High Sierra'dan Mojava'ye yükseltmek istediğimde boot ekranında kalıyor

ixaac

APPRENTICE
21 Tem 2019
13
0
1
Lenovo Thinkpad T430 cihazıma 4 yıl kadar önce High Sierra kurulumunu yaptım. Şimdi Mojava'ye yükseltmek istiyorum. Mojave için finder'da Mojave'ye yükselt gibisinden bir ikon var. Ona tıklayarak gerekli dosyalar indi ve daha sonra cihazı yeniden başlattı. Boot ekranında install macos seçeneğini seçtim kurulumun devam etmesi için. Fakat siyah ekranda kalıyor. 30 dakika kadar bekledim bir şey olmadı. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Herhangi bir hata satırı da göremedim. Ayrıca direk apple üzerinden Mojave'nin dmg dosyasını indirip yüklemek istediğimde ise High Sierra'nın sürümünün yetmediğini söylüyor. (10.13.6)

Şimdiden teşekkürler.

1648816081787.png

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
6,934
2,927
4,401
Anladığım kadarıyla clover kullanıyorsunuz ve güncellemeyi de bununla yapmaya çalışıyorsunuz. Bu durumda bazı şeyleri atlıyor olabilirsiniz. Önce sisteminize temiz kurulum olarak opencore ile kurulum yapmanızı öneriyorum.
macOS Mojave Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Burdan imajı indirip konuda anlatılan haliyle EFI dosyalarını ilgili yere ekleyip sizin ki ile uyumlu config seçin ve bu şekilde ilerleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662