ÇÖZÜLDÜ High Sierra Zone "Hiçbir paket yüklemeye uygun değil" Hatası.

erencan

APPRENTICE
27 May 2018
16
11
21
Arkadaşlar merhaba,

Kurulum ekranına sorunsuzca geliyorum, harddiski APFS olarak silip kuruluma başla diyorum ama başladıktan birkaç saniye sonra "Hiçbir paket yüklemeye uygun değil. Yardım için üreticinize başvurun." diyip iptal ediyor. Niresh'in distrosunu yüklüyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

Dosya sistemini "Mac OS X Genişletilmiş Günlüklü" yaparak sorunu hallettim. Konu kilitlenebilir...

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Merhaba, bende High Sierra zone imajı ile yükleme yapıyorum. Şuan aynı hatayı alıyorum lakin '' Genişletilmiş günlüklü'' kısmını ben aşamiyorum burada takıldım.Sata ide konusunda anakart modeline göre Montezuma hocamin paylaştığı 100 modelli bir anakartta sahibim H110M-S2V bu anakarta ait ide ahciport vs ilgili kext efi 'de other kext içine attım, yine olmadı hatayı nerede yapıyorum bilmiyorum?..Montezuma hocam yardımcı olabilirmisiniz? . Zira konuya buradan devam ediyorum kilitli değilse. Buarada configplist olarak imjda bir çok değişik isimler altında configplistler vardi, hepsini sildim sizin düzenlemiş olduğunuz configplist efi klasöründe kullanıyorum, imajın icinde gelen configlere dokunmamalimiydim? Bilmiyorum bu konuda kurulumu geçmem için sizden önerilerinizi bekliyorum. Montezuma hocam, bir kac gün önce Mojeva sevdasindayken malum ekran kartı sorunu yüzünden, sizin tavsiyeniz üzerine High Sierra geçişi yapmak istiyorum, şuan Sierra sistem kullanmaktayim. Bildiğiniz üzere hatırlatmak adına tekrar söylemek istedim teşekkürler. :)

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
SATA IDE desteklenmiyor. AHCI olarak denemelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Bios değil hocam zira bahsettiğiniz Bios ise? Orada Ahci olarak seçili. Benim uyguladığım Boot konusunda usb bellek içerisine yazdırdığım High Sierra Zone imajının içindeki Efi / kext /other klasörüne attığım,sizin paylaştığınız farklı bir forum konusunda incelediğim "sata-100-series-unsupported. Kext isimli dosyayı içerisine atmak idi. Bu doğrumu? Diğer sorduğum sorum zone imaj efi klasörü içinde bir çok configplistler vardı hepsini sildim, sizin configplist ile usb hazırladım.
Buarada hocam,
XHCI Hand-off: Disable
Legacy Usb support : Enabled

Son düzenleme:
BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
Kurulum yaptığın imajı biz hazırlamadığımız için nasıl düzenlemeler içeriyor bilmiyorum. Eğer bölüntüye kurulum yapıyorsan bunu yerine diskini tamamen formatlayıp deneme yap. XHCI bu arada enable olsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Anlıyorum hocam uygulayacağım daha önceki tecrübelerime dayaranak forumlarda araştırarak rehber izliyorum. Ayrıca teşekkür ederim. O halde durumdan bilgilendireceğim netice sonucunda. Şuan yaptığım işlem sırası ile öncelikle; high sierra zone imajindaki Efi klasörüne dokunmadım, içerisindeki bir kaç konumlandirilmis isimler altındaki configplist düzenlemeler duruyor örnek (xxxconfogplist) bunlardan bir kaç tane ve sadece salt halde configplist. Düzenleme mevcut bunu değiştirdim sizin düzenlediğiniz. Ve diğer yaptığım tek işlem kextuptader ile kullanmış olduğum (Sierra sistemimde) güncel kext leri aldım usb imajimdaki (High Sierra Zone) Efi/kext/other klasörüne bıraktım, suan kuruluma geçmek üzereyim sizi bilgilendireceğim umarım başarılı olur yoksa yapacak şey sizin imajinızi kullanmak ve indirebilirsem onunla devam edeceğim olacağını umuyorum teşekkür ederim. Görüşmek üzere ✋

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi