HP Pavilion DV6-3104ET Clover Bootloader

veyasins

APPRENTICE
4 Haz 2021
15
1
21
HP Pavilion DV6-3104ET
  • Intel Core i7-Q720M 1.6 GHz
  • ATI Mobility Radeon HD 5650
  • Realtek RTL8168/8111 PCIe GBE Controller
  • 8 GB 1333 MHz Ram
Merhaba arkadaslar, saatlerdir usbsiz boot etmek icin ugrasiyorum ama yok, olmuyor. Usbyi cikartip boot etmeye calistigimda bios boot edecek bir sey bulamadigi icin 'no bootable device insert boot disk and press any key' hatasi veriyor, forumdaki diger konulara da bakarak bir seyler yapmaya calistim fakat etkili olmadi. Usbsiz boot icin yardim eder misiniz ?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
7,795
3,433
4,401
Bu rehberi izleyerek Clover ile USB olmadan nasıl boot edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

veyasins

APPRENTICE
4 Haz 2021
15
1
21
Bu rehberi izleyerek Clover ile USB olmadan nasıl boot edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
hocam oncelikle attiginiz video icin tesekkurler,
videodaki her seyi ben zaten onceden de yapmistim ama videonun sonunda bulunan 'add clover boot options for all entries' secenegini deneyip 'restart computer' dedigimde ekran takili kaliyor. sizce takili kalmasi normal mi ? restartlanmasi icin biraz daha mi beklemeliyim.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,946
2,495
4,401
OpenCore ile denedin mi? Cihazın Optimus mu yoksa sadece harici ekran kartı mı bulunuyor? OpenCore'dan kastım bizim imajlar.

BootLoader
OpenCore 0.8.5

veyasins

APPRENTICE
4 Haz 2021
15
1
21
OpenCore ile denedin mi? Cihazın Optimus mu yoksa sadece harici ekran kartı mı bulunuyor? OpenCore'dan kastım bizim imajlar.
opencore imajlarinizi denedim hocam, onda da kurulumda hatalar aldim forumda da konu actim fakat bir cozum bulamadim o yuzden ben de clover ile kurmayi denedim ve basarili oldu sadece usbsiz boot etmekte sorun yasiyorum ve sanirim cihazim optimus degil sadece ATI Radeon HD 5650 Series e sahibim