ÇÖZÜLDÜ HP 8540p Sierra + Windows 10 Dual Boot Sorunu

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
31
Trabzon
Merhaba arkadaşlar,
Ben tek diskte Hem Sierra hem de Windows 10 kullanmak istiyorum.
Benim dizüstü bilgisayarım uefi önyükleme yapıyor. Ama uefi olarak windows kurmuyor. Windows 10 Kurulumunda "Önyükleme yapılandırması güncelleştiremedi" diye bir hata veriyor (Uefi 8,7,Vista bile kuracak olsa bu hatayı veriyor. ). Bu HP'nin bu modelde UEFI ye deneysel destek vermesinden kaynaklı bir durum ve çözümü yok. (Sorunumun ayrıntılarını burdan bulabilirsiniz.)

Dediğim gibi "Uefi önyükleme yapıyor. Ama uefi olarak windows kurmuyor." Yani başka bilgisayara UEFİ olarak windows 10 kurup harddiskini bu bilgisayara bağlayınca sorunsuz açılıyor ve kullanılıyor.
Şimdi size danışacağım konu ben 2 sistemi nasıl dual boot yaparım ?
2 sistemi de 0 dan kurabilirim sorun yok.
Elimde Windows 10 1703 ün sorunsuz çalışan disk imajı var. Bunu Sierrada disk alanı küçültüp restore yaptığımda windows bi 15 saniye önyüklemede kalıyor sonra yeniden başlatıyor. Disk bölümlerimi aşağıda bulabilirsiniz.
egLKXY7N1xbgfEp0X_gMcxwpHMhy3S94.png

egLKXY7N1xbgfEp0X_gMcxwpHMhy3S94.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: laserbird.x

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
31
Trabzon
Hocam bu rehberde 12. adımda tıkanıyorum bilgisayarım yüzünden.
MacOS u kurdum. Windows için disk alanı ayırdım. Windows 10 kurulumuna başladım. Ayırdığım alanı seçtim. Kurmaya başlıyor. Ve resimdeki hata geliyor. Her Windows uefi sürümünde ve her türlü farklı medyada.
652KsCn9wGs-1dZxMZJQ1p6u0G0GWENK.jpeg

Konuda da belirttiğim gibi sadece başka bilgisayara uefi Windows kurup diskini buna takınca windows kullanabiliyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
İki seçenek var önünde. Birincisi Windows UEFI olarak hazırlanmış imaj yerine UEFI olmayan sistemler için bir imaj hazırlayıp deneyebilir ya da dediğin gibi yapıp diski başka bir bilgisayarda Windows 10 UEFI olarak kurup ayni anda Mac içinde bölüntü oluşturup, HDD'yi kendi cihazına taktıktan sonra, ayırdığın yere Mac kurulumu yapmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: laserbird.x

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
31
Trabzon
Birincisi Windows UEFI olarak hazırlanmış imaj yerine UEFI olmayan sistemler için bir imaj hazırlayıp deneyebilir
Bir daha MBR ye dönmem!
dediğin gibi yapıp diski başka bir bilgisayarda Windows 10 UEFI olarak kurup ayni anda Mac içinde bölüntü oluşturup, HDD'yi kendi cihazına taktıktan sonra, ayırdığın yere Mac kurulumu yapmak.
Tamamdır Hocam teşekkürler tekrardan. Sorun çözülmüştür. Önerdiğiniz gibi,
  1. Diski tamamen sildim
  2. Başka bilgisayarda UEFI Windows 10 kurdum.
  3. Diski kendi dizüstü bilgisayarıma takıp windows 10 sürücülerini yükledim.
  4. Paragon ile HFS olarak bölüm oluşturdum.
  5. RAW imajımı Usb belleğe yazdım ve Oluşturduğum bölüme macOS Sierra kurdum.
  6. Bootloaderi kurdum.
Kamu Spotu: Yıl 2017 olmuş 120 GB SSD almayın. Kendi bilgisayarımda MacOS kesin kurulmaz gözüyle bakıyordum. 120 Gb windows için yeterli diyorum. Gün oldu MacOs kuruldu, depolama doldu.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler