ÇÖZÜLDÜ HP 4540S macOS Sierra Ekran Kartı Bellek Sorunu

aufuk1

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Eki 2017
575
212
301
54
Merhaba,
Aşağıdaki adreste ekran kartı özellikleri yazan, HP 4540s (C4Z15EA#AB8), Intel HD4000 dahili ekran kartım Yosemite üzerinde 1024 MB görünürken, Sierra kurunca 1536 MB görünüyor. PC kurarak baktım 2048 MB olduğu yazıyor. macOS Sierra sistemin 2048 MB görmesi için ne yapabilirim sizce. Anlaşıldığı üzere bu konuda kafam oldukça karışık.
Clover info.plist içinde "platform-id 0x01660003" olarak yazılı.
Sistem raporu:
  • Yonga Ailesi Modeli: Intel HD Graphics 4000
  • Tür: GPU
  • Yol: Yerleşik
  • VRAM (Dinamik, Maks.): 1536 MB
  • Satıcı: Intel (0x8086)
  • Aygıt Kimliği: 0x0166
  • Revizyon Kimliği: 0x0009
  • Metal: Destekleniyor
Intel(R) HD Graphics 4000 driver free download for windows - Hewlett-Packard - HP ProBook 4540s (C4Z15EA#AB8)

Forumunzdaki bir konudan, SLE içindeki AppleIntelFramebufferCapri.kext alarak terminal komutuyla 2048 mb yaptım.
Konu Linki;
[Başarılı Kurulum] Asus K55VD-SX023D Sierra | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Teşekkürler :)
Şu anda tek gözüme takılan, açılışta 2 defa çıkan apple logolu loader bar ekranlarının farklı çözünürlüklerde olması ve ikinci loader ekranında apple logosunun yanlardan basık durması :)

Moderatörün son düzenlenenleri:

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
O sorunu ben de yaşıyorum. Çözüm olarak csmvideodxe-64.efiyi kullanmak gerekiyor. Benim laptopda onu aktif edince Sierra açılmıyor boş siyah ekranda kalıyor. Yani bios ilgili bir durum. Anakart eskiyse UEFI sistemi son çözünürlükte calısmıyor. Aynı durum windows 10u UEFI kurduktan sonrada oluyor. UEFI olmayan MBR şeklinde kurulum olursa çözünürlük düzgün ve basık olmadan açılıyor.
Bahsettiğim dosyayı EFI partitiondaki \CLOVER\drivers64UEFI klasörüne atıyorsunuz. Ama çalışmama ihtimali çok yüksek çünkü benzer donanımlara sahibiz. Bu sıkıntıyı genellikle masaüstü kullanıcıları yaşamıyor. Yeni anakartlar UEFI Bios arayüzüne sahipler ilk açılıştan bu yana en iyi çözünürlükte kullanıyorlar.

aufuk1

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
30 Eki 2017
575
212
301
54
Teşekkür ederim, en azından kapsamı anlamış oldum. IntelGraphicsFixup.kext ile de açılıştaki ekran bozulmalarını giderdiğim için bu konuya fazla takılmayacağım artık :)

• Like
Tepkiler: mertc15