ÇÖZÜLDÜ HP Elitebook 8540p Sierra IDT Kurulum Sonrası Sorunlar

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Merhaba, HP elitebook 8540p cihazıma Sierra kurulumu gerçekleştirdim. Fakat birkaç sorunum var.

1. Bir türlü ses alamıyorum.(Harici kulaklık ile de denedim) Multibeast dahilindeki 3 voodoo ses sürücüsünü de denedim sorun devam ediyor.
  2. Usb imajındaki clover ile boot edebiliyorum fakat. MultiBeast dahilindeki Cloveri kurduğumda siyah ekran gelip reset atıyor.
  3. Wi-Fi kartım desteklemiyor anladığım kadar ile.
  4. Uykui cihaz uykuya geçiyor fakat uyanamıyor siyah ekranda kalıyor.

Cihaz özellikleri
  • i5 520m
  • 8gb d3 1067mhz
  • nvs 5100m 1G (Sierra sorunsuz tanıdı.)
  • KingDian S200 120GB SSD
  • Renesans USB3 (Multibeast dahilindeki 3rd party usb3 ile tanıdı.)
  • Intel Gbit Ethernet (Gene MultiBeasttaki 1000e ile tanıdı.)
  • Intel Centrino 6200 AGN -Tanımadı
  • IDT High Definition Audio Codec - Tanımadi

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Oluşturduğum EFI ile deneyebilirsin. Dosya içindekileri uygun konumlara koymalısın.
EFI nizi uyguladım. Boot etti fakat Ethernet bağlantısı koptu. Diğer sorunlar için değişen bir durum yok.

@montezuma

• Bir türlü ses alamıyorum.(Harici kulaklık ile de denedim) Multibeast dahilindeki 3 voodoo ses sürücüsünü de denedim sorun devam ediyor.
Linkteki rehberle sorun çözülmüştür.
  • Usb imajındaki clover ile boot edebiliyorum fakat. MultiBeast dahilindeki Cloveri kurduğumda siyah ekran gelip reset atıyor.
Usb bellekteki efi dosyalarını MacOs un efi bölümüne kopyaladım. Sorunusuz boot etti.
Diğer sorunlar devam ediyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Diğer sorunlar nedir? Ses olmuş, Boot sorunu çözülmüş. Wi-Fi kartın desteklenmiyor. Uyku için Config / Boot / Darkwake=0 olarak ayarlayıp dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: laserbird.x

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Diğer sorunlar nedir? Ses olmuş, Boot sorunu çözülmüş. Wi-Fi kartın desteklenmiyor. Uyku için Config / Boot / Darkwake=0 olarak ayarlayıp dene.
Uyku için dediğinizi yaptım fakat uyku yaptığımda, ekran gidiyor. Bir tuşa bastığımda hemen ekran geliyor. Bilgisayar uykuya geçmiyor sadece ekra n siyaha bürünüp geliyor.
  • Klavyenin üstünde dokunmatik ses açma/kısma, touchpad, wifi tuşları var bunları MacOs'da kullanmanın bir yolu var mı ?
  • Kapat dediğimde pc yeniden başlatıyor.
  • Ekran parlaklığı ayarlanmıyor.
  • Boot ederken elma logosu gelmiyor
Bunları çözmenin bir yolu var mı?
Şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Uyku için dediğinizi yaptım fakat uyku yaptığımda, ekran gidiyor. Bir tuşa bastığımda hemen ekran geliyor. Bilgisayar uykuya geçmiyor sadece ekra n siyaha bürünüp geliyor.
Cihazın uykuya geçmesine harici bir aygıt (genellikle USB üzerinden bağlı Wi-Fi) yada arkada çalışan bir program neden oluyor olabilir. Bunları kontrol et.
Klavyenin üstünde dokunmatik ses açma/kısma, touchpad, wifi tuşları var bunları MacOs'da kullanmanın bir yolu var mı ?
Şunu bir dene;
https://pqrs.org/latest/karabiner-elements-latest.dmg
Kullanım detayları;
the Usage README
Kapat dediğimde pc yeniden başlatıyor.
Config / ACPI / Fixes içinden fixshutdown ve halt enabler işaretleyip dene.
Ekran parlaklığı ayarlanmıyor.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak
Boot ederken elma logosu gelmiyor
Ne geliyor peki?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Cihazın uykuya geçmesine harici bir aygıt (genellikle USB üzerinden bağlı Wi-Fi) yada arkada çalışan bir program neden oluyor olabilir. Bunları kontrol et.
Cihaza ethernet ve farenin alıcı bağlı sadece. Uyku sorunu devam ediyor. Biosdan Wake on lan kapalı. Sistem tercihleri > enerji tasarrufu > ağ üzerinden uyan seçeneği de kapalı.
Bu programla anladığım kadarı ile f1 f2 vs tuşlarına istediğimiz özelliği atıyoruz.(Eğer yanlış isem lütfen düzeltin.) Ben onların üstünde dokunmatik wifi- touchpad- ses + - ses + tuşları var onları kastetmiştim.
Config / ACPI / Fixes içinden fixshutdown ve halt enabler işaretleyip dene.
Dediğiniz 2 seçeneğide aktif hale getirerek sorunu çözdüm. Teşekkürler
Burdaki posttunuzda söylediğiniz uygulamayı kurarak sorunu çözdüm. Teşekkürler x2
verbose modda 2 satır yazı ve bir satır +++++ dan sonra login ekranı.
verbose modu kapattığımda siyah ekran ve login ekranı.

Onun dışında hem voodoonun uygulamsından hem de ses panelinden ses yüksekliğini değiştiremiyorum ?
Ve herhalde forumda konumuzu sonradan düzenleyemiyoruz bunları konuma eklemek isterdim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bu programla anladığım kadarı ile f1 f2 vs tuşlarına istediğimiz özelliği atıyoruz.(Eğer yanlış isem lütfen düzeltin.) Ben onların üstünde dokunmatik wifi- touchpad- ses + - ses + tuşları var onları kastetmiştim.
Bu program klavye tuşlarını istediğin gibi düzenlemene olanak sağlar. Ancak senin cihazındaki dokunmatik tuşlar ile ne kadar uyumludur, bunu denemen lazım.
verbose modda 2 satır yazı ve bir satır +++++ dan sonra login ekranı.
Config / Boot / Custom Logo= Yes olarak ayarlayıp dene.
Onun dışında hem voodoonun uygulamsından hem de ses panelinden ses yüksekliğini değiştiremiyorum ?
Voodoo hangt sürümünü kullanıyorsun? Kullandığın sürümü tamamen kaldırıp VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi ile dene.
Ve herhalde forumda konumuzu sonradan düzenleyemiyoruz bunları konuma eklemek isterdim.
Evet, üyelerin kendi konularını değiştirmeleri için verdiğimiz süre 10 dakika ile sınırlı. Tıpkı diğer forumlar gibi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Uyku için Terminalde pmset -g assertions kodunu kullanarak uyku sorununa neyin yol açtığını görebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Config / Boot / Custom Logo= Yes olarak ayarlayıp dene.
Tamamdır hocam elma logom geldi. Şikayetçi değilim, düşük çözünürlükte logo. Teşekkürler.
Voodoo hangt sürümünü kullanıyorsun? Kullandığın sürümü tamamen kaldırıp VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi ile dene.
Zaten o paketten kurmuştum. Fakat tekrar kurdum şimdi. Launchpad e gelen uygulamaya girince kendini otomatik kapatıyor. Sistem tercihleri hem altında yer alan voodoohda dan hemde kendi ayar panelinden sesi değiştiremiyorum. Ayrıca VoodooHDA ekran kartından -galiba- 4 tane HDMI digital output diye ses aygıtı buldu, fakat benim cihazımda hdmi çıkış yok :idontcare:. Bununla bir alakası olabilir mi ?
Evet, üyelerin kendi konularını değiştirmeleri için verdiğimiz süre 10 dakika ile sınırlı. Tıpkı diğer forumlar gibi.
Hocam kapatma ve uyku sorunlarının çözümlerini konuma eklemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Uyku için Terminalde pmset -g assertions kodunu kullanarak uyku sorununa neyin yol açtığını görebilirsin.
Komutun cıktısı buyrun hocam.
Q984_cLE_fTVR5GsGAWSQPOG5x87BNCV.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
VoodooHDA hangi seçeneği kurdun? VoodooHDA Legacy dene. Elbette bunu kurmadan önce daha önce kurduğun VoodooHDA ile ilgili ne varsa sil, rebuild Cache yap ve sistemi yeniden başlattıktan sonra kurulumunu yap. Uyku sorununa USB portları neden oluyor. İlk olarak GenericUSB.kext kurduysan bunu kaldırıp bir kontrol et. Ayrıca Config / ACPI / Fixes içinden Fix_USB seçeneğini aktif et. Olmaz ise DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi ile uyku sorunu için gerekli DSDT yamalarını yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Uyku sorununa USB portları neden oluyor. İlk olarak GenericUSB.kext kurduysan bunu kaldırıp bir kontrol et.
Dediğiniz kexti kaldırdım. Generic... ifadesi kalktı, komut satırında. Hala uyumuyor.
kkJjS-MhdvyvUJT_Fhfn1IJvtqKnyxvm.png

Ayrıca Config / ACPI / Fixes içinden Fix_USB seçeneğini aktif et.
Hocam Clover configuratörde 2 tane şeçenek var. fixUsb_1000 ve FixUsb_2000 diye bunlardan hangisi seçeyim ?
VoodooHDA hangi seçeneği kurdun?
MacOs Sierra uyumlu olan seçeneği kurdum.
VoodooHDA Legacy dene. Elbette bunu kurmadan önce daha önce kurduğun VoodooHDA ile ilgili ne varsa sil, rebuild Cache yap ve sistemi yeniden başlattıktan sonra kurulumunu yap
/System/Library/Extensions/AppleHDADisabler.kext
/Applications/VoodooHdaSettingsLoader.app
/System/Library/Extensions/VoodooHDA.kext
/System/Library/PreferencePanes/VoodooHDA.prefPane
Hocam şunları silmeme rağmen ses gitmedi. KCPM den rebuild cache yaptım. Ses sürücüsü hala çalışıyor.

Voodoo Legacy MacOs Sierra Kurulumu yaptım. Voodoo ayar panelinden artık ses ayarlanabiliyor.(Sistem Tercihleri > ses paneli çalışmıyor.) Bunun ayarlarını, kısayol olarak ayarlama şansım var mı ?

Hocam şöyle bir ilerleme kaydettim.
Artık uykuya geçiyor. Fanlar duruyor ışıklar sönüyor ama 2 saniye sonra hemen uyanıyor. Cloverden Şunları aktif hale getirdikten sonra bu tepkiyi aldım.
JaU4y56caWhHAQPaCCs1xhcIRj4hY5mD.png

JaU4y56caWhHAQPaCCs1xhcIRj4hY5mD.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Bunlara ek olarak yine Fixes içinde Fix_RTC_20000 işaretle. Boot seçeneklerinde never hibernate seçeneğide aktif olsun.
Yok hocam yemiyor bu makina. Yabancı forumlara baktım bu seri leptoplara m.lion, snow leopard kuranlarda sleep i çalıştıramamış. Eski macOS sürümlerine ait dsdt yamaları var, herhalde uyum sağlamaz diye düşünüyorum. En son çare yarın DsDt rehberinizi deniyeceğim.
Ses kontrol için aşağıdaki rehberde çözüm paylaştım.
Hocam 3 kere üst üste kurmama rağmen voodoohda.kext'i S/L/E dizinine gelmiyor. Elle atıp rehberde uygun yerleri yamaladım ama sorun çözülmedi. Anladığım kadarı ile ses suan voodoohda ya bağlı değil.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Hocam 3 kere üst üste kurmama rağmen voodoohda.kext'i S/L/E dizinine gelmiyor. Elle atıp rehberde uygun yerleri yamaladım ama sorun çözülmedi. Anladığım kadarı ile ses suan voodoohda ya bağlı değil.
Kexti hangi program ile kuruyorsun? KCPM Utility kullanıyorsan bunun ayarlarından System / Library / Extensions seçmelisin.
Screen Shot 2017-07-13 at 23.26.38.png

Easy Kext Pro kulllanıyorsan Advanced seçeneklerine gidip yine System / Library / Extensions seçmelisin.
Screen Shot 2017-07-13 at 23.28.43.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler