Merhaba bu model bilgisayara araştırdığım kadarıyla başarılı bir şekilde Hackintosh kurabilen olmamış. Sanırsam başarılı kurulum yapan ilk insan benim. İki tane macOS sürümü denedim ve ikisini de kurmayı başardım lakin bu bilgisayarda en stabil çalışan şu anlık Catalina. Burada elimden geldiğince karşılaştığım sorunları ve nasıl çözüme kavuşturduğumu anlatacağım. Eğer ileride bu bilgisayara farklı bir Hackintosh kurmak istersem bu konuya bakarım
İşlemci: Intel Core i7 6660U.
RAM: 8 GB DDR3.
Depolama: 500GB HDD.
Ekran kartı: Intel ıris Graphics 540 (dahili)
Ses: ALC269.
İnternet: TP-Link WN727n.
-Ekran kartı çalışıyor. (videolarda ve oyunlarda bir problem göremedim ama fotoğraflarda bozulmalar oluyor muhtemelen ekran kartı yamasıyla alakalıdır.)
-Ses çalışıyor.
-Parlaklık göstergesi çalışıyor.
-Batarya göstergesi sorunsuz çalışıyor. (laptopun bataryası şiştiği için atmıştım ama Windows'ta olduğu gibi %0 olarak yine gösteriyor.)
-USB portları çalışıyor.
-Type-C portuda çalışıyor.
-Uyku moduda çalışıyor. Sistemin ekranı kapanıyor ama Wi-Fi halen işlem yapıyor görünüyor ışığı vesaire yanıp sönüyor.
-Ses çalışıyor.
-Parlaklık göstergesi çalışıyor.
-Batarya göstergesi sorunsuz çalışıyor. (laptopun bataryası şiştiği için atmıştım ama Windows'ta olduğu gibi %0 olarak yine gösteriyor.)
-USB portları çalışıyor.
-Type-C portuda çalışıyor.
-Uyku moduda çalışıyor. Sistemin ekranı kapanıyor ama Wi-Fi halen işlem yapıyor görünüyor ışığı vesaire yanıp sönüyor.
-Laptopun kendisinde bulunan internet alıcısı.
-Bluetooth (yamalarla çalışabilir ama emin değilim.)
-Touchpad (ACPI yaması gerekiyormuş galiba o işe henüz girmedim.)
-Görsellerde glitchlenmeler.
-Mikrofon (yamayla çözülebilir belki)
-Kamera (yamayla çözülebilir belki)
-Bluetooth (yamalarla çalışabilir ama emin değilim.)
-Touchpad (ACPI yaması gerekiyormuş galiba o işe henüz girmedim.)
-Görsellerde glitchlenmeler.
-Mikrofon (yamayla çözülebilir belki)
-Kamera (yamayla çözülebilir belki)
İlk olarak bu bilgisayara El Capitan kurmaya çalışmıştım. Biraz uğraşlar sonucu Windows'un yanına kurabilmiştim ama birçok sıkıntısı vardı ve stabil bir şekilde çalışmıyordu. İlk kurulumum olduğu için muhtemelen Config'lerde sorun vardı. Ses vesaire hiçbir şey çalışmıyordu sadece ekran kartı çalışıyordu. Daha sonra Hackintosh'u bir süre saldım ve tekrar bu bilgisayara Hackintosh kurmaya karar verdim. Daha sonra Catalina kurdum bu sisteme hata ala ala ama bu sefer ekran kartı çalışmıyordu. Config'te doğru bir şekilde tanıttığımı düşünmeme rağmen ne yaptıysam El Capitan da çalışan ekran kartını Catalina'da çalıştıramadım. Daha sonra Monterey kurmaya karar verdim ve yine uzun uğraşlar sonucu Monterey'de kurdum ama ekran kartı tanıtamadığım için aşırı kasıyordu uygulama açıp kapatana kadar canım çıkıyordu. Ardından Hackintosh'u yine sildikten sonra bir daha kurmaya karar verdim. Ve ekran kartını BIOS'ta gözümden kaçan bir ayar yüzünden tanıtamadığımı fark ettim ve o ayarı değiştirdikten sonra Monterey'in ekran kartını sorunsuz bir şekilde tanıdığını gördüm. Ardından voodoops2Controller ile klavyeyi tanıttım internet ise telefonumun internetini paylaştım ve seside tanıttım. Ancak ekran kartını yanlış tanıttığımdan galiba videolarda kasmalar ve fotoğrafta glitchlenmeler oluyordu ama Minecraft akıcıydı. Şu anda Catalina'da sadece fotoğraf glitchlenmesi oluyor onun dışında sorun yok gibi.
Fotoğraf glitchlenmesi tam olarak bu şekilde:
Ardından bilgisayarımın HDD'sini değiştirdim ve Catalina sürümününe düşürmeye karar verdim. Monterey kurulumunda kullandığım Config'i düzenleyerek Catalina kurmayı başardım ve Wi-Fi dongle kullanarak internet sıkıntımıda çözdüm. Oyun denemedim ama videolarda vesaire kasma yok. Bir tek uygulama desteği moralimi bozdu
Hedefim Big Sur'a güncellemek ama Monterey'deki gibi stabilliği bozulursa diye endişelerim var.
Ekli dosyalar
-
32.7 KB Görüntüleme: 30