High Sierra üzerinde HFS+ Kullanmak

FireSwords

APPRENTICE
6 Haz 2017
39
16
21
24
Merhaba, hepimizin bildiği gibi yarın macOS High Sierra çıkacak. Ve yeni dosya sistemiyle gelecek.

Ancak bu yeni dosya sistemi ile ilgili çok büyük bir sorun var, APFS Apple'ın SSD'leri için hazırlanmış bir dosya sistemi ve 3.parti SSD'lerde kullanılması kesinlikle sağlıklı değil. Apple'ın SSD kontrolcüsü dışında kullanılması pek uygun değil. Bununla ilgili kısa bir yazı için: Do I use APFS? – Pike's Universum

Tüm Hackintosh kullanıcıları ve 3.parti SSD kullanan Mac kullanıcıları HFS+'da kalmak isteyecek. Ancak bir sorun var, High Sierra'ya yükseltirken zorunlu olarak disk APFS'e dönüştürülüyor, bunu atlamanın bir yolu yok.

Hackintosh kullanıcıları olarak ne yapacağız?

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Ben kişisel olarak APFS ye geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü bir sorun olduğu zaman veri kurtarmak zor hatta imkansız olabilir. Şu an APFS yi destekleyen veri kurtarma yazılımı var mı onu da bilemiyorum. SSD diskim var sırf yeni bir sistem diye boşu boşuna riske girmeye değmez. Benim iMac te Samsung SSD var mümkünse onda da geçmeyeceğim. Dediğim gibi riske hiç ama hiç değmez.

APFS ye dönüştürme konusunda aşağıda yazdıklarımı kendim denemedim sadece bulduğum bilgiyi paylaşıyorum.

Okuduğum kadarı ile APFS yi geçmek için /macOS\ Install\ Data/minstallconfig.xml dosyasında

<key>ConvertToAPFS</key>
<true/>

Kısmı false yapabilirsiniz. Ya da kurulumu /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/KUARACAGINIZHD --converttoapfs NO şeklinde yapmayı deneyebilirsiniz.