merhabalar tekrardan ben i3 2120 gigabyte h61m ds2 powercolor reddragon rx 570 4gb sistemime monterey kurdum ancak masaüstüne ulaştığımda hızlandırma aktif olsun veya olmasın farketmez çok donuyor ve bi süre sonra tamamen takılıyor efi'mi opencore simplfy ile hazırladım tamamen opencore simplfy ne dediyse aynen uyguladım ve bişey değiştirmedim farklı efi'ler de denedim ancak sorun düzelmedi 2 tane sata ssd'm var biri adata su650 120gb ve kioxia exceria 480gb sata ssd var macos adata su650 e kurulu sağlık %90 üstünde ikisininde bende farklı bi ekran kartı vardı gts 450 bununla vesa modda montereyi açtığımda dediğim kasma sorunu veya çökme sorunu yaşanmıyordu ama rx 570'i taktığımda bu sorunu yaşıyorum bios ayarları tam ama above 4g ayarı olmadıgı için npci=0x2000 argümanını kullanıyorum csm kapalı dediğim gibi bios ayarları sizin kurulum dosyaları sayfasındaki monterey bölümünden yaptım ayarlarımı bende olan neyse aynen yaptım ancak sorun hala aynı nasıl düzelteceğim bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden iyi forumlar 
Ekli dosyalar
-
20.1 KB Görüntüleme: 7
-
23.1 KB Görüntüleme: 23
-
9 KB Görüntüleme: 10
-
12.8 KB Görüntüleme: 9