HP Pavilion G6 12xx Hackintosh Uyumu

HTrmn

APPRENTICE
19 Mar 2018
3
0
0
Uşak
Dostlar Merhabalar,

Yıllar sonra Hackintosh sevdam yeniden ateşlendi. HP Notebook'umu ilk aldığımda denemiştim. Başarılı şekilde çalıştırdım. Çalışmayan iki fonksiyon vardı Wifi kartım ve Ekran Parlaklığı olayı.
Mavericks kurmuşum o dönemde. Her neyse bir şeyler oldu ve kaldırdım sanırım.

Şöyle bi nostalji karesi ekleyeyim :
jyDp5m.png

Şuanda halen daha aynı bilgisayarı kullanıyorum, Ram'i 16 GB olarak güncelledim ve ek olarak SSD kullanıyorum. İlk aşamada SSD de olan Windows'uma dokunmak istemiyorum. Hackintosh'u HDD'de ayırdığım bir partition'a kuracağım. Sonrasında gerekirse backup alır SSD'e taşırım veya duruma göre orada kalır diye düşünmekteyim.

Bilgisayarı kısaca özet geçeyim,

HP Pavilion G6-1290ET modeli

Intel HD3000 Ekran Kartı
AMD Radeon 6470M Ekran Kartı
İntel i5 İşlemci
16 GB Ram
500 GB Hdd
240 GB Ssd
Broadcom 4313 Wifi & Bluetooth Kartı
IDT Ses Kartı
‎Realtek PCl Ethernet Kartı

Bu sistem ile High Sierra kurmak istiyorum. (Şuradan dosyaları indirmeye başlayacağım) Sorun yaşar mıyım Sierra mı kurayım ? Az çok aklımda ama yine de kodları filan unuttum. Bana yol gösterip şu şekilde devam et diyebilecek birileri varsa sevinirim.
Teşekkürler, saygılar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Cihazına High Sierra kurabilirsin. Harici grafik kartın çalışmayacaktır. HD3000 tanıtabilirsin. Wi-Fi + BT kartın Sierra ile beraber desteklenmiyor. Linkini paylaştığın konu içinde bütün gerekli dosyalar, yazılı ve videolu kurulum rehberi mevcuttur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet