Hp zbook g3 ekran kartı ses kartı kablosuz ve ethernet sorunu

exicutiner

APPRENTICE
29 Haz 2017
25
0
1
Merhabalar;

Hp Zbook g3 laptopa mac os kurmayı başardım yönlendirmeniz sayesinde fakat 3 tane sorunum var.

ekran kartı: NVIDIA Quadro M1000M with 2 GB dedicated GDDR5 video memory
ses kartı Conexant CX7501
wireless:Intel Dual Band Wireless-AC 8260

Ekran kartı için siteden nvidia driveri yükledim fakat web driver moduna alıp restart atsamda yine osx driver moduna alıyor.Ekran kartı çözünürlüğü değişmiyor 1024 768 default geliyor

ses kartı için kextler yükledim fakat ses almayı başaramadım.

wireless için githubda olan kextleri yükledim yine de wirelless aktif olmadı. Yardımcı olabilir misiniz

resimler

agda g z kenler — imgbb.com
kablosuz — imgbb.com
nvidia driver — imgbb.com
ses — imgbb.com
unnamed — imgbb.com

config dosyam config.plist - Google Drive

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
1-Optimus sistemlerde harici ekran kartını çalıştıramazsın.
2-İntel wifi chipsetleri desteklenmiyor.
3-Uygun layout id girmelisin.

exicutiner

APPRENTICE
29 Haz 2017
25
0
1
selamlar

bu durumda wireless çalışmayacak mı anlayamadım tam olarak dediğinizi layout id config dosyasınamı gireceğiz acaba ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
selamlar

bu durumda wireless çalışmayacak mı anlayamadım tam olarak dediğinizi layout id config dosyasınamı gireceğiz acaba ?
Evet wireless çalışmayacak. Zira Intel Wi-fi OS X tarafından desteklenen bir model değil. Harici bir USB Wi-fi adaptör kullanabilirsin. Sesin yonga seti önemli. Paylaştığın resimlerden bunu anlamak güç. Donanım bilgileri için Ein üzerinde AIDA64 kullanmalısın. Bunlarin yanında ses tanıtmak için neler kurdun? Grafik içinde dahili GPU tanıtmaya çalışmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

exicutiner

APPRENTICE
29 Haz 2017
25
0
1
Merhabalar

Ses kartı ve ethernet kartını kurdum sorunsuz

fakat bir türlü nvidia web driveri aktif etmeyi başaramadım forumdaki konularada baktım, hdd yüklü olan config dosyamı nasıl editleyebilirim.

NVIDIA Quadro M1000M with 2 GB dedicated GDDR5 video memory bu kartı nvidia web driverda tanıtabilir miyim son web driverı kurdum uygulamayı kurdu fakat os x default graphics driveri değişmeme rağmen sonuç alamadım config dosyası ve nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,

Ayrıca wireless kartımın uyumsuz olduğunu söylediler forumda bana usb wireless olarak türkiyeden alabileceğim ne önerirsiniz acaba asus m10 diyorlar eğer ekran kartını çözebilirsem wireless adaptörüde alıp sorunu çözmeyi planlıyorum yardımlarınız için şimdiden tekrar teşekkür ederim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Bir önceki mesajımda ekran kartı ile ilgili gerekli cevabı verdim. Uyumlu Wi-fi için "Hackintosh Uyumlu Donanımlar" kategorisinde bununla ilgili konulara ulaşabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

exicutiner

APPRENTICE
29 Haz 2017
25
0
1
Voodoo HDA 2.8.9 clover kurunca ses çalıştı bu durumda nvidia sevdasından vazgeçip config dosyasını değiştirip inteli denicem config dosyası için neleri seçmem gerekiyor acaba kext olarak neleri yüklemek gerekir ?

kladio

APPRENTICE
2 Tem 2017
45
11
21
Voodoo HDA 2.8.9 clover kurunca ses çalıştı bu durumda nvidia sevdasından vazgeçip config dosyasını değiştirip inteli denicem config dosyası için neleri seçmem gerekiyor acaba kext olarak neleri yüklemek gerekir ?
Ben şahsen bir şey kurmadım , config'e intel ID'yi girmek yeterli oluyor .

Laptop Modeli
Toshiba Satellite S70-A-11E
İşlemci Modeli
Intel Core i7 4700MQ
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & GeForce 740M
Ağ Aygıtları
Wi-Fi + Bluetooth= Atheros 956X & LAN= Atheros AR8161
Disk ve RAM
120GB SSD & 12GB DDR3 1600MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
config dosyasını değiştirip inteli denicem config dosyası için neleri seçmem gerekiyor acaba kext olarak neleri yüklemek gerekir ?
Sana verdiğim Config dosyasında HD520 için gerekli düzenlemeleri yapmıştım. Ek olarak sisteminde şu kextlerin kurulu olduğundan emin ol.
FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext
FakePCIID.kext
IntelGraphicsDVMTFixup.kext
IntelGraphicsFixup.kext

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

exicutiner

APPRENTICE
29 Haz 2017
25
0
1
Merhabalar

2 ekran kartı olduğundan intel aktif edip nvidia kapatınca performans sorunları ortaya çıktı windows tarafında dolayısıyla kurulamadı malesef.

farklı bir laptopda deniyor olacağım. yardımlarınız için teşekkürler.

Konu kapatılabilir.