UniBeast: Install macOS Sierra on Any Supported Intel-based PC ile Legacy kurulumu yaptım. Sonrasında MultiBeast 9.2 Legacy Boot Mode seçtim. aşağıda kurulumda seçtiğim seçenekleri görebilirsiniz.
Legacy Boot Mode pre-configured choices:
*Clover v2.4k r4173 Legacy Boot Mode
Installs Clover bootloader in Legacy mode to the EFI System Partition of the selected drive.
Includes the following Clover packages: Bootloader/Install boot0af in MBR,
CloverEFI/CloverEFI 64-bits SATA. Adds ACPI/DSDT/Fixes/AddDTGP_0001=YES,
ACPI/DSDT/Fixes/FixHPET_0010=YES, ACPI/DSDT/Fixes/FixHDA_8000=YES,
ACPI/DSDT/Fixes/FixIPIC_0040=YES and FixUSB_1000=YES to CustoMac Default config.plist
to support BIOS-based systems. Recommended for 5/6 Series CustoMac desktops and all
BIOS based systems.
*Bootloaders -> Clover v2.4k r4173 Legacy Boot Mode
*Drivers -> Misc -> FakeSMC
*Customize -> System Definition -> iMac -> iMac14,2
*VoodooHDA 2.8.6
*Intel Generic AHCI SATA
*7/8/9 Series USB Support
*Intel Graphics Fixup
*Sandy Bridge Core i7
Sorunlarım bundan sonra başlıyor.
ekran kartı çalışıyor.
ethernet çalışıyor.
wifi çalışmıyor. BCM943xx wifi kartı ile değiştireceğim.
ses kartı ilk açılışta çalışıyor reboot sonrasında çalışmıyor.
klavye ve touch pad çalışmıyor. Usb klavye ve mouse ile çalıyorum.
reboot çalışıyor.
shutdown oluyor ama makine kapanmıyor.
sleep hiç çalışmıyor.
bu konularda yardımıcı olabilirmisiniz.
Problemleri düzeltebilir isem aktif olarak iş bilgisayarı olarak kullanacağım. Macbook pro gibi performans alabilirmiyim.
cevaplarınız benim için çok önemli saygılarımla.
ilginiz ve hızlı desteğiniz için çok teşekkür ederim. değişiklileri yaptıktan sonra son durumu paylaşacağım.
İlk olarak Multibeast ile yaptığın kurulum sistemin için uygun olmayacak Config düzenlemeleri yüklemiş olabilir. Mesela eklenmiş olan ACPI düzenlemeleri sana gerekmeyebilir. VoodooHDA eski sürüm. Sistemin Sandy Bridge değil ama bu da yüklenmiş. Sana tavsiyem imaj içinde paylaştığımız donanımına uygun Config dosyalarını kullan.
Güncel Voodoo kurulumu yap. Bunun içinde aşağıdaki bağlantıdan VoodooHDA indir.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kurulum ayarlarını aşağıdaki resimdeki gibi yap ( Sierra kurulumu yaptığını farz ediyorum);
Ekli dosyayı görüntüle 3018
Ancak bunu kurmadan önce daha önce kurmuş olduğun Voodoo dosyalarını kaldırman gerekiyor yoksa yeni kurulum çalışmayacaktır. Bunu nasıl yapacağın ile ilgili olarak;
Bunun için aşağıdaki kextin güncel versiyonunu kullan;
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
Config / ACPI / Fixes / Fix_Shutdown işaretli olsun.
BU da yine gereksiz ACPı düzenlemeleri yüzünden olabilir. Ya da kullandığın harici bir aygıt, program da neden oluyor olabilir.
Merhaba
bilgisayarıma sıfırdan işletim sistemi kuracağım "Legacy / UEFI " hangi modda kurulum yapmam daha iyi olur. Sonrasından yukarıdaki tanımları yapacağım.
İlk olarak Multibeast ile yaptığın kurulum sistemin için uygun olmayacak Config düzenlemeleri yüklemiş olabilir. Mesela eklenmiş olan ACPI düzenlemeleri sana gerekmeyebilir. VoodooHDA eski sürüm. Sistemin Sandy Bridge değil ama bu da yüklenmiş. Sana tavsiyem imaj içinde paylaştığımız donanımına uygun Config dosyalarını kullan.
Güncel Voodoo kurulumu yap. Bunun içinde aşağıdaki bağlantıdan VoodooHDA indir.
VoodooHDA 2.9.0 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kurulum ayarlarını aşağıdaki resimdeki gibi yap ( Sierra kurulumu yaptığını farz ediyorum);
Ekli dosyayı görüntüle 3018
Ancak bunu kurmadan önce daha önce kurmuş olduğun Voodoo dosyalarını kaldırman gerekiyor yoksa yeni kurulum çalışmayacaktır. Bunu nasıl yapacağın ile ilgili olarak;
Bunun için aşağıdaki kextin güncel versiyonunu kullan;
RehabMan / OS-X-Voodoo-PS2-Controller / Downloads — Bitbucket
Config / ACPI / Fixes / Fix_Shutdown işaretli olsun.
BU da yine gereksiz ACPı düzenlemeleri yüzünden olabilir. Ya da kullandığın harici bir aygıt, program da neden oluyor olabilir.
Merhaba,
osxinfo üzerinden kurulum dosyalarını indirdim.
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
usb yi hazırladım. clover config.plist güncelledim.
Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.
clover kext dosyalarım
Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.
dualboot kurulum rehberini izledim ve kurulum esnasından appleacl ile alc280 ses kartının nasıl aktif edilebileceğini öğrendim. (
Realtek ALC280 layout 3, 4, 11 13 (10.9) — )
[Video Rehber] Dual Boot UEFI Windows 10 ve macOS Sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
kurulumu başarılıyla bitirdim.
ekran kartım çalışıyor
ses kartım çalışıyor.
ethernet kartım çalışıyor.
klavye çalışıyor. FN tuşu ile ses ve ekran ışıkları + / - yapılabiliyor
touch pad çalışmıyor. hatalıyorum.
batarya göstergesi gelmiyor.
reboot ve shutdown sonrasında bios cmos hatası alıyor
ayrıca mouse ile bir objeyi taşımak istedğimde mouse işaretine obje takılıyor ve artık mouse işlevini yitiriyor.
2 -3 konuyuda çözer isem stable olarak os kullanmaya başlayacağım. yardımlarınızı bekliyorum.
Bu arada bu forum çok güzel tüm bilgiler içeriyor. tebrik ederim.