i7 4700MQ ve GT 750M Sistem macOS X Sürüm Önerisi

umutbektas

APPRENTICE
23 Nis 2017
43
20
21
İstanbul
Hangi macOS X sürümünü kullansam sistemim için daha uygun olur ?

Zamanında MacBook Pro kullanıcısıydım sattım, yalnız tadı damağımda kaldı. Mümkün ve sistemim el verir ise temelli Hackintosh kullanmak istiyorum. Wireless kartım sanırım desteklemiyor. Biraz araştırma yaptım da geldim ama sizlerinde fikrini almak istiyorum, mümkün müdür temelli geçiş, donanım bakımından ?

Wireless kartımı değiştirebilirim bunun ile ilgili, donanım önerilerine açığım.

Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, sistemime uygun ise Sierra sürümünü kurmayı planlıyorum o yüzden buraya açtım, yanlış ise affola.

Bir de kurulumumu Legacy olarak yapmak istiyorum hali hazırda kurulu Windows 10 'un yanına. Mümkün müdür ? Ya da bununla ilgili başka bir başlık mı açmam gerekli.

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Monster W650SR modeli.

-İşlemci: Intel i7-4700MQ @ 2,40 GHz x 8
-Ekran Kartı Dahili: Intel HD Graphics 4600
-Ekran Kartı Harici: Nvidia GeForce GT 750M
-Wireless: Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 // Harici olarak elimde TP-LINK -- TL-WN727N Adaptör var
-Ethernet: Realtek PCIe GBE Family Controller
-Chipset: Intel(R) 8 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
-RAM: 2 x 8GB DDR3
-Bluetooth: Intel(R) Wireless Bluetooth(R)
-Regedit bilgilerinde Anakart Monster W650SR olarak gözüküyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Merhaba @umutbektas
Cihazına Sierra kurulumu yapabilirsin.
Çalışmayacak donanımlar;
Wi-Fi Intel ve bu OS X tarafından desteklenmiyor. Harici olan TL-WN727N Adaptör için ise kullanılan yonga seti önemli. Yanılmıyorsam Realtek olmalı.
Bir ihtimal olanlar:
Bildiğin üzere hemen hemen bütün Laptop'lar Optimus (NVIDIA) yada ATI /Switch) teknolojisi kullanmakta. Dolayısıyla Laptop'lar da harici ekran kartı kullanmak mümkün değil.
Ancak; Bildiğim kadarı ile Monster, dahili GPU devre dışı olarak geliyor. Eğer böyle ise Nvidia GeForce GT 750M kullanabilirsin. Bunu da şu şekilde kontrol edebilirsin;
  • Eğer BIOS / Graphics içinde Disable seçeneği varsa,
  • Eğer Windows / Aygıt Yöneticisi / Görüntü Bağdaştırıcısı içinde sadece NVIDIA görünüyürsa
Bu yukarıda yazdıklarım yoksa dahili GPU olan HD4600 kullanacaksın.
Çalışacak olanlar;
Ses, Ethernet, Dahili GPU, güç yönetimi ( Ayar gerekli), çalışacaktır.

Kurulum için gerekli imaj ve kurulum rehberi için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsin. Kolay gelsin.
macOS Sierra 10.12.4 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: umutbektas

umutbektas

APPRENTICE
23 Nis 2017
43
20
21
İstanbul
Çok teşekkürler ilginiz ve detaylı cevabınız için. @montezuma

Sanırsam BIOS 'da grafik ayarları ile ilgili bir kısım yok.
Aygıt yöneticisinde iki ekran kartı da görünüyor. Sanırsam Intel 4600 kullanmak zorunda kalacağım.

Bir kaç saat önce bir kurulum denedim Sierra ile ilgili sadece UEFI olarak USB Bellekten başlatabildim. Clover ile beraber. Yalnız Apple logosundan sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve kuruluma başlamıyordu. Şuan sizin kurulum dosyanızı indiriyorum umarım bu indirdiğim kurulum dosyasının bir sorunudur. Tekrar yaşamam sanıyorum.

Ön bilgi olarak paylaşmak istedim belki bilgisayar veya benim yaptığım bir hata yüzündendir diye.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
Aygıt yöneticisinde iki ekran kartı da görünüyor. Sanırsam Intel 4600 kullanmak zorunda kalacağım.
Maalesef. Ancak HD4600 performansıda gayet yeterlidir.
Clover ile beraber. Yalnız Apple logosundan sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve kuruluma başlamıyordu. Şuan sizin kurulum dosyanızı indiriyorum umarım bu indirdiğim kurulum dosyasının bir sorunudur. Tekrar yaşamam sanıyorum.
Osxinfo.net imajı öntanımlı olarak verbose mod olarak ayarlı. Bu bir debug moddur. Hata olduğunda hatanın neden kaynaklandığını anlamamıza yardımcı olur. Takıldığın yer olduğunda ekranın takıldığı yerin görüntüsünü paylaşırsan sorunun ne olduğunu anlayabiliriz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

umutbektas

APPRENTICE
23 Nis 2017
43
20
21
İstanbul
İndireceğim kurulum dosyası Intel4600 uyumlu mudur ? Yoksa bu adresten uyumlu olan Config.plist 'i indirip kuruluma başlamadan düzenliyim mi ? Yoksa dene yanılma olarak mı ilerliyim, herhangi bir ön bilginiz var mıdır bunun ile ilgili.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,587
4,401
İndireceğim kurulum dosyası Intel4600 uyumlu mudur ? Yoksa bu adresten uyumlu olan Config.plist 'i indirip kuruluma başlamadan düzenliyim mi ? Yoksa dene yanılma olarak mı ilerliyim, herhangi bir ön bilginiz var mıdır bunun ile ilgili.
İmaj / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar klasöründe gerekli Config dosyaları zaten mevcut. İlk olarak kurulumu ön tanımlı config ile dene. Kurulum sonrası gerekirse, dediğim Klasördeki donanımına uygun Config dosyalarını kullanırsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler