ÇÖZÜLDÜ High Sierra ta Boot Camp ile kurulum yapamıyorum

saotarus

APPRENTICE
5 May 2018
2
1
0
44
Arkadaşlar Merhaba.

Cihazım iMac 2010 Mid. makinada ssd ye geçiş yaptım macOS kurulumum bitti herhangi bir sorun yok fakat boot camp hiç bir şekilde kuramıyorum. yaklaşık 2 gündür araştırıyorum bazı iMac versiyonlarında boot camp desteklenmiyor diyor ama ben diski değiştirmeden önce boot camp ile windows 7 bu makinadaki eski diskte kuruluydu bu sebepten kurulamaması gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.

sorunum şu ; boot camp açıldığında 3 seçenek çıkması gerekiyor ve en üstteki seçeceği seçtiğinizde windows un iso dosyasını seçerek bir flash diske bootable bir windows hazırlamasını sağlıyoruz. maalesef bende 2 seçenek çıkıyor ve iso dosyasını seçtiğimiz o seçeceği göremiyorum.

internette bulduğum çözümlerden birisi boot camp in içindeki Info.plist dosyasında bazı değişiklikler yaparak 3. seçeceği çıkarmanın mümkün olduğunu gördüm fakat root yetkisini açmama rağmen bu dosya üzerinde değişiklik yapmama macOS izin vermiyor. bunun başka bir çözümü var mı?

yani büyük ihtimal bu dosyada değişiklikleri yapabilirsem sorunum çözülecek gibi görünüyor.

Info.plist I Xcode ile açtım değişiklik yapmaya kalktığımda önce ' Do you want to unlock it' gibi bir mesaj alıyorum unlock yap dediğimde ise 'The file info.plist would not be unlocked. unlocking faile for an unknown reason' şeklinde bir hata alıyorum.

arkadaşları bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim 2 gündür çözemiyorum ve eskiden kurulu olduğu için benim eksik birşey yaptığım belli. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
GÜncel Boot Camp sürümü senin cihazını desteklemiyor. Windows 8,1 sürücüleri içeren Boot Camp 5621 ssürümü ile kurulumu deneyebilirsin.
Boot Camp Support Software 5.1.5621

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

saotarus

APPRENTICE
5 May 2018
2
1
0
44
Merhaba. Sorunu farklı bir yöntemle çözdüm belki başkalarına faydası olur diye paylaşmak istedim.

Öncelikle ne yaptıysam bootcamp 3. Seçeneğini çıkaramadım. Bende disk yöneticisinden diskimi 2 ye böldüm ve son sürüm windows 10 iso su ile oluşturduğum flash disk ile imac in ayırdığım bölümüne windows 10 u kurdum. Kurulum bittikten sonra driverların 2 tanesi hariç herşeyi otomatik tanıdı onlarıda apple ın sitesinden indirdimiğim mid2010 imac için uygun bootcamp uygulaması sayesinde kurdum . Bilgisayar direkt windows ile açılıyordu onuda macos içerisinden disk düzenleyicisinden ayarladım ve kurulum bitti. Şuan gayet harika çalışıyor windows 10 performansıda çok iyi.

• Like
Tepkiler: montezuma

ondiego

APPRENTICE
25 Ara 2018
1
1
0
33
Merhaba. Sorunu farklı bir yöntemle çözdüm belki başkalarına faydası olur diye paylaşmak istedim.

Öncelikle ne yaptıysam bootcamp 3. Seçeneğini çıkaramadım. Bende disk yöneticisinden diskimi 2 ye böldüm ve son sürüm windows 10 iso su ile oluşturduğum flash disk ile imac in ayırdığım bölümüne windows 10 u kurdum. Kurulum bittikten sonra driverların 2 tanesi hariç herşeyi otomatik tanıdı onlarıda apple ın sitesinden indirdimiğim mid2010 imac için uygun bootcamp uygulaması sayesinde kurdum . Bilgisayar direkt windows ile açılıyordu onuda macos içerisinden disk düzenleyicisinden ayarladım ve kurulum bitti. Şuan gayet harika çalışıyor windows 10 performansıda çok iyi.
Valla Allah razı olsun. İnternette bakmadığım yer kalmadı çoğu arkadaş birbirinden görerek sırf video olsun diye hazırlamışlar içerikleri. Uğraştım ve yaptım şu an ses sürücüsü, wifi, kamerayı görmüyor onlarla da ilgilenip sonucu yazarım.

• Like
Tepkiler: montezuma