Genel iAtkOS Sakın Paranızı Kaptırmayın

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Arkadaşlar yaklaşık iki hafta önce kurulumunda daha pratik olur. Hazır elimizde imaj olsun diyerek binbir zorlukla virwox'a tonlarca komisyon ödeyerek 2 bitcoin alıp; bağışımızı iAtkOS denilen daha önceleri güvenilir olduğuna inandığımız gruba yaptık. Fakat aradan 2 hafta geçmesine rağmen hiçbir mailimize cevap dahi vermiyorlar.

Siz siz olun bu forum dışında başka mecralara yönelmeyin. Biz çarpıldık. Siz çarpılmayın...

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
42
İzmir
Burada hemen hemen bütün sorularıma cevap buldum ve çok stabil bir şekilde sistemimi kullanıyorum.
Siz elinizdeki sisteme uygun image hazırlatacağınıza uyumsuz ve size sorun yaratan aygıtları değiştirseydiniz daha zahmetsiz olmaz mıydı ?

Geçmiş olsun, umarım geri dönüş sağlanır.

• Like
Tepkiler: DJ Rush

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Geçmiş olsun @futureorkun farklı platformlarda bununla ilgili bir çok şikayet gördüm. Ya senin yaşadığın durum gibi, ya da hazırladıkları imaj çalışmadığında destek vermemeleri gibi. Açık konuşmak gerekirse, iatkos sana özel imaj hazırladığını iddia ediyor ve ancak her zaman söylüyorum; her donanım ayni değildir. Dolayısıyla bunların vaatleri çok inandırıcı değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
223
159
251
Grup liderini de grup uyelerinden 2 kisiyi de yakindan taniyorum arkadan konusmak kolaydir ve konusmayalim bence. Liderleri de grup uyeleri de yogun calisiyorlar elbet bir izahatleri vardir. Evet aksaklik var. Hatta verilen vaatler de oldu ben de yasadim sozlerini tutmadilar. Bir degisim soz konusu. Ben de hayifladim ve artik iatkos adini dahi duymak istemiyorum. Donanima ozel degil de diskinize karsi id eslestirme yapip gonderiliyor sanirim bir de islemci.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
@LuTeuS kardeş, ben de tanıyorum lakapları @upchuck ve @mhr_pi; kim oldukları ve nerede ne iş yaptıklarına kadar biliyorum. Fakat bu yapılan hiçbir şekilde ne ticarete! ne de genel ahlak kurallarına sığıyor. Ne demek bana verilen imaj hdd id'sine bağlanacak, birgün hdd bozulursa ben tekrardan imaj almak zorunda bırakılacağım. Hadi biz uğraşıp birşeyler yapalım diyoruz. Ayrıca verdikleri imajların hepsi problemli, EFI kısmı hiçbir araçla görüntülenemiyor. Sanki bize pandora box veriyorlar. Hadi aç bakalım açabilirsen, içinden ne çıkacak belli de değil? Ben ticaret yapıp para karşılığında bu işi yapanların bu yaptıklarının "ne şekilde değerlendirileceğine" karar vermesi için bu konuyu açtım. Siz de arkadaşlarınızı savunma pozisyonuna geçmişsiniz. Bu iş ne zamandır var. Ve ne zaman düzelecek? düzeleceği falan da yok...

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
223
159
251
@futureorkun

Hayir savunmadim karsilikli tartismak gerek dedim. Aksine ben de aynini savunuyorum sizle. Artik yakinindan gecmem iatkos'un. Ancak dune kadar sohbet ettigim insan artik selam dahi vermiyor. Cok garip durum.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
34
Ben de Mavericks ilk çıktığında bi yirmi liramı kaptırmıştım kendilerine, Hdd ile imajı eşleştiriyorlar sade o harddiskte çalışıyor imaj ve sadece config dosyanı düzenliyorlar dsdt olayı felan zaten yok, Teknik destek isteyince cevap atmıyorlar zaten çok darlarsanız da tüm iletişimi zaten kesiyorlar ben facebook saydasına kötü yorum yapınca facebooktan engellemişlerdi :D Önceden yaptıkları işi çok beğeniyordum ama sanırım iş paraya dönünce biraz paranın tadını alınca böyle oldular...

dramen

APPRENTICE
30 Ocak 2018
14
12
0
37
Taipei
Geçmiş olsun @futureorkun farklı platformlarda bununla ilgili bir çok şikayet gördüm. Ya senin yaşadığın durum gibi, ya da hazırladıkları imaj çalışmadığında destek vermemeleri gibi. Açık konuşmak gerekirse, iatkos sana özel imaj hazırladığını iddia ediyor ve ancak her zaman söylüyorum; her donanım ayni değildir. Dolayısıyla bunların vaatleri çok inandırıcı değil.
Her donanima ozel imaj yapildigi dogrudur. Bu arada iAtkos projesi kapanmak zorunda kaldi. Para kazanmak amac degildi. Daha cok ihtiyac idi. Ayni zamanda asil amac bilgi paylasimiydi. Fakat kurrallara uymayan o kadar insan vardi ki. Sizde bunun farkina varicaksiniz. Mesela bu forumda kac kisi profiline donanim bilgilerini girmis? Siz ne kadar her defasinda donanim bilgilerinizi imzaniza girin desenizde insanlar istediklerini alana kadar bildiklerini okur. Emege saygi gostermez... Isin icine maddiyat girince ciddiyet artti tabi. Ama bu seferde para verip omur boyu servis alma gibi dusuncelere kapilanlar da oldu. Sonuc olarak o verdikleri para "bagis" altinda toplaniyordu. Evet zorunlu bir bagis idi. Oyle deli rakamlar akliniza gelmesin. Kimsenin cebine oyle sizin hayal ettiginiz gibi bisey girmiyordu. Gerci ben para mevzularinin basladigi sirada isim dolayisiyla iAtkos ile ilgilenemedim baya bir sure. O yuzden bu donem ile ilgili bisey diyemem. Fakat eminim bilmediginiz seyler vardir. Benim bile bilmedigim seyler vardir. O yuzden en ufak seylerde insanlari taslamayin... Bu insanlar sizin yapamiyacaginiz ugrasi vererek turkiyede bir cok insanin Mac OS sistemiyle tanismasina vesile oldu. Binlerce lira harcayip bir mac almak yerine, evinizin bir kosesinde duran bilgisayariniz ile macos deneyimine sahib olmasina vesile oldu.

Bu bir savunda degil. Gerci ben suan iAtkos adina bir savunma yapacak pozisyonda degilim ama genel olarak dusunulmesi gereken bu bence.

Umarim aydinlanmissindir bir nebzede olsa... :)

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
iAtkos'un emeklerine elbette saygı duyuyorum. Ancak iAtkos'un, sonrasında osx86 ya da Hackintosh olarak adlandırdığımız oluşumun ruhuna aykırı kaldığını düşünüyorum. Zira Hackintosh için ilk kodları yazanlar, ve hala bunun için uğraş veren çoğu kişi bunu öncelikle gönülülük hesabına göre yapmaktalar. PikerAlpha, revogirl (RIP) masterchief, slice ve daha isimlerini hatırlayamadığım nice geliştici macOS işletim sisteminin PC'lerde kurulmasının mümkün olmasını sağlarken, bunu gönülülükle yaptıklarına hiç şüphe yok.
Elbette hayatta kalmak için Hackintosh için uğraşan kişiler platformlarında bağış kabul edebilirler. Ancak bunu bir zorunluluk olarak önüne koymuyorlar. Sen de biliyorsundur; insanelymac sitesinde tonymac linkleri, vermek paylaşımları yapmak yasaktır. Bununda sebebi yine aynı sebeplerden. Geliştiriciler tarafından yazılan bütün kodların, kextler vs açık kaynaklı olmasına rağmen, kendi uygulamalarını bu kodlar ve kextler ile hazırlarken (Multibeast, unibeast), bu uygulamaları açık kaynak kodlu değil ve paylaşımına bile müsade etmemekteler. Sitelerinin tamamen para kazanmaya yönelik olarak hizmet vermesi. Hatta daha evvelinde costumbeast adı altında onlarda zorunlu bağış ile bootable hazırlıyorlardı. Ve hatta şöyle bir olay bir olmuştur;
tonymac , seriously ? | Prasys' Blog
Kısacası bende gönüllülük esasına ilke olarak inandığım için osxinfo.net içinde kimseden ücret talep edilmemekte, ücretli yardım teklifleri gibi paylaşımlara kesinlikle izin verilmemekte. Zira benim de gayem (tıpkı zamanında sizin yaptığınız gibi) Türkiye'de herkesin bilgisini paylaşabileceği Hackintosh için Türkçe bir platform oluşturmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dramen

APPRENTICE
30 Ocak 2018
14
12
0
37
Taipei
Simdi tabi siz sadece icebergin gorunen kismina bakip bir sonuc elde etmeye calisiyorsunuz ama bunun bi de kalani var.

macos gelistiricilerden bahsetmissin, bilmiyorum hic farkettin yada gordun mu ama iAtkos'un her serisinde butun katkida bulunanlara credits verilmistir. Hatta bildigim kadariyla bu gelistiricilere bagislarda yapilmistir. Gelistiriciler her ne kadar zevk icin yapsalarda bu isi, bu insanlara moral olmasi amacli bazi bagislar olmustur. Yani para mevzularini sadece disardan bakan bazi kisiler yanlis yonlere cekiyor.

Tonymac mesela sponsor alan bir platformdu, gigabyte, asus zamaninda sponsor oldu bu siteye, yani potansiyel olunca ister istemez is ticarete dokuluyor... Kimisi gafil avlaniyor, kimisi dayanabildigi kadar dayaniyor...

Bu isler biraz politika gibi, baris, ozgurluk, sevgi sloganlariyla girersin sonra bi bakmissin kendini degermi degmezmi hesabi yaparken bulmussun. Sonra kendine mazaretler ararsin devam etmek icin.. ilk buldugun mazerete sarilirsin.. Cogu kez bu mazeret para olmustur bir cok insan icin.

Polemige girmeye gerek yok artik bence. Sonuc olarak iAtkos tarihe karisti. Dedigim gibi ben bir savunma yapmiyorum suan, sadece bilinmeyen seyler var..

Bu siteyi ben merak ediyorum... Hikayesini kimden dinleyebilirim? Nasil basladiniz bu yola?

• Like
Tepkiler: BR1907

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Çok güzel bir noktaya değinmişsin. Diyorsun ki; katkıda bulunanlara teşekkür ve geliştiricilere de bağış yapılmış. Ancak buradaki ince nüans; geliştirici bir kodu yada kaynak ürettiği zaman bunu kullanmak isteyenlere para ile dağıtmıyor. Burada bu kodları yada geliştirmeleri kullanan kişinin takdiri ile, bağış yapılıyor. Ancak Tonymac ya da iATKOS ise bunları alıp ticari bir ürüne dönüştürdü. Dolayısıyla benim bahsettiğim şey tam olarak bu. Ben bunu etik bulmuyorum.
Dediğin gibi bunlar artık geçmişti kaldı ve bu zamana kadar yapılan bütün bu geliştirmeler sayesinde artık imaj hazırlamak tekelden çıkıp, herkesin kendi imajını hazırlayabildiği noktaya geldi ki, artık bu sayede bu tarz oluşumlar rağbet görmüyor.
Ve ayrıca da iATKOS ile ilgili oluşumun içinden biri ile konuşup bu konuyu aydınlatmakta iyi oluyor. Bunun için de teşekkürler.

Forumu ben kurdum. Snow Leopard'tan beri Hackintosh ile ilgiliyim. Hiç iATKOS kullanmadım, belirteyim. ;) O dönemde hiç doğru düzgün kaynak olmadığından kendi kendime deneyerek, okuyarak deneyim kazandım. osxinfo forumunu kurmadan önce uzun zaman Technopat üzerinden hackintosh üzerinde deneyimleri paylaşıp macOS deneyimlemek isteyenlare yardımcı oluyordum. Ancak her zaman istediğim Türkiye'de Türk insanı için, Türkçe olan ve sadece Hackintosh üzerine yayın yapan bir forum hayalim vardı. Biliyorsun hemen hemen bütün forumlarda Hackintosh son sıralarda bir kategori olarak kalıyor. Bu yüzden bu forumu kurdum. Hiç bir mali destekçim yok. Sadece kendi imkanlarımla forumu idame etmeye çalışıyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

dramen

APPRENTICE
30 Ocak 2018
14
12
0
37
Taipei
heee anladim, videolari cekende sensin o zaman youtube'daki osxinfo kanalinda.

Dogrusu konseptin guzel. Her yonden erisim var. Forum olsun, facebook olsun, youtube olsun. Geriye kalan bir tek saglam uyeler. Birbirleriyle iletisim halinde olan, emege saygili.. Gerektiginde elini tasin altina koymasini bilen bir topluluk olusturmak.

2008-9 senelerinde forumlarda genelde sadece bir sorun icin foruma uye olup, sonra bi daha ugramayan kullanicilar vardi.. hevesleri cabuk kaciyordu... Ama sanirim Apple in Turkiye'de yayginlasmasi ve ozentinin yukselmesiyle insanlarin hevesleri daha da kabardi. Bu yonden guclu bir uye toplulugu kurmak bugunun sartlarinda daha kolay gibi gorunuyor.

Ben mesela cozum isteyenlere genelde arastirmasi icin yol gosteririm, direk cozumu sunmam, bu giciklik olsun diye degil, karsimdaki kisinin ilgisini cekebilmek icin. Eger arastirip ogrenmenin ne kadar zevkli ve iyi birsey olduguna inanirlarsa, cok sey basarabilirler kanaatindeyim. Bu hep boyle olmustur. Hatta cogu kisiye "oyle armut pistt, agzima dus yok" demisligim olmustur. Gidip arastirip, neyin neden nasil oldugunu anlayip o sekilde uygulamalari her zaman onlar icin daha iyi olmustur. Eminim bir cogumuz da boyle boyle ogrenmisizdir bu meletleri :)

Umarim bilincli bir Turk OSx86 toplulugu olusup birseyler basarilir.

• Like
Tepkiler: enst ve montezuma

krmtna

APPRENTICE
30 Ocak 2018
10
7
21
Merhabalar İatkos oluşumunun eski bir üyesiyim bende. Dramen kardeşimin dediği gibi artık eski bir oluşum İatkos. Lakin bu dolandrıcı iatkos başlığı pek yakışık olmamış bence.Bilişim suçları ile ilgilenen bir avukat olarak bu başlığı görmemezlikten geliyorum. Sonuçta hepimiz osx camiasındayız ve osxinfo net inde samimi duygularla kurulduğunu hissediyorum. Herkese sevgiler ve başarılar...

BootLoader
open core
Anakart Modeli
msi x570 gaming pro carbon wifi
İşlemci Modeli
amd ryzen 3700x
Grafik Kartı
amd rx 580 8 gb
Ses Kartı Modeli
harici focusrite solo
Ağ Aygıtları
intel ax 200
Disk ve RAM
16 gb ddr4 3200 mhz

dramen

APPRENTICE
30 Ocak 2018
14
12
0
37
Taipei
@krmtna abi basligi atanlar genc cocuklar, kavrayamadiklari seyler var. Yuzeysel yargiliyorlar o yuzden akisina birak olayi. Burasi Turkiye, insana tek bir iyi hareketinde "Adamsin!.." Parti kur oy verelim, Adam gibi adam!!! diyip, tek bir hata yada yanlis anlasilmada "Hainsin, dolandiricisin, git ol geber, seni kinama karari aldik" gibi yaklasiliyor :) Bu davranis biciminin kisa zamanda degisecegini sanmiyorum ama yinede bir umit var..

• Like
Tepkiler: krmtna

krmtna

APPRENTICE
30 Ocak 2018
10
7
21
@krmtna abi basligi atanlar genc cocuklar, kavrayamadiklari seyler var. Yuzeysel yargiliyorlar o yuzden akisina birak olayi. Burasi Turkiye, insana tek bir iyi hareketinde "Adamsin!.." Parti kur oy verelim, Adam gibi adam!!! diyip, tek bir hata yada yanlis anlasilmada "Hainsin, dolandiricisin, git ol geber, seni kinama karari aldik" gibi yaklasiliyor :) Bu davranis biciminin kisa zamanda degisecegini sanmiyorum ama yinede bir umit var..
Sorun yok kimseyle dramen :))

BootLoader
open core
Anakart Modeli
msi x570 gaming pro carbon wifi
İşlemci Modeli
amd ryzen 3700x
Grafik Kartı
amd rx 580 8 gb
Ses Kartı Modeli
harici focusrite solo
Ağ Aygıtları
intel ax 200
Disk ve RAM
16 gb ddr4 3200 mhz
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
@montezuma üstad, o anlık sinirle açılmış bir konu. Olan olmuş biten bitmiş. Mümkünse konuyu kaldırabilir misiniz?

iAtkOS grubundan arkadaşlar da forumumuza katılıyor. Kendilerine karşı bir saygısızlık olarak algılanmasın...

• Like
Tepkiler: mhr_pii

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
@montezuma üstad, o anlık sinirle açılmış bir konu. Olan olmuş biten bitmiş. Mümkünse konuyu kaldırabilir misiniz?
Neden kaldıralım? iATKOS grubundan arkadaşlar burada ve eleştirleri dinliyorlar, cevap veriyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir?
Sen ilk mesajında yazdığın cümlelerin arkasında değilsen, konunun silinmesi talebinde bulunmak yerine yapman gereken en doğru şey eleştirin varsa bunu belirtmek ya da özür dilemek olmalıdır.
Ve hoşgeldin @krmtna
Ekleme: Konu başlığından dolandırıcı ibaresi kaldırıldı.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları