Honor Magicbook 16 - MacOS Sequoia 15.2

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
626
435
301
2 Tb Samsung 980 pro SSD satın aldım ve bunu usb SSD disk kutusu ile usb'den takarak birebir image 512 gb Samsung üzerinden aktardım. Sonra 2 Tb SSD diski taktım windows 11'de açdım. Disk Yönetimi ile windows 11 işletim sistemi için ayrılan hdd 1 TB yapdım. 1 TB de MacOS Sonoma kurmak için ayırdım sonrasında kurulumu gerçekleştirdim. Şuan Dualboot Windows 11 ve MacOS Sequoia 15.2 olarak kullanmaktayım. Wifi kartı desteklenmediğinden dolayı intel 7260GNW Wifi Kartı aldım. Şuan onunla bağlanıp Sequoia 15.2'de
Ekran Resmi 2025-01-29 17.38.35 copy.jpg
kullanıyorum.

Donanımım (Opencore 1.0.3)
Amd Ryzen 5 5600h CPU
AMD Radeon RX Vega 7
Qualcomm WCN685x Wifi
512GB HDD & 12GB DDR4 2133 MHz 15CL Dual Channel
Realtek ALC256

Çalışanlar
AMD Radeon Graphics 512 MB
Realtek ALC 256 (ALC3246) Layout ID= 95 (AppleALC.kext 1.8.9 versiyonu) (Ses+Mikrofon+Kulaklık Girişi Sorunsuz Çalışıyor)
Klavye
Tochpad Elan 1200
Batarya ve pil yüzdesi
HDMI - Henüz denemedim
NVMe SSD (Fix kextiyle beraber)
Hibernasyon (Uyku modu sorunsuz)
Kapağı kapatıldığında uykuya geçme modu
Network Type-C to Ethernet Adaptör

Çalışmayanlar
Qualcomm WCN685x Wifi - Üzerine yeni İntel 7260ngw Dual Band WiFi Kartı, 1200Mbp Kablosuz İnternet Kartı, 2.4Ghz 5Ghz Bluetooth 4.0 NGFF M.2 Ev Ofis Dizüstü Bilgisayarları için WiFi Kartı alıp değiştirdim. Şu an sorunsuz bağlantı yapıyorum

Honnor Magicbook 16 EFI

Windows 11'de Sistemimi acıp Aşağıdaki rehberi kullanarak Efi oluşturup kurulumu gerçekleştirdim. Rehber için emeği geçen herkese tşk.lerimi borç bilirim...
MacOS Sequoia Efi Oluşturmak için kullandığım rehber
NootedRed.kext Amd Gpu'ların Hackintosh sistemlerinde çalışması için oluşturulan bir driver projesi ve emeği geçen herkese sonsuz teşşekkürler. Ancak MacOS Sequoia'da Google Chrome çalışırken Gpu'nun Metal desteğini tam karşılayamadığından kırmızı renke dönüşme sorununa yol açıyor bundan kurtulmak için.

356886375-c7e55ca7-b55f-4109-a2f8-8a5dd80c1d94 copy.jpg

Terminali açarak aşağıdaki kodu girin
Kod:
open /Applications/Google\ Chrome.app --args --use-angle=gl
Açılan google chrome'da site adreslerini yazdığımız kısma
Kod:
chrome://flags/#use-angle
yazdığımızda açılan ekranda Choose ANGLE graphics backend ''OpenGL'' seçin kayıt edin yeniden Google Chrome açtığınızda kırmızı dalgalanma olmayacaktır.

Ekran Resmi 2025-02-07 16.52.20 copy.jpg

Son düzenleme: