ÇÖZÜLDÜ HP 250 G4 Sierra Kurulum sonrası bilgisayarı açamıyorum

WildMan

APPRENTICE
29 Ağu 2017
7
2
21
34
Merhaba, HP 250 G4 modelli bilgisayara windows 10'un yanına kurulum yaptım. Herşey tamamdı. USB bellek olmadan boot edebilmek için mount efi yapıp dosyaları gerekli yere attım. Sonra USB'den başlatıp clover boot options seçeneğine girdim. Videolarda 2 tane clover boot options var deniliyodu fakat bende bir tane vardı. Baktımki yukarda USB falan yazmıyor bende ekle dedim. Restart dedim ve bilgisayarın ne bios menüsüne girebiliyorum ne de clover boot ekranına. Açılırken altta çok kısa şekilde "Press esc to ......" yazıyor esc ye basmama rağmen bios açılmıyor ondan sonra hemen ekran değişip sol üstte sadece "-" işareti çıkıyor. Ve öyle takılı kalıyor. Ne yapmam gerekli? Yardım edin lütfen. Bu arada sisteme normalinden farklı olarak SSD takılı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Aşağıdaki video sana yardımcı olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: laserbird.x

WildMan

APPRENTICE
29 Ağu 2017
7
2
21
34
Hocam çok sağolun o şekilde olmadı fakat diğer yöntem olan USB ile kurtarma şeklinde başardım. Şimdi daha güzel bir sorum olacak. USB olmadan boot işlemini nasıl yapacağım. Ben USB'deki clover dosyasını atmıştım EFI klasörüne. Başka şekilde mi yapmam gerekiyor? Hepsi olursa başarılı kurulum konusu açacağım inşallah.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
macOS ile sistemi açtığında Terminal uygulamasını aç ve diskutil list komutunu kullanarak çıkan sonucu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
#3 mesajında belirttiğin gibi,USB / EFI içindek CLOVER klasörünü EFI içine kopyalayacaksın. Dikkat et, sakın EFI'yi olduğu gibi kopyalama. CLOVER boot girişini de BIOS eklemek için easyuefi programını kullan. Bunu nasış yapacağın ile ilgili olarak aşağıdaki rehberde "Add Clover as a UEFI Boot Option using the EasyUEFI Program" başlığı altındaki adımları takip et.
Manually install Clover and configure boot priority with EasyUEFI in Windows - Tutorials (The Genius Bar) - InsanelyMac Forum

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları