iMac (Mid 2011) macOS High Sierra Network Sorunu

kirilmisss

APPRENTICE
1 Ara 2017
6
0
0
41
arkadaşlar merhaba, imac var elimde mid 2011 orjinal apple klavyesi yok, bildiğiniz düz klavye,

problemim şu, internet bağlantım yok, buradan bir masaüstü imajı indirdim kurulum yaptım ama wi fi aktif olmadı, driver eksik gibi düşünün, blueotooth olmadı bağlanmadı, iphone bağladım düştü hep, çeşitli yamalar configler kextler yaptım olmadı,

şahsi düşüncem buradaki imajlar normal pcler olduğu için imaci desteklememiş olabilir, bunu bilmiyorum ve ezbere konuşuyorum,
başka bir cihazdan sierra, el capitan, yosemite, maverick app store bağlantılarına yönlendiriyor ama indiremiyorum, mağaza değişiyor bir türlü indiremedim.

arkadaşlar bu imace uygun stabil sürüm hangisi ve orjinal bir sürümü nereden nasıl indiririm, indirdikten sonra wi fi problemi için ayrıca yapmam gereken birşey var mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Gerçek mac cihazlar için aşağıdaki imajı kullan.
High Sierra Sanal Sistem Kurulum İmajı
Bunu USB'ye yazdırdıktan sonra, sistem açılışınsa C tuşuna basılı tutarak sistemi USB üzerinden boot et ve kurulumu yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kirilmisss

APPRENTICE
1 Ara 2017
6
0
0
41
muhtemelen bir sorun olmayacak, yuzde yuz emin olmamakla beraber, sorun olsa bile cozumunun basit olacagini dusunuyorum sonucta gercek mac cihaz.
abi beklenen oldu sorun oldu. wi fi açık pasif açık değil. nasıl açarım ben bunu. high sierra yükledim aynı sierra yükledim aynı, capitan kurdum yine aynı,

şu an capitandayım. nasıl açarım wi fi yi.

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
abi beklenen oldu sorun oldu. wi fi açık pasif açık değil. nasıl açarım ben bunu. high sierra yükledim aynı sierra yükledim aynı, capitan kurdum yine aynı,

şu an capitandayım. nasıl açarım wi fi yi.
Wifi ile ilgili ss atabilir misin acaba sorunun ne olduğunu görmek için.

kirilmisss

APPRENTICE
1 Ara 2017
6
0
0
41
Wifi ile ilgili ss atabilir misin acaba sorunun ne olduğunu görmek için.
Ethernette çalışmıyor, hatta ethernet kablosunu takıyorum görmüyor, usb ile bağlanan ethernet kartı taktım da öyle girdim internete
ss ekleyemedim ama şöyle deyim sistem tercihleri/ağ yaptığımda sol tarafta wi fi yok. Sürücü kurulu değil abi. Sistem tercihleri/ağ/yardımcı ol/tanılar yaptığımda Wi-Fİ seçeneği soluk renkte, kurulu değil yani.

Moderatörün son düzenlenenleri:

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
/Users/mali/Desktop/Ekran Resmi 2017-12-01 16.31.45.png

ethernette çalışmıyor, hatta ethernet kablosunu takıyorum görmüyor, usb ile bağlanan ethernet kartı taktım da öyle girdim internete

ss ekleyemedim ama şöyle deyim sistem tercihleri/ağ yaptığımda sol tarafta wi fi yok,sürücü kurulu değil abi,

sistem tercihleri/ağ/yardımcı ol/tanılar yaptığımda Wİ Fİ seçeneği soluk renkte, kurulu değil yani
Anladım, o zaman sanırım bir kext veya yama yoluyla çözülmesi gerekiyor onun için de biraz araştırmanı tavsıye ediyorum wifi kartının modeliyle bulursun kolayca diye düşünüyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Nasıl eklemeye çalışıyorsun? Biz senin sistem dosyalarına nasıl erişelim. Bir zahmet Hızlı ve Kolay Resim Paylaşımı - resim yükle - resim paylaş - Hızlı Resim git SS buraya yükle linki paylaş.
Şunları dene;
  1. Finder kullanarak şu dosya yoluna gidin:
    /Library/Preferences/SystemConfiguration/
  2. Açılan klasörde, şu iki dosyayı bulun ve silin:
    NetworkInterfaces.plist
    preferences.plist

3. Şimdi çöp kutusunu boşaltın ve sisteminizi yeniden başlatın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Bu mac hakkında / sistem raporu/ network altında Ethernet ve Wi-fi donanımlarının tanınıp tanınmadığını kontrol et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kirilmisss

APPRENTICE
1 Ara 2017
6
0
0
41
dediğiniz yeri kontrol ettim Ethernet Broadcom 57765 BO var, Wi fi kısmında ise IO80211 ailesi, CoreWlan gibi ibareler, hatta yosemitenin IO80211 kextini bulup ekledim ama yine olmadı. bunun bir yerde manuel düğmesi var mı. klavye de herhangi bir fonksiyon tuşuyla kapanmış olabilir mi yada ne bileyim BIOS gibi bir arayüzü var mı? oradan mı açmak lazım

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Normalde Mac sistemlerde herhangi bir sürücü tanıtma yada donanımın çalışmaması gibi bir şey söz konusu değil. Donanımsal bir sorun olabilir. Apple servisine götürmen gerekebilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
DCPI manager programını indirip, ekran görüntüsü atar mısın? Zaten muhtemelen, sisteminiz desteklemiyor. Bu yüzden wifi çalışmaması normal. Bunun için, DCPI manager içinde donanım kimlik numarası ile, uygun yamalı bir kext kurmanız lazım. Ekran görüntüsünü atın bakalım var mı.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897
Ağ Aygıtları
REALTEK AC1200
Disk ve RAM
Corsair Dominator 32 GB 3200
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler