HP PAVILION 15-BC 017NT Kurulum sonrası hd 530 hdmi ve ekran parlaklığı sorunu

MERTR

APPRENTICE
25 Şub 2018
15
4
21
Öncelikle sizlere teşekkür ederim kurulum yaparken forumdaki adımları takip ettim. Bu benim ilk hackintosh deneyimim, daha önceden linux kullandığım için kurulum aşamalarında hiç sıkıntı yaşamadım. Hard diskimde gerekli alanı oluşturup tek seferde sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleştirdim sistem açıldı. Tabi bundan sonra sıkıntılar başladı 2 haftadır uğraşıyorum yaşadıklarımdan bahsedeyim.

Uyku Problemi (yama ile çözülüyor fakat görüntü sorunları başlıyor)
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi

Konusuna bakarak aşağıdaki patchleri yaptığımda bilgisayarın uyku moduna geçip 2 saniye sonra tekrardan uyanma sorunu çözüldü fakat safaride görüntü problemleri oluşmaya başladı, bende orijinal dsdt dosyama geri dönüş yaptım. Birde yabancı bir kaynaktan bakarak gene aşağıdakilere benzer bir kaç patch yaptığımda uyku sorunum çözülmedi. Biraz kurcalamalarım sonrasında batarya göstergem bazen çalışıp bazen çalışmamaya başladı.
  • "Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • "Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
Güç ayarları(SSDT yaması yaptım)
Laptop boşta olsada tatlı bir ısınma sorunu vardı sanki, foruma bakarak kendi SSDT dosyamı oluşturup efi > clover > acpi > patched içine attım. Nullpowermanagement.kext 'ini sildim. İntel power gadget uygulamasını kurarak değerleri kontrol ettim şuan da sorun görünmüyor.

* Ses çıkmıyordu (VoodooHda ile çözdüm)
Foruma bakarak basit bir şekilde voodoohda kurulumu gerçekleştirdim. Ses ayarlarından gerekli düzenlemeleri yaparak çözüme ulaştım.

* Batarya göstergesi çalışmıyordu (DSDT yaması ve kext kullanarak çözdüm)
Dsdt dosyalarımı forumdaki rehberi takip ederek çıkardım, Rehabman'ın laptopumla ilgili yamasını ve batarya kextlerini kullandım fakat sonuç alamadım. Bu sırada bilgisayarı windows ile açtığımdada farkettim ki pil dolmuyor ibaresi ile karşı karşıyayım. Fişten çektiğimde pc açılmıyordu, biosdan batarya testi yaptırdığımda sorun görünmüyordu. Windowsun hp uygulaması ile batarya testi yaparsam mavi ekran verip kapanıyordu bilgisayar. Gene araştırmalarıma devam ettim ve sorunu şu şekilde çözdüm belki yaşayan arkadaşlar olabilir. Bataryanın tamamen bitik olduğuna emin olduktan sonra cihazı fişten çıkarıp power butonuna 40 saniye kadar basılı tuttum. Daha sonra güç kablosunu takarak aynı işlemi yaptım ve bilgisayarı windows ile açıp kontrol ettiğimde pil şarj olmaya başlamıştı. Daha sonra Mac OS ile açtığımda batarya görünüyordu fakat gösterge hiç bir şekilde düşmüyordu %30 veya %62 gibi rakamlarda takılıp kalıyordu. Hemen kontrol etmek için tekrar windows tarafına geçtim ve pil şarj olmuyordu. Anladım ki Mac OS ile açtığımda bataryam kafayı yiyordu. Bende denemeler yaparak rehabman'ın hp yamalarından pavilion yerine G6 2221ss olanını yaparak ve 2016-1118 tarihli kexti ile sorunu çözdüm. Bataryayı tekrar düzeltmek için şarjını bitirip yukarıda anlattığım power butonuna basılı tutarak tekrar açtım ve artık windowsdada macOSdada pilim sorunsuz şarj olup çalışmaya başladı.

NOT:Şunuda başta belirtmek isterim mac hakkında kısmında ekran kartım sadece intel hd 530 1536mb olarak görünüyor. Nvidia kartım orada gözükmüyor yani kapalı konumda. Herhangi bir ekran titremesi vs. sorunum yok.

*Ekran parlaklığını değiştiremiyorum
Forumda arkadaşımızın paylaştığı rehberi kullanarak DSDTve SSDT dosyalarımı çıkardım GFX0 > IGPU yamasını hepsine uyguladım daha sonra bunları efi > clover > acpi > patched içine atıp clover configurator ile sortedorder kısmına ekledim. Bu seferde bilgisayar Mac OS ile açılmamaya başladı, sortedorder kısmını silersem sistem açılıyordu. Günlerce uğraşlar vererek oradaki sortedorder kısmına SSDT-NVIDIA-Disable.aml dosyamı ekleyerek sistemi açabildim. Yani şuanda SSDT-1 den SSDT-8 e kadar hepsi yamalı olarak ekli ve Nvidia-disable.aml de orada ekli sistem açıldı fakat gerekli kexti kurmama rağmen parlaklığımı değiştiremiyorum. Brightness slider uygulamasını kurarak parlaklığımı düşürebiliyorum geçici olarak bu çözümü buldum fakat parlaklık en sonda olsada genede olması gerektiği gibi değil. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

*İntel hd 530 kartımla hdmi'dan görüntü alamıyorum.
Gene forumdaki konuları takip ederek intel hd 530 kartlarda ses aktifleştirme kısımlarını uyguladım, ses kısmına Digital-out(HDMI) ibaresi geldi fakat görüntü alamıyorum. Config dosyamdaki kernelpatch kısmında hazır gelen framebufferları tek tek denedim reset attım sonuç vermedi. Yabancı kaynaklara bakarak Skylake işlemci için bir kaç patch denemesi yaptım sonuç alamadım. Configde Graphics kısmındaki inject intel kısmını ve ig-platform-id(0x191b0000)' sini değiştirerek denedim reset attım sistem açılırken yükleniyor sonra siyah ekranda kalıyor. Fake id kısmından İntelGFX kısmından bir kaç denemeler yaptım yabancı kaynağa bakarak gene başarılı olamadım. Bu konudada yardımlarınızı rica ediyorum.

2 haftalık hackintosh tecrübem olduğu için bu konularda çok çok yeniyim. Dsdt, ssdt nedir, kext nedir hayatımda ilk kez öğreniyorum. Bu yüzden telafuz hatalarım varsa şimdiden affola.

Anakart Modeli
Msi B450M PRO-M2 V2
İşlemci Modeli
Amd Ryzen R7 2700
Grafik Kartı
Msi RX580 8gb OC
Ağ Aygıtları
Asus N10
Disk ve RAM
16GB DDR4 3000Mhz, 2x 480GB SSD & 250GB SSD
  • Like
Tepkiler: Ediko

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

MERTR

APPRENTICE
25 Şub 2018
15
4
21
Bu rehberi takip et:
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Config / Devices / Properties altında USeINtelHDMI aktif edip deneme yap.
Denemelerimin hepsini o rehbere göre yapmıştım zaten fakat sonuç alamadım. Az öncede şuana kadar denemediğim rehberin sonundaki EDID yamasını denedim. Edidparser.rb olarak kaydettiğim dosya hata verdiği için windows üzerinden EDID öğrenip clovera yazdım Inject EDID işaretledim ve reset sonrası sistem siyah ekranda kaldı. Aslında sistem açılıyor fakat ekran siyah olarak kalıyor, tuşlara bastığımda çıkan sesi duyabiliyorum.
Config / Devices / Properties kısmından useintelhdmi seçeneğini aktif edip denedim fakat sonuç alamadım hala hdmi görüntü vermiyor.
Az önce denediğim EDID yamasını kaldırıp sistemi açtım, bu haliyle config dosyamı paylaşıyorum bakabilir misiniz atladığım bir nokta var sanırım?
Config.plist

Anakart Modeli
Msi B450M PRO-M2 V2
İşlemci Modeli
Amd Ryzen R7 2700
Grafik Kartı
Msi RX580 8gb OC
Ağ Aygıtları
Asus N10
Disk ve RAM
16GB DDR4 3000Mhz, 2x 480GB SSD & 250GB SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
  1. ACPI / DSDT / Patches içinde şu yamaları aktif et.
    • OSID to XSID
    • change _OSI to XOSI
    • change _DSM to XDSM
    • change EC0 to EC
  2. ACPI / DSDT / Patches içinde şu yamaları devre dışı bırak:
    • change HECI to IMEI
    • change MEI to IMEI
    • change GFX0 to IGPU
  3. Kext to Patch içinde aşağıdaki yamayı aktif et;
    • eDP, port 0000, 0x191e0000, 0x19160000, 0x19260000, 0x19270000, 0x191b0000, 0x19160002, 0x19260002, 0x191e0003, 0x19260004, 0x19270004, 0x193b0005 credit syscl
Aşağıdaki kextlerin kurulu olduğundan emin ol. Bu kextler varsa da güncellerini kur. Ve bunları EFI içinden kaldırıp Library / Extensions içine kurup dene.
  • FakePCIID.kext
  • FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext
  • IntelGraphicsFixup
  • IntelGraphicsDVMTFixup
  • Lilu.kext
Bunların haricinde yaptığın DSDT & SSDT düzenlemelerinde çakışmalar olabilir. Mümkünse HD530'u DSDT & SSDT dosyaların ile grafik hızlandırma ile başlatabiliyorsan bir kontrol et bakalım. Ayrıca cihazında başka çıkış portu varsa bunu da bir dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko

mustafa

APPRENTICE
8 Eki 2017
1
0
1
Ses olayını nasıl çözdün acaba aynı pc kullanıyorum yardımcı olabilirsen sevinirim

27 Şub 2017
335
67
251
Ayarlardan parlaklık kontrol tuşlarını değiştirdinmi.
Siyah ekran içinde acpi içinde refuseFFF tikini işaretleyip deneyebilirsin

şeyide dene clover boot ekranındayken ayarlara gel graphics injector var orda intel backlight level var =0xFFFF olsun altında intel max backlight var onuda= FFFF yap öyle dene.

BootLoader
OpenCore 0.7.4
Laptop Modeli
macOS Monterey
Anakart Modeli
Gigabyte z490 Vision G
İşlemci Modeli
intel i5 11600
Grafik Kartı
Gigabyte RTX 3070 Vision OC
Ses Kartı Modeli
ALC1220VB