ÇÖZÜLDÜ High Sierra Kurulumda Dil Seçiminden Sonra Hata

ariky

APPRENTICE
11 Ara 2017
5
2
0
31
macOS 10.13.1
Öncelikle bu rehberi ve dosyaları hazırladığınız için teşekkürler. İlk defa macOS kurmaya çalışıyorum.

Sistemimde Windows 10 kurulu bir Samsung SSD ve 1TBlik depo HDD vardı.

Elime Windows 7 kurulu Intel marka 180 Gblik bir SSD geçti ve aynı zamanda macOS a ihtiyacım çıkınca biraz araştırma yaptım ve önce YouTube kanalınıza sonra da buraya geldim.

İki aşamalı High Sierra kurulumu yapmaya çalışıyorum. Öncelikle 180gblik ssdyi MacDriver 10 programı ile formatladim ve hfs+ ya çevirdim. Tek parça macOS yüklemek istiyorum.

Paragon yazılımları niyeyse çalışmadı. Hatta ikincisinde trial version expired yazdı kurar kurmaz. Halbuki 10 gün vermesi gerekiyordu. Yani bazı arkadaşlar gibi ben de paragon kullanamadım ancak çok da büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Ardından 16gblik kingston usb 3.0 flash diski önce temiz formatladim sonra win32 disk manager ile verdiğiniz ilk aşama dosyalarını yazdırdım. EFI yi olusturdum.

Ardından 2. aşama yükleme dosyalarını macdriver 10 programının yardımıyla gösterip aynı videoda yaptığınız gibi bilgisayarımin içinden erişip dosyaları aktardım.

Daha sonra BIOS ayarlarımı yaptım. Bu noktada şüphelerim olsa da 3 defa kontrol ettim her şeyi tek tek. Doğru yaptığımı düşünüyorum.

Usb ile başlattım pcyi. Kısa bir siyah ekrandan sonra seçenekler geldi. Orda options ta inject ettim nvidia yı. Boot MacOS kısmındaki nvidia disabled=1 tikini de kaldırdım.

Başlattım. Uzun bir bekleyişin ardından dil seçimi geldi ve beklediğimiz gibi hata aldım.

Terminalden volume için id numarasını buldum ve text i export ettim flasha.

Win10 u açıp her iki dosyada da değiştirdim notepad++ ile. Volume yani disk adını da değiştirdim. Kaydedip çıktım.
Buraya kadar hata yaptığımı sanmıyorum. Sonra tekrardan dil seçim ekranına kadar yukardaki işlemleri aynen yaptım ve dili seçince malesef aynı hatayı verdi.

Yani değiştirmeme rağmen ilerleyemedim. Terminali actigim araç çubuğundan disk utility açtım ve disklerin burada da normal olması gerektiği şekilde göründüğünden emin oldum.

Inject seçeneklerini garlic kombinasyonlarla denedim. Hatta 22222 yerine yazdığımız id kodunun değişmiş olma ihtimalini düşünerek tekrar baktım. Beklediğim gibi o sabit ve değişmiyor. İlk degistirdigimle aynı.

Diskin adını değiştirdim yeniden format atıp. Daha basit bir şey yaptım adından dolayı olabilir diye ve her şeyi sıfırdan tekrarladım.

Hep aynı şey oluyor ve bir şekilde halletmem lazım işlerimi çözebilmek için.

Config dosyalarını değiştirmek mi gerekiyor? Bu konuda bir eleştirim olacak size. Lütfen olumlu karşılayınız.

İlk kez deneyen biriyim ve bilgim bugünden önce yalnızca şuydu "Bir pcye macOS işletim sistemi kuruluyor."
Ancak nasıl yapılır yapması neden zor ya da yapilamama ihtimali var mıdır diye sorular gelse de aklıma doğrudan kısa ve genel bir bilgilendirmeyi görmek isterdim her rehberin başında. Siz bunu yapmış olabilirsiniz pek tabi ki. Yalnızca kastettigim şu; insanların daha kolay anlaması ve güvenmesi için ideal olurdu.

Örneğin acar açmaz şunu görseydim:

macOS ve Windows un çalıştığı/yüklendiği sabit disk formatları farklıdır. İki sistem de birbirinin dosyalarını normalde göremiyor ancak 3. Parti yardımcı programlarla Windowstayken Mac i, Mac teyken de Windows taki dosyaları görüp bunlara erişebiliriz.

MacOS her bileşenle çalışmiyor. Uyumsuz bileşen varsa yükleyemezsiniz (en azından sizin verdiğiniz imaj hali ile )

Bu tespitlere zaten varılıyor. Yanlış anlamayın. Sadece bu konuda nispeten cahil :) kişilere kısa genel bir anlatım yaparsanız ilk göze gözüken yerde rehberi takip ederken ne yapmaya çalıştığımızı önceden bilip daha bilinçli yaparız aynı zamanda da kendi özel durumumuza uygun şekilde değişiklikler yapabiliriz kurulum esnasında.

Emeğiniz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Ustad, mesajini okudum ve yeni bir hackintosh kullanicisi olacaginizi varsayarak kisaca su sekilde aciklamaliyim; :)

- Gigabayte Z97X, Gercekten mac kurulumu icin guzel bir anakart. Eninde sonunda sierra kuracaginiza inancim var
- Boot esnasinda su komutlari kullanmayi deneyin "dart=0 -x -v maxmem=4096 npci=0x2000 nv_disable=1"
- Nvidia GTX970 kartinizi gecici olarak cikartalim ve sisteminizi temel Onboard (HD4600) uzerinden yuklemeye devam edelim
- Hic oyle terminal ve id ile ugrasmamanizi oneririm. direk macOS'u flash'a yazdirip, gerekli ayarlamalar ile beraber yukleyelim
- Bu arada hackintosh isi gercekten sabir gerektiriyor. Hatam varsa affola. Daha once Z97'ye sierra kurdum, sonuc kusursuz :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: ariky

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
İlk olarak en azından(!) bizim verdiğimiz imajın sorunu yok. Şunu unutma; Apple'ın üretmediği bir cihaza, desteklenmeyen bir işletim sistemi kuruyorsun. Dolayısıyla sürücü kaynaklı, donanım kaynaklı hatalar olacaktır. Eğer kurulumu tek bir diske yapacaksan, kurulum yapacağın diski kurulum ekranında / İzlenceler / Disk İzlenceleri ile macOS genişletilmiş günlüklü olarak formatla. Ek olarak sisteminde kurulum yapacağın disk haricinde başka bir disk takılı olmasın. Ayrıca kurulumda grafik hatası alma ihtimaline karşı NVIDIA kartını söküp denemelerini bu şekilde yap.
Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ariky

APPRENTICE
11 Ara 2017
5
2
0
31
Şu an son vaziyeti yazayım:

Bu iki aşamalı kurulumdan vazgeçtim. Çünkü Paragon ile SSD ye dosyaları atma kısmında sıkıntı oldu. Başka insanları da gördüm Paragon un HFS yazılımı çalışmayan. Daha doğrusu bir şekilde hataya sebep olan oydu. Ancak diğer yazılım yani diski Apple dosya formatına dönüştürmek için kullandığımız çalışıyordu.

Hal böyle olunca benim de aklıma tek aşamalı kurulumu yapmak geldi. Çünkü onda her şeyi EFI yaptığımız USB belleğe yazdırıyoruz. O yüzden SSD ye kendimiz dosya atmak zorunda kalmıyoruz.

Yazdığınız script sayesinde iki satır terminale kısacık kodlar yazarak aşamaları tamamladım ve High Sierra yı kurdum. Ancak önemli not: GTX 970 grafik kartımı fiziksel olarak kasadan söktüm. Sonradan gerekli ayarların yapılabileceğini öğrenmiştim.

Tavsiyem tek aşamalı kurulumu yapmak ve başlamadan önce grafik kartını sökmek.

KCPM Utility Pro programını macos kurduktan sonra çalıştırdım ve içine rehberdeki ve videodaki kext dosyalarını tek tek sürükle bırak yaptım.

Ethernet kartım Atheros E2200 killer series. Onu başarıyla tanıttım.

Ancak hala USB belleğim takılı olmadan calistiramiyorum. Tüm rehberleri takip ettim. Hatalı yaptığım şey ne olabilir?

@montezuma
@barisyasmin

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Clover ile boot problemin cozulecektir :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888