ÇÖZÜLDÜ HP Pavilon g6 1195st High Sierra Kurulum Sorunu

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Merhaba ben kurulumu şu konudaki videodaki gibi yapıyorum. Herşey sorunsuz videodaki 24.29 Dakikaya kadar herşey yolunda kurulumdan sonra yeniden başlat diyor ve geri sayım başlıyor. Sonrasında tekrar USB'den boot ediyorum ve videodaki gibi USB ile taktığım harici diskimi seçiyorum. Çünkü 2. kurulum dosyalarını buraya attım ve kurulumu buraya yaptım fakat aşağıdaki resimdeki gibi bu bölümde ekran kalıyor.

IPdK7U9peyIWieUS3OVF-3EGw033j20K.jpeg

macOS High Sierra 10.13.1 Güncel Kurulum İmaji Bu konudan Laptop için olan Raw imajını ve İkinci kurulum dosyalarını indirdim. Biosta sadece VT ayarını denildiği gibi yaptım. Diğer ayar seçenekleri mevcut değil maalesef.
Laptop modeli : HP Pavilon g6 1195st

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Clover menü > Options > Graphics içerisinden inject intel i kaldırıp dene.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Clover menü > Options > Graphics içerisinden inject intel i kaldırıp dene.
denedim olmadı maalesef. Daha sonra tekrardan inject intel i kaldırıp inject edit i seçtim açtım yine aynı yerde takılı kalıyor.

ACİL Olarak yardım edebilecek var mı? Rica etsem.. Lütfen.

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Bu sorun ekran kartından kaynaklı bildiğim kadarıya. Cihazın optimus mu ? Windowsta iken aygıt yöneticisi > Grafik bağdaştırıcısına girdiğinde ne görüyorsun ?

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Bakıp yazacağım. Desteğiniz için teşekkürler.

Hocam usb ye tekrardan high sierra imaji yazdirdim ve clover bootloader a erisemiyorum.
Usb formati MBR. Pc ise buyuk ihtimal Legacy.
Bios çok ama çok kisitli sadece Vitural yani VT ayari var onuda disable yaptim.
Olusturdugum USB yi UEFI oldugundan emin oldugum basla bir bilgisayarda açtim. Clover Bootloader açildi. Fakat bu yuklemek istedigim Laptop ta Clover gelmiyor. Allah rizasi için yardim edin.

e7a-l3ohq8bKjIbOtrCztUnupWWqp7MC.jpeg

USB yi yuklemek istedigim pc ye takiyorum ve USB den baslatiyorum fakat sonuç bu. Clover gelmiyor. Ama ayni USB yi UEFI oldugundan emin olduğum Laptopa takiyorum Clover geliyor, USB çalışıyor. Lutfen yardim edin.

Ama indirdiğim Imaj hem UEFI hemde Legacy için yazıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Hocam usb ye tekrardan high sierra imaji yazdirdim ve clover bootloader a erisemiyorum.
İlk olarak imaj bizim hazırladığımız imaj değilse bizim imaj ile dene. İkinci olarak; imajı hatalı yazdırmış olma ihtimalin var. Zira ilk mesajında her nasılsa aynı imaj ile boot ediyorsun ve ilk mesajındaki hata için şunları dene; USB imajı içinde paylaştığımız config dosyalarından sana uygun olanını belirleyip bunun ismini config.plist olarak değiştirip bunu CLOVER klasörü içindeki config ile değiştirip dene.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Imaj dosyasını kontrol ettiğimde içinde farkli config dosyalari yok. Veya ben bulamadım. Fakat başka bir siteden Intel HD ekran kartlarina uygun config dosyasi indirdim ve HD3000 e uygun configlerin hepsini denedim. Orjinal config dışında HD3000 yada orijinalin dışında configlerden birini usb nin içine ismini değiştirerek (config.plist) olarak kopyalıyorum değiştir seçeneği ile kopyalamayı yapıyorum.
Fakat orjinal config dışında bir config ile değiştirip boot edince, [ ls -l /Volumes ] dediğimde USB ile bağladığım harici HDD yi görmüyor. Orjinal config ile başlatırsam HDD' yi görüyor ve kurulum başlıyor ama bu sefer de kurulum bitip mac geri sayım yaparak sistemi yeniden başlatınca ve ben de USB ile boot edip USB kurulum seçeneği yerine kurulum yapılan harici HDD' yi seçince ilk mesajımdaki ve ilk resimdeki kısımda takılı kalıyor.
Dediğim gibi aynen böyle oluyor. BIOS'umda ise maalesef fazla ayar seçeneği yok. Ve kuracağım disk MBR. Lütfen yardım edin. Daha önce aynı bu bilgisayara Mac Os X 10.12 olan Sierra' yı başarı ile kurmuştum. Driverlerı ile fazla uğraşmadığım için Sierra'yi kaldırmıştım. Şimdi vaktim var ve başarıyla kurmak için uğraşıcam. Lütfen yardımlarınızı ve bilgilerinizi esirgemeyin.. Teşekkürler @montezuma @linepower

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Orijinal Config dosyası ve diğer Config dosyasını yan yana aç. Diğer Config içindeki Grafik ayarlarını orijinal config içinde yapıp tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Orijinal Config dosyası ve diğer Config dosyasını yan yana aç. Diğer Config içindeki Grafik ayarlarını orijinal config içinde yapıp tekrar dene.
Grafik ayarları hangi bölümler acaba? Anlayıp doğru kısımlari değiştirebilmem için dediğiniz değiştirceğim grafik kodları olan kısımların Ekran görüntüsü atarsanız çok sevinirim. Yada iki config arasında değiştireceğim yerleri yazılı olarak da söyleseniz olur. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Config dosyanı osxinfo Config düzenle ile açacaksın. Buradan Graphic seçeneklerinde ayarlarını yapacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ibragah

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Config dosyanı osxinfo Config düzenle ile açacaksın. Buradan Grafik ayarlarını yapacaksın.
Tamam deneyeceğim. Çok teşekkürler

Config dosyanı osxinfo Config düzenle ile açacaksın. Buradan Graphic seçeneklerinde ayarlarını yapacaksın.
Hocam dediğiniz gibi yaptım ama usbden boot ederken kurulum için. Verbos modda yazılar akarken ekran bozuldu ve ekranin ortasında girilmez işareti gibi bi logo geldi. Bi beceremedim lütfen yardım edin. @linepower @montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
İlk olarak mesajların içinde "yardım edin" gibi kelimeler kullanma. Zaten müsait olduğumuz an elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Config dosyanı paylaş bir kontrol edelim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
İlk olarak mesajların içinde "yardım edin" gibi kelimeler kullanma. Zaten müsait olduğumuz an elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Config dosyanı paylaş bir kontrol edelim.
Gerek kalmadı sağol.. High Sierra yerine Sierra yı başarı ile kurdum. Konuyu isterseniz kilitleyebilirsiniz. Veya komple sile bilirsiniz. Çözüm belki bulunurdu ama o kadar çok uğraşmak yerine Sierra 10.12 sürümünü başarı ile kurdum. Iyi forumlar...