i7-4510U - AR956x Laptop Hackintosh Uyumlu mu?

lyric4l

APPRENTICE
29 Ara 2021
3
0
1
Merhaba,

Öncelikle bu kadar genel bir konuyu asla açmak istemezdim fakat o kadar ayrı rehber var ki artık ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum.

Birkaç gün önce bir laptop aldım mac kurma umuduyla, laptopumun özelliklerine göre ekran kartımı vs. mac kurarsam kullanabilir miyim diye araştırırken her kafadan bir ses çıkmasıyla kafam karmakarışık oldu.
Sizden ricam sistemime göre hangi mac işletim sistemini kurabilirim,
Kurduğum işletim sisteminde ekran kartımı kullanabilir miyim,
Kurduğum işletim sisteminde performans düşüşü veya artışı yaşar mıyım?
Sorularıma cevap vermeniz.

Buyurun sistemim:
Nvidia GeForce 840M
İntel Core i7-4510U
8GB RAM
Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter

Birde son ricam eğer kurabileceğim bir mac işletim sistemi varsa onun tek konuda veya videoda kurulum rehberi varsa atarsanız çok memnun olurum.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

lyric4l

APPRENTICE
29 Ara 2021
3
0
1
Cihazınız bigsur sürümüne kadar uyumlu görünüyor. Cihazın marka modelini de paylaşırsanız daha iyi geri dönüşler alabilirsiniz.
Kafa karışıklığınızı gidermek için bu rehber ile ilerleyin.
[Rehber] OpenCore ile Adım Adım macOS Kurulumu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Wifi kartınız için bu konuya bakın.
OpenCore - AR9k (9565, 9462, 9463, 9485) Kartlarında WiFi Tanıtma - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim fakat hala istediğim cevabı kesin olarak alamadım.
Verdiğiniz kurulum linkinde devam edersem, ekran kartımı windowsta kullandığım gibi kullanabilecek miyim?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
Ekran kartlarınızı windows da kullandığınız gibi kullanamazsınız. MacOS ortamında yerleşik HD 4400 ile ilerleyeceksiniz. Eğer HDMI harici kart ile çıkış veriyorsa mac ortamında bunu kullanamayacaksınız. Rehberi takip ederek kurulum sonrası bu kartınıza grafik hızlandırma yapacaksınız ve sonrasında akıcı bir şekilde kullanacaksınız. Nasıl bir performans alacağınızı kurulum yapıp mac bir cihazı deneyimlemeden anlayamazsınız. Rehberi adım adım takip ederek ilerleyip kurulum yapabilirsiniz. Takıldığınız yerlerde konu açıp takıldığınız yeri ve o aşaamya nasıl geldiğinizi anlatırsanız olumlu geri dönüşler alırsınız. Topluluğumuz bu konuda yardım severdir. Önce rehberleri inceleyin. Denemelerinizi yapın. Hackintosh'un kolay ama sabır gerektiren bir iş olduğunu bilerek ilerleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

lyric4l

APPRENTICE
29 Ara 2021
3
0
1
Ekran kartlarınızı windows da kullandığınız gibi kullanamazsınız. MacOS ortamında yerleşik HD 4400 ile ilerleyeceksiniz. Eğer HDMI harici kart ile çıkış veriyorsa mac ortamında bunu kullanamayacaksınız. Rehberi takip ederek kurulum sonrası bu kartınıza grafik hızlandırma yapacaksınız ve sonrasında akıcı bir şekilde kullanacaksınız. Nasıl bir performans alacağınızı kurulum yapıp mac bir cihazı deneyimlemeden anlayamazsınız. Rehberi adım adım takip ederek ilerleyip kurulum yapabilirsiniz. Takıldığınız yerlerde konu açıp takıldığınız yeri ve o aşaamya nasıl geldiğinizi anlatırsanız olumlu geri dönüşler alırsınız. Topluluğumuz bu konuda yardım severdir. Önce rehberleri inceleyin. Denemelerinizi yapın. Hackintosh'un kolay ama sabır gerektiren bir iş olduğunu bilerek ilerleyin.
Config dosyamı bulma kısmında takıldım, benim işlemcim İntel Core i7 4510U, bu işlemcinin ailesi nedir? Hangi plist doyasının adını config olarak değiştirmem gerekiyor?

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,195
3,727
4,401
Haswell mobil işlemci kullanıyorsunuz. 004 - Diz Üstü - Haswell.plist olan dosyanın adını config yapacaksınız.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662