ÇÖZÜLDÜ i7 4790k | 1050ti HighSierra Kurulum Boot edememe

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
27
@montezuma
Hocam sistem özelliklerim
Asus z97 Pro Wifi Ac Anakart
i7 4790K
Gigabyte G1 1050ti OC
Kingston sm2280s3240g 240gb M2 SSD
Sadece tek bir işletim sistemi kullanmak istiyorum o yüzden windows u silip sadece mac formatı attım.
Flash belleksiz boot etme konusunda sıkıntı yaşadım. Bir kaç kere tekrar format attım. Sonucunda boot etmeyi başardım. GUİD olarak sistemi bölümlendirdiğimde sistemi boot edebilmem için mount ayarı clover configuratorde çıktı.Sonuç olarak boot ediliyor artık.

Ekran kartına gelince şuanda hd grafik bile gözükmüyor sadece display 3 mb yazıyor.
Hocam ekran kartını tanıtamıyorum. MacOS Sierra, Siyah Ekran Hatası Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu makaledeki adımları da uyguladım ama Driveri yükleyip bu adımları yapınca apple logosundan sonra siyah ekranda kalıyor. Lütfen bir yardımcı olun.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
High Sierra için yapman gereken Config içinde uygun Sistem kimliği kullanmak, gerekli komutları girmek ( nividiaweb, INject Nvidia işaretli yada işaretli olmadan) gibi. Ayrıca aşağıdaki kextlerin EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde olduğundan emin ol.
NvidiaGraphicsFixup download | SourceForge.net
Releases · vit9696/Lilu · GitHub
BIOS / Grafik ayarları içinde harici ekran kartın öntanımlı ayarlı olduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: SoloTurk

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
27
Bir takım değişiklikler yaptığımda config.plist de şu hatayı gördüm IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3 logo geldikden sonra siyah ekranda kaldığını gördüm şimdi ayarlar değişik şuanda ne hata veriyor bilmiyorum dedikleirni yapıcam ve tekrar yazacam buraya ne olduğunu ama bios da ön tanımlı nasıl ayarlicam bir adı varmı onun birde sistem kimliğini nasıl değiştircem onuda söylermisin?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
27

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Bilemiyorum. Sistemin uyumlu. Gözünden kaçan bir adım vardır. Config dosyanı paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Graphic / nvidia generic, NvidiaNo EFI işaretli olarak denemeler yap. Boot argümanlarında nida_drv=1 komutununu aktif et. Monitör bağlantısı olarak VGA portu kullanıyorsan bu desteklenmiyor. Farklı portları dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
27
Graphic / nvidia generic, NvidiaNo EFI işaretli olarak denemeler yap. Boot argümanlarında nida_drv=1 komutununu aktif et. Monitör bağlantısı olarak VGA portu kullanıyorsan bu desteklenmiyor. Farklı portları dene.
Hocam dediğiniz ayarların kombinasyonlarında denemeler yaptım ve iki sonuç var birinde logodan sonra direkt sinyal yok diyerek siyah ekrana geçiyor yani IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3 yazısından sonra siyah ekran diğer sonuç ise IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3 yazısı sürekli ekranda yanıp sönüyor yani logo yüklemesinde sonra takılı kalıyor da diyebiliriz. SSDT dosyası falan versem size çözemezmisiniz;? arkadaşımda da aynı kart var ve o hdmı to vga olarak dönüştürücü ile sistemi kurdu benimde aynı şekilde adapotörüm var.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Sorun dönüştürücü ile alakalı. High Sierra ile dönüştürücüler çoğu zaman çalışmayabiliyor. Tavsiyem Sierra kurulumu yapman.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

SoloTurk

APPRENTICE
8 Şub 2018
29
4
0
27
Sorun dönüştürücü ile alakalı. High Sierra ile dönüştürücüler çoğu zaman çalışmayabiliyor. Tavsiyem Sierra kurulumu yapman.
Dediğinizi yapıp Sierra kurulumu yapacağım onda da olmazsa tekrar sabah yorum yazarım.

Hocam tam değil ama sizin dediğiniz gibi çıktı. Dönüştürücü değil ama sorun başka bir yerdeymiş. Ben ekran kartından görüntü çıkışını 3 numaralı hdmı çıkışından yapıyordum. Sizin adaptörden olabilir demeniz üzerine çıkardım ve 1 numaralı çıkışa taktım ve sistemi boot ettiğimde ekran kartım tanıtılmıştı. Gerekli config ayarlarınında resmini çektim ben bu ayarlarda şuan da ekran kartını kullanıyorum. Ayrıca belirtmek istediğim bir konu var bu hata kodu IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3 acaba slotu değiştir demek anlamınamı geliyor. Hani olur ya sinyalı 3 numaralı çıkıştan alamıyorum falan diyordur.
tuIXScPaVcyDftF94cU_FVqIp9AmytFl.png

Ha birde bu boot edememe sorununu nasıl çözdüğümüde anlatayım.
Ben windows kurulu olan m2 ssd diskin üzerine sıfırdan mac kurdum ve bunu yaparken diski sildiğimde anayükleme bölümü olarak biçimlendirmiştim. Orası aslında GUİD bölümü olarak biçimlendirdiğimde sistemde clover' ı açtığımda mount efi bölümünde mount partition seçeneği çıktı ve config, kext leri efi ye attım. Böylece flash belleksiz boot etmeyi başardı.
Yalnız cloover ı başlangıç ekranından kaldırmayı direkt mac ile açılmasını yapamadım onuda formdan araştıracam kaldırmanın bir yolu vardır.

Moderatörün son düzenlenenleri: