ÇÖZÜLDÜ iCloud Üzerinden Hackintosh Kilitlenmesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
Çok büyük bir hata yaparak İCloud'tan kayıtlı bilgisayarı eski kayıt sanarak sildim.

iCloud'a giriş yaptım ve cihaz bul menüsünden cihazları görüntüledim. Görünen 4 Mac vardı hatırladığım kadarıyla. Sadece kullandığım sistem kimliğine sahip Mac'i tutmayı düşünüyordum ama sistem kimliğimde Pro olarak görünen bilgisayar İCloud'da ait olarak görünüyormuş.

Silme aşamasına devam ettim ve pin oluşturup sil'e tıkladıktan sonra ekran karardı. Yeniden başlattığımda Mac'e tekrar girmek için pin istedi, pin kodunu girdim fakat kabul etmedi ve açılmadı. Verilerimi kurtarmak için Windows'tan bir program yükledim ve tüm dosyalarımı eksiksiz olarak kurtardım. EFI bölüntüsü nü tamamen sildim ve 2 diskime de format attım. UEFI olarak Windows'u yükledim. Mac yüklemeye geçtiğimde USB'den normal başladı fakat restarttan sonra hard disk'ten devam etmedi. İlk gelen siyah ekranda takıldı.

BIOS ayarlarından varsayılan ayarları yükledim kaydedip çıktım. Ardından tekrar UEFI moda ayarladım fayda etmedi.

Laptopun güç soketini ve bataryasını çıkarttım ve BIOS pilini çıkartıp 5 dk kadar bekledim o da işe yaramadı.

Single user modda başlattım bash geldikten sonra "nvram -p", "nvram -d recovery-boot-mode" komutlarını denedim bunlar da işe yaramadı (kurtarma bölümünde bu şekilde girdiğimde pin menüsüne girmeden doğrudan kurtarma menüsüne girdi ama ne yazık ki ben time machine yedeğini de silmiştim).

Usb'deki EFI/CLOVER/Driver64UEFI içine "EmuVariableUefi-64.efi" dosyasını kopyalayarak denedim. Bu da işe yaramadı.

Ama BIOS'tan UEFI'yi devre dışı bıraktığımda kurulum yapabiliyorum.

Araştırdığım kadarıyla kesin çözüm anakart üzerinden "jumper reset" yapmakmış. Jumper reset noktalarını nasıl bulurum hiç bir fikrim yok.

Bu sorunun başka bir çözümü var mı acaba?

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Şu an Windows UEFI olarak kurulu değil mi? Ve Windows kurulu HDD'ni bölüp MAC kurulumu yapıyorsun?
Sen kurulumunu UEFI olmadan tamamla. Ardından Windows / NO NAME / EFI içine USB / EFI CLOVER klasörünü atarak dene. Bu şekilde sistemin açılacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
Evet Windows UEFI olarak kurulu ve windows'un olduğu diski bölüp kurulup yapıyorum. UEFI olmadan kurulumu tamamladım ve NO NAME/EFI içine usb'deki EFI/CLOVER klasörünü kopyaladım. BIOS'tan UEFI'yi açtığımda yine giremiyorum.

Son yanıtınızda benzer sorunu yaşayan arkadaşımız BIOS'u resetleyerek çözmüş sorunu.

Bilgisayarın üretici sayfasına baktım ve BIOS için herhangi bir indirme bağlantısı bulamadım. Anakartıma uygun bios versiyonunu nereden bulabilirim?
Yükleme için de rehber olarak youtube videolarına bakmayı düşünüyorum. Komutlar markaya göre değişiklik gösterebilir mi?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Güncel BIOS sürümü ile ilgili olarak üretici destek hattından yardım talep edebilirsin.
Yükleme için de rehber olarak youtube videolarına bakmayı düşünüyorum. Komutlar markaya göre değişiklik gösterebilir mi?
BIOS güncellemesi bahsediyorsan, evet genel olarak aynıdır. Ancak tavsiyem ilk olark üretici destek hattından BIOS sürümünü talep etmek.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: cptnmhmt

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
Kullandığım laptop modeli için BIOS güncellemesi yokmuş. Ben de BIOS'u yeniden yükledim. Ardından tekrar UEFI kurulum yapmayı denedim fakat sonuç aynı.

Başka öneriniz, fikriniz var mı?

Profesyonel bir arkadaştan yardım aldım. Yüklemesi biraz farklıymış. BIOS yüklemesini o yaptı ve sorunum çözüldü.

Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler @montezuma hocam.

Arkadaşlar sizlere tavsiyem böyle ayarlarla oynamayın sıkıntı büyük oluyor :D

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BIOS kurulum adımlarını yazarsan aynı sorunu yaşayanlar için güzel bir destek olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
Yeni model laptoplarda BIOS tekrar yüklemesi bir kaç tuşa aynı anda basılarak yapılabiliyormuş. Aklınızda bulunsun. Benim bilgisayarımda böyle bir özellik yoktu o yüzden standart BIOS yüklemesi adımlarını takip ettim.

BIOS flashlama/sıfırlama için adımlar:

1. Bilgisayar marka-modelinize göre BIOS dosyasını indirin ve flash diskinize atın.
2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girip UEFI'yi "disable" yapın ve kaydedip yeniden başlatın.
3. Boot menüsü için ekranda belirtilen tuşa basın (benim bilgisayarımda F7) ve usb diskinizi seçip enter'a basın.
4. "cd *klasör adı*" komutuyla flash diskinizin içindeki BIOS klasörüne ulaşın. (Örneğin flashı açar açmaz BIOS dosyasını gördüğümüzü varsayarsak gireceğiniz komut: "cd BIOS" olacaktır.)
5. BIOS klasörüne girdikten sonra "meset.exe" komutunu girin. İşlem kısa sürede tamamlanacak ve sisteminiz yeniden başlayacaktır.
6. Bilgisayar yeniden başlarken F7 tuşuna sürekli basın ve flash diskinizi seçin. Yeniden BIOS klasörüne erişin ve bu sefer "flashme" yazın. (komut çalışmazsa "flashme.bat" yazın). İşlem bitince bilgisayarınız kapanacaktır. Kapanınca bilgisayarın adaptörünü çıkarın ve en az 5 saniye sonra takın.
7. Bilgisayarınızı açın (bu esnada bilgisayar 1 kez restart yapabilir) ve BIOS ayarlarına girip BIOS sürümünüze bakın. UEFI sistem kullanıyorsanız Boot sekmesinden UEFI'yi enable yapın ve kaydedip çıkın.

Artık Mac işletim sisteminize girebilirsiniz. Bu işlem verilerinize herhangi bir zarar vermez. Başlamadan önce bununla ilgili hazırlanmış olan videoları izlemenizi öneririm.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: cptnmhmt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...