Merhabalar,
Forumu ~1 haftadır takip ediyorum. Hackintosh işine de 1 hafta önce girdim, arkadaşım burayı övdü ve takip etmeye değer buldum, ben de katkı sağlamak istedim.
Gelelim soruna,
NVIDIA Web Driver Sonrası Siyah Ekran | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Buradaki konuda yaşanan sorunların aynısını yaşadım ve çok kez clean kurulum ve başarısız yeniden deneme sonrasında çözüme ulaştım umarım sizin de işinize yarar.
Yapılması gereken adımlar;
How to properly Install Nvidia Drivers on High Sierra 10.13 (17A405) - Hackintosher
Burada adım 1 ve 2 yi yaptıktan sonra Clover dan aşağıdaki resimdeki ayarları yapmalısınız yapmaz iseniz boot olmaz (en azından bendeki sorun 2. adımdan sonra boot ettiğimde stuck olmasıydı.)
OsxAptioFix2Drv-64 seçili olmaz ise web driver kurulumu başarısız oluyor !
Bundan sonra tekrar boot ettiğimizde kurulumu sorunsuz aşağıdaki gibi yapmış olmamız gerekiyor. Eğer yapamazsak doğru ayarları bulana kadar denemeye devam !
Kurulumdan sonra reboot etmeden önce aşağıdaki ayarların yapılması gerekiyor !
Yukarıdaki vermiş olduğum linkteki 4. adımdaki Lilu ve NvidiaGraphicsFixup kextlerinin Efi içindeki kextin içine atmamız lazım ve daha sonra, Clover Configurator ile aşağıdaki ayarları yapmanız gerekli;
1- System Parameters altında "NvidiaWeb" seçili olmalı
2- Rt Variables > CsrActiveConfig 0x67 olmalı !
3- Boot > nv_disable = 1 seçimini kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !
4- Graphics > Inject Intel seçimi kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !
Bu işlemlerden sonra reboot ile ben çözüme ulaştım umarım size de çözüm olur.
Sonuç;
Forumu ~1 haftadır takip ediyorum. Hackintosh işine de 1 hafta önce girdim, arkadaşım burayı övdü ve takip etmeye değer buldum, ben de katkı sağlamak istedim.
Gelelim soruna,
NVIDIA Web Driver Sonrası Siyah Ekran | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Buradaki konuda yaşanan sorunların aynısını yaşadım ve çok kez clean kurulum ve başarısız yeniden deneme sonrasında çözüme ulaştım umarım sizin de işinize yarar.
Yapılması gereken adımlar;
How to properly Install Nvidia Drivers on High Sierra 10.13 (17A405) - Hackintosher
Burada adım 1 ve 2 yi yaptıktan sonra Clover dan aşağıdaki resimdeki ayarları yapmalısınız yapmaz iseniz boot olmaz (en azından bendeki sorun 2. adımdan sonra boot ettiğimde stuck olmasıydı.)
OsxAptioFix2Drv-64 seçili olmaz ise web driver kurulumu başarısız oluyor !
Bundan sonra tekrar boot ettiğimizde kurulumu sorunsuz aşağıdaki gibi yapmış olmamız gerekiyor. Eğer yapamazsak doğru ayarları bulana kadar denemeye devam !
Kurulumdan sonra reboot etmeden önce aşağıdaki ayarların yapılması gerekiyor !
Yukarıdaki vermiş olduğum linkteki 4. adımdaki Lilu ve NvidiaGraphicsFixup kextlerinin Efi içindeki kextin içine atmamız lazım ve daha sonra, Clover Configurator ile aşağıdaki ayarları yapmanız gerekli;
1- System Parameters altında "NvidiaWeb" seçili olmalı
2- Rt Variables > CsrActiveConfig 0x67 olmalı !
3- Boot > nv_disable = 1 seçimini kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !
4- Graphics > Inject Intel seçimi kaldırıyoruz yani seçili olmaMAlı !
Bu işlemlerden sonra reboot ile ben çözüme ulaştım umarım size de çözüm olur.
Sonuç;