High Sierra Kurulum Sonrası NVIDIA Web Driver Tanıtmak

suaterken

APPRENTICE
15 Eki 2017
2
2
0
32
Merhabalar,
Forumu ~1 haftadır takip ediyorum. Hackintosh işine de 1 hafta önce girdim, arkadaşım burayı övdü ve takip etmeye değer buldum, ben de katkı sağlamak istedim.

Gelelim soruna,
NVIDIA Web Driver Sonrası Siyah Ekran | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Buradaki konuda yaşanan sorunların aynısını yaşadım ve çok kez clean kurulum ve başarısız yeniden deneme sonrasında çözüme ulaştım umarım sizin de işinize yarar.

Yapılması gereken adımlar;
How to properly Install Nvidia Drivers on High Sierra 10.13 (17A405) - Hackintosher
Burada adım 1 ve 2 yi yaptıktan sonra Clover dan aşağıdaki resimdeki ayarları yapmalısınız yapmaz iseniz boot olmaz (en azından bendeki sorun 2. adımdan sonra boot ettiğimde stuck olmasıydı.)
dnZzctOoc2wZLEvqbOTSDDS4qzV362Wj.png

OsxAptioFix2Drv-64 seçili olmaz ise web driver kurulumu başarısız oluyor !

Bundan sonra tekrar boot ettiğimizde kurulumu sorunsuz aşağıdaki gibi yapmış olmamız gerekiyor. Eğer yapamazsak doğru ayarları bulana kadar denemeye devam !

Kurulumdan sonra reboot etmeden önce aşağıdaki ayarların yapılması gerekiyor !

Yukarıdaki vermiş olduğum linkteki 4. adımdaki Lilu ve NvidiaGraphicsFixup kextlerinin Efi içindeki kextin içine atmamız lazım ve daha sonra, Clover Configurator ile aşağıdaki ayarları yapmanız gerekli;
1- System Parameters altında "NvidiaWeb" seçili olmalı
2- Rt Variables > CsrActiveConfig 0x67 olmalı !
3- Boot > nv_disable = 1 seçimini kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !
4- Graphics > Inject Intel seçimi kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !

Bu işlemlerden sonra reboot ile ben çözüme ulaştım umarım size de çözüm olur.

Sonuç;

shanoglu60

APPRENTICE
13 Nis 2018
23
0
0
32
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar bende bilgisayara Mavericks 10.9.5 sürümünü kurdum. İlk kurduğumda bu çözünürlüğü bir türlü alamadım. Daha sonra Nvidia Web Driver kurdum. Mavericks OS X sürümüne göre, görev çubuğuna Nvidia simgesi geldi. Yine 1680x1050 veya 1920x1080 çözünürlükleri çıkmadı. Bende NVEnabler.kext ile yükleme yaptım. Bu sefer VGA Ekran 1 yanına VGA Ekran 2 geldi. İkisinde de çözünürlük 1920x1080 mevcuttu. Bir de aynalar diye bi seçenek var. Ama nedense 1920x1080 alınca ekran çok küçük oluyor. Resimde ki gibi nedeni ne olabilir.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,803
7,588
4,401
Senin grafik kartın için Nvidia Web Driver gerekmiyor. Chamaleon kullanıyorsan GraphicsEnabler=Yes komutunu kullanmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet