i7 12700kf / Msi Pro b760-p / Rx6700 Dual Boot Sistem Uyumluluğu

bcetin

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
1
21
İstanbul
Herkese Merhabalar,
Uzun yıllardır hackintosh başlıklarını takip ediyorum. Daha önce windows kullandığım 3-4 farklı sistemimde başarısız tecrübelerim sonucu bu sevdadan vazgeçmiştim. Fakat artık durum mecburi olmaya başladı. Konuya yabancı değilim fakat yinede fikrinizi almak istiyorum.

Özelliklerini belirttiğim sistemimde sıkıntı yaşar mıyım ?
Youtube'da bulduğum çeşitli videolarda ekran kartıma monterey kurulumu gerçekleştirilebiliyor gibi duruyor.
Hangi sürümü kurmalıyım ve dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz noktalar var mıdır ?

Şimdiden fikir verebilecek herkese çok teşekkür ederim...

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
7,978
3,575
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

bcetin

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
1
21
İstanbul
Hmm notRX kextinin olayı nedir tam olarak ? (not ibaresinden dolayı soruyorum) bilgi vermeniz mümkün müdür ? yanıtınız için çok teşekkür ederim bu arada...

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
7,978
3,575
4,401
WhateverGreen.kext tarafından sürücü desteği eklenmeyen grafik kartları için ( Navi21, Navi22, Navi23 serisi) harici grafik kartlarına macOS ile destek sağlar. Bu kartları macOS'un anlayabileceği AMD sürücüleri ile çalışmaya zorlar.

Normal şartlarda apple bu kartları hiç bir mac cihazda kullanmadığı için bu kartlara en yakın desteği olan kartlara taklit edilmeleri gerekir.
Bazı sırınılamlar olsa da kartın bu kex ile macOS ortamında çalışabilir.
Kaynağına bak:
NootRX

Yukarıda önerdiğim araç ile windows ortamında donanım raporu çıkarıp EFI hazırladığında senin için bu ayrtıntıyı hesaplayıp ona göre EFI oluşturuacaktır.
Uygularken takıldığın bir konu olursa konu açıp bildirebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

bcetin

APPRENTICE
3 Şub 2025
3
1
21
İstanbul
Hmm... Daha iyi anladım çok teşekkür ederim. Hafta sonuna kadar tüm deneyimlerimi paylaşacağım.
Gerekli tüm adımları, bios ayarlarını, efi kopyalama v.s gibi tüm adımları sorunsuz gerçekleştirdim fakat open core'u ilk kurulum için boot ettiğimde yalnızca windows'u görüyorum...
Kurulum ekranında windowstan başka bir seçenek göremiyorum hala. Bir türlü aşamadım bunu... Oc config düzenleyip bir takım şeyleri değiştirdim fakat yinede sonuç alamıyorum. Yardım etme şansınız var mıdır ?

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler