Intel HD Graphics 3000 Tanıtma

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
Merhaba ben HP Pavilon g6 1195st marka model laptopuma Sierra yükledim ve ekran kartı modelim Intel HD Graphics 3000'dir bunu nasıl tanıtabilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.

neuromancer

APPRENTICE
26 Eki 2017
21
8
0
28
config.plist dosyanı Clover Configurator yardımıyla açıp, grafik kartlarının içerisinden "Inject Intel" seçeneğini aktif etmen gerekiyor.

Şöyle;
uUPNkq4_el9yl2M-Ow6Lc6lcLVDKcRDY.png

İkincil bir seçenek olarak Osxinfo USB EFI'sine girip > Kurulum Sonrası Araçlar > Config dosyaları > config_HD3000_1366x768_7series.plist veya config_HD3000_1366x768.plist dosyalarından hangisi senin sistemine uyuyorsa o config dosyasını kopyalayıp, masaüstüne yapıştırıyorsun. Daha sonra config dosyasına sağ kilik yapıp, "adını değiştir" seçeneğini seçtikten sonra "config_HD3000_1366x768" yazan kısmı sadece "config" olarak değiştiriyorsun. Daha sonra da bu config dosyanı EFI > CLOVER içerisine yapıştıracaksın. Son olarak sistemini yeniden başlatacaksın.

Kolay gelsin.

ibragah

PADAVAN
18 Kas 2017
109
10
71
29
config.plist dosyanı Clover Configurator yardımıyla açıp, grafik kartlarının içerisinden "Inject Intel" seçeneğini aktif etmen gerekiyor.

Şöyle;
Ekli dosyayı görüntüle 3747

İkincil bir seçenek olarak Osxinfo USB EFI'sine girip > Kurulum Sonrası Araçlar > Config dosyaları > config_HD3000_1366x768_7series.plist veya config_HD3000_1366x768.plist dosyalarından hangisi senin sistemine uyuyorsa o config dosyasını kopyalayıp, masaüstüne yapıştırıyorsun. Daha sonra config dosyasına sağ kilik yapıp, "adını değiştir" seçeneğini seçtikten sonra "config_HD3000_1366x768" yazan kısmı sadece "config" olarak değiştiriyorsun. Daha sonra da bu config dosyanı EFI > CLOVER içerisine yapıştıracaksın. Son olarak sistemini yeniden başlatacaksın.

Kolay gelsin.
Dediğiniz HD 3000'e ait configleri nedim bende çözüm yerine daha çok sorun oldu. Clover dan Mac os 'u başlatırken inject intel i tikli halde bırakırsam verbos mod akışından sonra ekran çizgi çizgi oluyor ve hiçbir şey görünmüyor. Fakat boot ederken cloverdan inject intel in tikini kaldırıp, inject edit i açarsam sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor. Bu mac hakkında kısmında ekran kartımı doğru tanıyor fakat 384mb gibi bir rakam gösteriyor. Ram miktarım 4gb dir. Normalde masaüstünde sistem hiç kasmıyor fakat daha wifi kartımı tanıtamadığım için Youtube'a girip video izleyemedim. Bu yüzden Videolarda kasar mı kasmaz mı bilemiyorum. Ama bu tür Hd 3000 veya diğer modellerde düşük gözükenler videp vb. şeyler yaparken donmalar oluyor muş. Bir çözüm yolumuz var mı acaba?
Teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Bu mac hakkında kısmında ekran kartımı doğru tanıyor fakat 384mb gibi bir rakam gösteriyor. Ram miktarım 4gb dir. Normalde masaüstünde sistem hiç kasmıyor fakat daha wifi kartımı tanıtamadığım için Youtube'a girip video izleyemedim. Bu yüzden Videolarda kasar mı kasmaz mı bilemiyorum. Ama bu tür Hd 3000 veya diğer modellerde düşük gözükenler videp vb. şeyler yaparken donmalar oluyor muş. Bir çözüm yolumuz var mı acaba?
Şu rehberi incele;
High Sierra için IntelHD 3000 VRAM yükseltme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları