Hp Pavilion n216st

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Merhabalar,

Öncelikle bu forumu keşfettiğim için çok mutluyum ve bu platform için sizlere teşekkür ederim.

Elimde ki Hp laptopuma sierra kurulumu yapmak istiyorum. İmajı indirdim, yazdırdım ve kurdum ancak ben temiz kurulum yaptığım için noname diye bir klasör yoktu. Ve clover options diye bir yer yoktu. Kurulum videosundan destek alarak yaptım. Wifi çalışsın gibi bir derdim yok. Ethernet görsün ses gelsin yeterli. Kısa süre sonra hackintosh uyumlu bir kasa toplayacağım zaten. Amacım buradan başlamak. Şu an tekrar kurulum deniyorum bu sırada bilgi almak istiyorum. Tüm konuları okudum ancak benim bilgisayarımdan kullanan kişi yok maalesef. Şimdiden teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
NO NAME Windows'un EFI bölüntüsünün ismidir. Mac kurulumda bunun ismi EFI olarak adlandırılır. Sen tam olarak takıldığın yerleri madde madde paylaşırsan bunlar için çözüm üretebiliriz. Kolay gelsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
NO NAME Windows'un EFI bölüntüsünün ismidir. Mac kurulumda bunun ismi EFI olarak adlandırılır. Sen tam olarak takıldığın yerleri madde madde paylaşırsan bunlar için çözüm üretebiliriz. Kolay gelsin.
İlginiz için teşekkür ederim. Sıfırdan başlamak istiyorum herşeyi baştan yapacağım. Ancak denememde ki sorunları kısaca söyleyeyim.

-- Kurulumdan sonra etherneti görmedi. Wifi olmasına gerek yok yakın zamanda usb wifi adaptörü alacağım.
-- Kurulumdan sonra ses çalışmadı.
-- Ve USB olmadan boot etme adımını halledemedim sanırım. Windows yanına kurulum videosundan faydalanmaya çalışıyorum. Ancak ben sıfır kurulum yapıyorum.

Bunlar deneme yaptığımda gördüklerimdi. Sizin yönlendirmelerinizle kurmak istiyorum. Tekrar teşekkür ederim.

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
31
Trabzon
-- Kurulumdan sonra etherneti görmedi.
Ethernet kartınızın modelin nedir ?
-- Kurulumdan sonra ses çalışmadı.
Ses için linkteki ses sürücüsünü kurdunuz mu ?
-- Ve USB olmadan boot etme adımını halledemedim sanırım. Windows yanına kurulum videosundan faydalanmaya çalışıyorum. Ancak ben sıfır kurulum yapıyorum.
Multibeast içinden clover bootloaderi kurun.

• Like
Tepkiler: Roux

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Özür dileyerek acemiliğimden soruyorum. Mac sistemde ethernet modelini nasıl öğrenebilirim?

Ses için multibeast içinde 2.8.8 sürümünü kurdum ses yine yok maalesef.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Hocam linkten en güncel sürümünü kurun. Bir de kurduktan sonra Sistem tercihleri > ses > girişe herhangi bir değer düştü mü ?
Hocam onu da denedim ama yine olmadı. Şimdi donanım bilgilerini tam haliyle yazacağım.

Tekrar merhaba, donanım bilgilerini aşağıya yazıyorum. Bunlar dışında istedikleriniz olursa yine yazarım. Tekrar teşekkür ederim.

Ethernet : Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet Adapter
Wifi : RT3290
Ses : Realtek ALC282
Grafik : İntel HD 4400 - Birde GT740M var ancak o zaten sadece var. Çalıştığı pek söylenemez :)

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@montezuma @laserbird.x Bu bilgiler yeterli midir?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Ethernet;
Sierra için RealtekRTL8100 Ethernet Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Wi-Fi:
Desteklenmiyor.
Ses;
VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu indir.
Kurulum seçeneklerinden VoodooHDA Legacy 2.8.9 Sierra seçip kurulumunu yap.
Grafik;
İlk olarak USB / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları içinden seninHD4400 için uygun Config dosyasını belirle ve bunun ismini config.plist olarak değiştirdikten sonra bunu CLOVER klasörü içindeki ile değiştir.
Ya da;
10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Ethernet;
Sierra için RealtekRTL8100 Ethernet Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Wi-Fi:
Desteklenmiyor.
Ses;
VoodooHDA 2.8.9 Ses Kurulum Paketi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu indir.
Kurulum seçeneklerinden VoodooHDA Legacy 2.8.9 Sierra seçip kurulumunu yap.
Grafik;
İlk olarak USB / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları içinden seninHD4400 için uygun Config dosyasını belirle ve bunun ismini config.plist olarak değiştirdikten sonra bunu CLOVER klasörü içindeki ile değiştir.
Ya da;
10.11 ve Sonrası için Intel HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Tekrar merhaba,

Öncelikle geç mesaj yazdığım için kusura bakmayın bir takım işler vardı ilgilenemedim hiç. Sabah uyanıp ilk işim kurmaya çalışmak oldu. Şu an ethernet çalışıyor sorunsuz. Ancak dediğiniz kurulumda sesi alamadım.

Ek olarak ben sıfır kurulum yaptım yani windows yok makinemde. Clover bootloader kurulumunu da yaptım. Flash bellek olmadan boot edilmesi için ne yapmam gerekiyor? Birde ikinci bir monitörüm var full hd. Ancak 1024x768 çözünürlük veriyor ve ayarlama yapamıyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Ancak dediğiniz kurulumda sesi alamadım.
Bu kurulumu yapmadan önce eğer daha önce ses farklı denemeler yaptıysan bu kurduklarının Sistem dosyalarından kaldırılıp rebuild Cache yapılıp, sistemin yeniden başlatılması gerekiyor. Ancak ondan sonra yeni kurulumu deneyebilirsin. Öteki türlü kextler çakışacaktır.

Ek olarak ben sıfır kurulum yaptım yani windows yok makinemde. Clover bootloader kurulumunu da yaptım. Flash bellek olmadan boot edilmesi için ne yapmam gerekiyor?
Bunun için macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundan gerekli adımları paylaştım. Diskinin formatına göre buradan Clover Bootloader ayarlarını yapılandırıp kurulumunu yap, ve dosyalarını buraya taşı.
Buradaki rehberi referans alabilirsin.
Birde ikinci bir monitörüm var full hd. Ancak 1024x768 çözünürlük veriyor ve ayarlama yapamıyorum.
Port bağlantısı VGA ise bu desteklenmiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Bu kurulumu yapmadan önce eğer daha önce ses farklı denemeler yaptıysan bu kurduklarının Sistem dosyalarından kaldırılıp rebuild Cache yapılıp, sistemin yeniden başlatılması gerekiyor. Ancak ondan sonra yeni kurulumu deneyebilirsin. Öteki türlü kextler çakışacaktır.

Bunun için macOS Sierra 10.12.5 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu konusundan gerekli adımları paylaştım. Diskinin formatına göre buradan Clover Bootloader ayarlarını yapılandırıp kurulumunu yap, ve dosyalarını buraya taşı.
Buradaki rehberi referans alabilirsin.

Port bağlantısı VGA ise bu desteklenmiyor.
Merhaba,

Yardımlarınız için gerçekten teşekkür ederim. Ancak ne yaptıysam ses için sonuç alamadım. Her seferinde sıfır kurulum yaptım ama yine sonuç yok. Yine önerebileceğiniz bir şey varsa denerim eğer olmazsa masaüstü toplayana kadar windowsta devam ederim.

Bir de dikkatimi çeken bir şey oldu. Benim bilgisayarımda iki adet disk mevcut. Biri SSD diğeri ise harddisk. Sistemi SSD'ye kuruyorum ancak SSD'den diğer diske bir şey atamıyorum.

Tekrar teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Yardımlarınız için gerçekten teşekkür ederim. Ancak ne yaptıysam ses için sonuç alamadım.
Voodoo ile çalışmamasına imkan yok. Sana verdiğim uygulama doğru bir şekilde kurulumu yaptıktan sonra Rebuild Cache yapıyor ve ardından sistemi başlattıktan sonra Sistem Ayarları içinde oluşan Voodoo ayarları içinden ses kontrolu yapıyor musun?
Bir de dikkatimi çeken bir şey oldu. Benim bilgisayarımda iki adet disk mevcut. Biri SSD diğeri ise harddisk. Sistemi SSD'ye kuruyorum ancak SSD'den diğer diske bir şey atamıyorum.
Bunun için;
Tuxera NTFS for Mac

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Roux

APPRENTICE
14 Tem 2017
8
0
0
30
Voodoo ile çalışmamasına imkan yok. Sana verdiğim uygulama doğru bir şekilde kurulumu yaptıktan sonra Rebuild Cache yapıyor ve ardından sistemi başlattıktan sonra Sistem Ayarları içinde oluşan Voodoo ayarları içinden ses kontrolu yapıyor musun?
Yapıyorum hocam. "No VoodooHDA Devices Detected" hatası alıyorum. Sıfır kurulum yapıyorum sonra hemen onu kuruyorum. Şimdi yine deneyeceğim.

Teşekkür ederim.

@montezuma Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak işler aksıyor o nedenle masaüstü sistemi toplayana kadar Windows ile devam etmem gerek sanırım. Masaüstünü topladığım zaman tekrar yardımlarınızı rica ederim :)

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler