberi).
Sonuç olarak yazdığın şeyler doğru eleştiriler değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
34
Bazı kullanıcılarda bir önceki versiyondaki DSDT dosyaları işe yararken bazılarında işe yaramayabiliyor.
hocam oncelikle almak istedigim cevap buydu( hicbir sekilde calismadigi mi yoksa calisabildigi mi cunku high sierra ilk kurdugumda calismisti)
hocam cevap vermedigim konulara baktim cozemedigim ve erteledigim konular daha sonra forumdaki arkadasin efi forumunda paylastigim dtds leri benim icin duzenleyince o konularin da cozumunu hala bilmedigim icin cevap yazmadim touchpad ve batarya konusu bir de asus nano wifi konusu bu arada ( asus nano wifi i herkes tavsiye ediyor ama ben aldim performansi cok kotu kesinlikle tavsiye etmiyorum)
hocam kacamak derken soyle ben farkli dusunuyorum bazi konularda size sorular soruyorum onumu gorebilmek icin ama siz israrla hep ayni seyleri soyluyorsunuz israrla tek bir cozum uzerine gidiyor hep ayni cevaplari veriyorsunuz sordugum sorulara degil de baska seylere cevap aldigim icin oyle yazdim mecburen ornegin dtds yeniden duzenleme islemi: ben zaten dtds leri kendim duzenlemedim ki forumdaki @gsprodaslo nickli arkadasa dosyalarimi attim sagolsun o duzenledi o yuzden tek bir seyi ogrenmek istedim eski dtdsler kesinlikle kullanilmamali mi yoksa calisabilir olma durumu var mi siz yabanci forumlari takip ettiginiz icin baska kullanicilarin naptigini bilirsiniz diye dusunup sordum ama israrla dtds duzenlemelisin diyorsunuz evet biliyorum duzenlemeliyim o konuda hem fikiriz high sierra nin dtdsleri ile sierranin kiler en kotu ihtimalle ayni bile olsa bir zararim olmayacak evet bunu biliyorum ama ben baska bir soru sormustum, sizin herkese kostugunuzu her turlu yardim esirgemediginizi biliyorum zaten ama ben de buna anlam veremedim o yuzden en sonunda yazma geregi duydum cunku cevaplarini bekliyorum pc basinda.