Normalde temiz kurulum yaptığımda ses çalışıyordu ancak şu an çalışmıyor. NO NAME adlı EFI bölümündeki Clover dosyasını da silip baştan yükleyeceğim.
Update:
Bütün rehberi birebir anlatmam mümkün değil. Temiz kurulum sonrası sadece ethernet yada wi-fi tanıt ve rehberdeki Post Install altındaki adımları takip et.
Post Install altındaki adımları elimden gelen en iyi şekilde takip ettim ve uyguladım. Ancak sonuç pek iyi olmadı. Sistem açılırken tekrarlı bir şekilde ACPI error verdi. Bu sebeple diski temizledim ve şimdi tekrar kurulum yapacağım. Bu kurulum üzerinde bir önceki konuda uyguladığım her şeyi uygulayıp. Sistemi uyku sorunu hariç problemsiz hale getireceğim ve sorunu çözmeye bu noktadan devam etmeye çalışacağım.
Update: Sistemi uyku sorunu hariç sorunsuz olan durumuna tekrar getirdim. Config dosyamı asla Clover Conf. kullanarak editlemedim. Şimdi Rehabman'ın config dosyalarını kullanmayı deneyeceğim.
Update: Sorun hakkında biraz daha deneysel veri paylacağım.
Bilgisayarı uyku moduna aldığımda; (Sırasıyla gerçekleşen olaylar)
1. Bilgisayar normal bir şekilde uyku moduna geçiyor.
2a. Eğer bilgisayara dokunmazsam sürekli olarak uyanıp tekrar uyuyor. Bu uyanmalar esasında ekran açılmıyor. (Ekran ışığı yanmıyor)
2b. Eğer bilgisayara dokunursam (yani uyandırmak adına ir müdahale yaparsam) bilgisayarın ekranı açılıyor. Ancak ekran sürekli olarak siyah bir görüntü veriyor.
Bilgisayarı kapattığımda ise bilgisayar normal bir şekilde kapanmış görünüyor ancak bir veya iki saniye içerisinde tekrar açılıyor. Bu esnada BIOS ekranında güç tuşuna basarak sistemi kapatıyorum ve bir daha açılmıyor:
Sonuç: Mac OS X işletim sisteminin bilgisayarın işlemcisini uyku moduna almada veya kapatmada bir sorun yaşadığını düşünüyorum.
Update: Rehabman'ın Intel HD Graphics 620 için olan config dosyasını(sonunda spoof yazm daha önce kullandığım confit dosyası ile karşılaştırmak sureti ile düzenledim ve kendi sistemime uygun olduğunu düşündüğüm bir hale getirdim.
Bunun sonucunda uyku moduna basınca aynı şekilde uyuyor ve tekrar açılıyor. Ancak farklı olarak herhangi bir müdahale yapmadığımda tekrar kapanmıyor. Müdahale yaptığımda ise ekran açılıyor ve ekrana görüntü geliyor. Sistemi normal şekilde kullanmaya devam edebiliyorum.
Ayrıca ekranı kilitledikten sonra ekran kapanıyor ancak bilgisayara müdahalem sonucunda tekrar açılıyor. Sistemi normal şekilde kullanmaya devam edebiliyorum.
Sistemin uyku moduna da girebilmesi ve trackpadin tekrar çalışması için config dosyasını düzenlemeye devam edeceğim.
Not: Sistem ilk açıldığında trackpad ayarları ve batarya göstergesi bir süre görünmediler. Bunları bozduğumu düşündüm. Ancak bir süre sonra kontrol ettiğimde çalıştıklarını gördüm.
Kullandığım config dosyası
Update: Rehabman config dosyası parlakların tuşlarının işlevlerini yitirmelerine sebep oldu. Ayarlarda bilgisayara harici bir monitor bağlıymış gibi gözüküyor.