Sierra 10.12.6 kullanıyorum. Cihazım HP Pavilion 15-BC207NL. GTX 1050 Ti mobil grafik kartı bulunuyor cihazın içinde. Ekran kartını PCI Nvidia Chipset Model, NVRAM: 0 MB olarak görüyor. Pascal destekli Nvidia Web sürücüsünü kurdum. Config.plist içerisinde Inject Intel veya Inject Nvidia seçili değil. Nvda_drv=1 varken veya yokken sonuç değişmiyor. Nvidia Web seçeneği işaretli, Inject System ID de seçili, Inject Kexts ise true durumunda. Lilu kexti yüklü, SMBIOS değiştirmeyi denedim o da bir işe yaramadı.
İnternette araştırdığımda birkaç kişinin aynı sorunu yaşadığı, High Sierra'ya geçiş yapınca sorunun düzeldiğini söylüyorlar fakat benim şu an yükseltme yapma durumum yok. Sierra üzerinde durumu çözmem gerekiyor.
Ayrıca sorun grafik kartımın mobil (built-in) olması yani PIC-e olmamasından kaynaklı olabilir mi? Güncel Nvidia web sürücüleri mobil kartları da kapsıyor mu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim ise:
[TBODY]
[/TBODY]
İnternette araştırdığımda birkaç kişinin aynı sorunu yaşadığı, High Sierra'ya geçiş yapınca sorunun düzeldiğini söylüyorlar fakat benim şu an yükseltme yapma durumum yok. Sierra üzerinde durumu çözmem gerekiyor.
Ayrıca sorun grafik kartımın mobil (built-in) olması yani PIC-e olmamasından kaynaklı olabilir mi? Güncel Nvidia web sürücüleri mobil kartları da kapsıyor mu?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim ise:
Microprocessor | Intel® Core™ i7-7700HQ (2.8 GHz, up to 3.8 GHz with Intel® Turbo Boost Technology, 6 MB cache, 4 cores) |
Chipset | Intel® HM175 |
Memory, standard | 16 GB DDR4-2400 SDRAM (2 x 8 GB) |
Video graphics | NVIDIA® GeForce® GTX 1050 (4 GB GDDR5 dedicated) |