İmac12 sierra bootcamp window kurulum GPt mbr hata veriyor

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
Uzun süren botcamp ile usb hazırlmak için ugrastıktan sonra yetki ve izinleri kurtarma modunda terminal aracılıgıyla çözünce. Botcamp ı düzeltebildin. Ve usb kurulumunu sorunsuz gerçekleştirdim. Botcam bilgisayarı yeniden basltınca windows kurulumuna ilerledim ve disk biçimlene bölümünde botcamp adındaki disk bölümüne kurulum yapmak isterken mbr gpt hatası aldım. Arastırmalarıma göre apple bu seride uefi biosa mbr bölüm düzeni Yapmıs macos mbr üzerine kurulu. Yani UEFİ+MBR oldugundan legancy windows kurunca usbye baslangıcta görmüyor boot. Uefi yapıncada bölüm biçimlene alanında mbr ye yüklenemez diyor. Bu durumu nasıl aşarız.
Uzun süren botcamp ile usb hazırlmak için ugrastıktan sonra yetki ve izinleri kurtarma modunda terminal aracılıgıyla çözünce. Botcamp ı düzeltebildin. Ve usb kurulumunu sorunsuz gerçekleştirdim. Botcam bilgisayarı yeniden basltınca windows kurulumuna ilerledim ve disk biçimlene bölümünde botcamp adındaki disk bölümüne kurulum yapmak isterken mbr gpt hatası aldım. Arastırmalarıma göre apple bu seride uefi biosa mbr bölüm düzeni Yapmıs macos mbr üzerine kurulu. Yani UEFİ+MBR oldugundan legancy windows kurunca usbye baslangıcta görmüyor boot. Uefi yapıncada bölüm biçimlene alanında mbr ye yüklenemez diyor. Bu durumu nasıl aşarız.
1C515CEE-8E78-4552-8742-CF518D20CECA.jpeg 09592EB8-D96B-4222-A5B7-041DFF203F79.jpeg D3AFDA43-364C-4211-AAF7-5AA3ACBAE601.jpeg

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

Alone

APPRENTICE
10 Ağu 2022
10
0
1
Konuları ve alt konuları inceledim. Denemedigim bir yol görünmüyor. Orda dikkatimi çeken. Bölümü silmeden ve biçimlendirmeden o haliyle ileri denilip kurulum yapılabileceginin yazması. Malesef ileri butonu aktif olmuyor. Baya haşır neşir oldum son 1haftada aklıma gelen tek bir çözüm var ilerleyebilirsem.
format ekranına geldigimde cmd ekranında disk leri listeleyip windos için olusturdugumuz bölüntüyü convert komutuyla gpt yapmayı denemek. Yada kurtarma ekranında terminal aracılıgıyla convert edip akabinde kurulum ekranına geçmek. Başarılı olabilirmiyim bilemedim. Yarın deneyecegim. Başarısız olması durumunda son çare olarak aklıma gelen komple disk bölümlerimi silip sıfır kilometre windowsu kurmak. Ancak macos kurtarma bölümümüde kaybedecegim. Ve bir aksilik yaşarsam nasıl olcak bilemedim. Tavsiyeniz olursa uygulayacagım