Core 2 duo t7200 işlemci nvidia geforce go 7400 ekran kartı 4 gb ram conexant ses kartı
Eski laptopuma El Capitan kurdum. Kararlı çalışıyor. Ekran kartını tanıtmak istiyorum. Bunun bir yolu var mı? Teşekkürler..
Merhaba,
El Capitan da maalesef ekran kartını tanıtamadım. Torrent programı ile iAtkos L2 dmg dosyasını indirdim. Başka bir bilgisayardan Majove üzerinden Bu dmg dosyasını açtım. Disk izlencesinden usb flash diskime bunu geri yükledim. Sonrasında usb flash diske yine majove üzerinden chamelian bootloader yükledim. Usb flash disk ile eski laptopumu başlattım. Yüklemeyi hızlıca gerçekleştirdim. Bilgisayarı yeniden başlattım. Sonrasında -x komutu ile güvenli modda os x lionu başlattım ve ekran kartını tanıdı. Henüz güvenli mod dışında açmayı başaramadım.
2 sorum var.
1. Merak ettiğim burada çalışan 7xxx.kext dosyası ile el capitan da bu ekran kartını tanıtabilir miyim?
2.güvenli modda yüklenmeyen kexler hangileridir. Yani normal modda açabilmek için hangi kextleri silmeliyim.
Bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Selam lar...
Tekrar Merhaba,
İşletim sistemi 32bit çalıştırıldığında ekran kartını çalıştırabildim. Anladığım kadarı ile Nvidia GeForce go 7400 için hazırlanan kextler sadece 32bit işletim sisteminde çalışıyor. 64bit işletim sisteminde çalışmıyor. Yaptığım araştırmalarda Lion içinde sadece 64bit çalışır diyordu ancak 32bit çalıştırmayı başarabildim. Boot ekranında bootflag olarak arch=i386 yazarak işletim sistemini başlatmak gerekiyor. Daha sonra ilgili bootloader da bu ayarları kalıcı hale getirmek gerekiyor. Lion için maalesef destek bitmiş. Dolayısı ile daha güncel bir sürümü çalıştıramazsam bu bilgisayarda macOS dan vazgeçmek zorunda kalacağım.
Sorum şu:
El Capitan 32bit çalıştırabilir miyim? arch=i386 ile çalışmıyor. 32bit çalışmaya zorlamak gibi bir komut var mıdır?