Gayet uyumlu bir sistem olmuş .. Muhtemelen sorunsuz kurulum olur bu şekilde. Ama ben size nasıl daha farklı kombinasyonlar yapabileceğiniz konusunda biraz bilgi vermeye çalışayım.
Mac OS kurmak için 2 seçeneğimiz var
1- İşlemci + Onboard GPU
2- İşlemci + Harici GPU
Bu durumda ;
İşlemci = i5 8600K (UHD 630) = 1300 TL
İşlemci = i3 8350K (825 TL) + AMD RX 560 2 GB Sapphire (550 TL) = 1375 TL
i3-8100 bile fazlasıyla sağlam bir işlemci. Geekbench testlerine göre bir önceki nesil i7 -7700 kadar skor alıyor. Şuradan aratıp bakabilirsiniz.
Geekbench Search - Geekbench Browser
(Burda ekran kartını uyumluluk konusunda düşürüp artırabilirsiniz. Örneğin Nvidia GT1030 - GTX 1080 Ti gibi)
Harici ekran kartı kullanınca ram'den çalmayacağı için 16 GB ram 'e de gerek kalmaz. 8 GB gayet yeterli. Hemde ram sonradan eklenebilen birşey olduğu için ihtiyaç olduğunda alıp takarsınız.
Ayrıca Coffee Lake önceki sistemlerden çok daha serin çalışıyor. Soğutucu biraz abartı olmuş.
Umarım biraz fikir vermişimdir.
İşlemci ve anakart dışındaki aynı parçaları kullanıyorum. (i3 8100- Asus Z370-P)
Ayrıca Kişisel Not: Ben alırken
yanlışlıkla sizin mesajdaki kasadan almışım. Bence çok kötü görünüyor ayrıca kesinlikle o parayı hakedecek bir kalitesi yok. Hemde gereksiz pahalı. Gelince direk gönderip değiştirdim.
Çok kişisel olduğu için şunu alın diyemeceğim. Siz sevdiyseniz de bence sorun yok