Intel G3258 High Sierra uygun mudur?

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Merhaba,forumlarda ve rehber olarak High Sierra kurulu mu anlatiliyor. Lakin, belirtildigi uzere config dosyası olmasi gerekiyor ve bunun için nasil yapabilirim rehberi yada yükleme metodu var midir? Anlatilan metodu link? Buarada HigSiera imaji gecerlimidir.Sistemime uygunmudur?Tercih edilen Yada uyumlu bir isletim sistemi ne önerilebilir, El Capitan vs..? tesekkur ederim.

Sistemim.
Intel G3258 Pentium islemci Anakart Msi Hs81M-P33 RAM 4gb Ddr3 1600mhz Ekran karti Nvidia 210 1gb ekran kart.

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Sistemine Sierra deneyebilirsin. Ancak işlemcin desteklenmediği için kurulumda bunun için düzenlenmiş Config kullanmalısın. Bunun için aşağıdaki konuda paylaşılan config dosyasını kullanabilirsin.
Senin işlemcin için düzenlenmiş Config dosyası için;
ÇÖZÜLDÜ - ASUS Z97 PRO | Pentium G3258 Sierra Kurulum Sorunu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ayrıca Nvidia Kartın eski bir kart. Ve bunu VGA portu üzerinden kullanıyorsan bu Sierra ve sonrası ile desteklenmiyor. Ancak Sierra'da VGA port dönüştürücü çözüm olabilir. Ancak net değil. El Capitan deneyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Hım anlıyorum,config kullanacağım El Capitan olabilir sistemim için uygun ise yükleyebilirim ,takıldığım yerde tekrar rahatsız ederim iyi çalışmalar.

Merhaba hocam, bu konu hakkinda Sierra imaji varmi bulamadim. High Sierra denemeleri yaptim.Amd OSX sitesinde indirdigim bir imaj ile iki sistemim var birisi suan uzerine konustugumuz belirttigim Intel G3258 Islemcim, digeri Amd athlon X4 840k ikisindede Amd High Sierra imaji denedim olmadi.Amd ait herhangi bir imaj Intel oluyormu bunuda merak ediyorum?Suan bu bahsettigimiz intel G3258 isimli islemciye baska bir forumda Elcapitan yukleme bilir oldugunu gordum suan indiriyorum deneyecegim Elcapitan konusunda uygun sanirim. Keza uygunmudur? Lakin config dosyasını yapmak gerekiyormus dogrumudur? bu config dosyasını nasil yapiyoruz ya da anlatan rehberi bulamadim suan nasil bir sistem uygundur bunuda belirtirseniz sevinirim.Tesekkur ederim simdiden.

Bu arada Sierra demişssiniz G3258 sistem için, Sierra imaj hangisi versiyon olarak vs..

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Bir önceki mesajımda paylaşılan dosyayı bizim hazırladığımız imajın içindeki ile değiştirip dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Sierra icinmi hocam, El capitan mi dediniz? Benim elimde olan imaj suan High Sierra Amdhs v2 (Amd Osx) siteden Aldigim imaj var. Amd sistemim icin denedim rehberinide buldum aslinda anakart islemci donanim aynisi ama kuramadim aslinda kuruyorum, High Sierra yukleniyor kuruluma geliyor tam yuzde 15de kaliyor ve donuyor gibi 2saat bekledim.Bende bu yuzden intel olan (G3258G) sistemime kurmak istedim El capitan rehberinizi buldum ve suan Elcapitan indiriyorum inmek uzere deneyecegim birazdan intel sistemimde bir onceki yazi da El capitan demissiniz sanirim onumu kasteddiniz yoksa Sierrami? simdi ne yapacagim bilmiyorum. AMD sistemim icin config varsa High Sierra yukleme yi deneyebilirim neden 15dakikada takiliyorum buarada config nasil yapiliyor rehberinizi buldum. Sadece bu dosyayi imaja nasil atiyorumu sorsam win32usb imager ile usb de hazirladigimiz imaji windows altinda efi klasor vs gibi acilan dosyaya atarak olduğu dogrumudur bunu ogrendim.Suan iki sisteme sahibim Amd ve Intel ne yapsam hangisine ne kurabilirim saglikli olur kaldim ortada cok tesekkur ederim ilginize..

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi
Disk ve RAM
Sata

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Aranjor34

PADAVAN
14 Haz 2018
139
13
121
Montezuma hocam suan bu rehberinizi takip ederek verdiginiz config dosyasinida kullanacak suan Sierra kurulu mu gerceklesiyor sanirim basardim sistem olarak Ogulcan arkadasin sistemle islemcimiz ayni Anakart modeli farkli sanirim islemci onemli suan kuru yorum cok tesekkur ederim bu rehber icin cok yardimci oldu. Herşey config dosyasinda bitiyormus demek ki ogrenmis oldum diger sordugum soru actigim konu lar es gecebiliriz:)

Șuan kurdum oldu sadece driverler konusunda ses kartim ozel usb ses kart driver var o yuzden sorun degil sadece ekran kartini tanimadi 5mb goruyor verdiginiz imajin içinden kuulumdan sonra paket cikti buarada efi acilisinida yaptim usb olmadan aci yorum buda tamamdir. Ekran kartim (ATI Radeon HD 5570) digeri GeForce Nvidia chipset 210 1gb iki adet ekran kartina sahibim hangisi olabilir sizin paketin içinde kext Yada config plist dosyalarindan hangisini secmeliyim? Sanirim HD ekran kartimin var ornek:HD 55...diye yazan dosyalar goruyorum. Cok tesekkur ederim simdiden bu rehber icin cok yardimci oldu. Herşey config dosyasinda bitiyormus demek ki ogrenmis oldum diger sordugum soru actigim konu lar es gecersek kusura bakmayin ugrastirdim yaparak ogreniliyormus basarili bir kurulumda Benden gelsin simdilik tekrar cok tesekkur ederim.Buarada upgrade ve Apple store girebiliyormuyuz?

Montezuma hocam???

Hocam Ekran kartın kurulumunu bahsettiginiz web driver rehberi uzerine gerçeklestirdim tesekkur ederim. Lakin yeni actigim bir konu uzerine bakarsaniz bahsettigim sorun uzerine actigim konu HDA kext ile logic x arasinda bir bağ varmi konusu.Malum amacim Logic kullanabilmek bu konu ile yasadigim sorun ise kayit alirken cizirti olmasi ama dinlerken sorun yok tabi problem nedir bilmiyorum anlam veremiyorum buarada Cubase de sorun yok orada stabil bunuda belirtmek isterim kayit alirken yasiyorum bu sorunu. Arastirmam uzerine sanirim donanim cakismasi olabilirmis, Bende bunun uzerine ses surucusu kext VODOO vs.gibi bir kext goremedigimden Extansions Libarary'de HDA kext Yada baska bir ses surucusumu var? Yada HDA kextmidir?diye mrrak ettim sizede sormak istedim,yardimci olursaniz sevinirim sorun nedir? Bu hda kext nedir? anlayamadim a teșekkur ederim..

BootLoader
Clover
Anakart Modeli
MSI B250 pro Mate
İşlemci Modeli
İntel 7500K
Grafik Kartı
Rx 470
Ses Kartı Modeli
Harici
Ağ Aygıtları
Wifi