Apple artık Mojave sürümünden itibaren metal desteği olmayan ekran kartlarına destek vermiyor. Kurmaya çalıştığınızda böyle bir hata alacaksınız "This version of macOS 10.14 cannot not be installed on this computer" bunu boot argümanı ile geçseniz bile, kextler olmayacak ve bu yüzden ekran kartınızın donanım hızlandırması çalışmayacak. Mojave yerine Catalina denememizin sebebi ise Mojave de IHD 3000'in navbar ve kısmının grimsi bir hal alması. Bu sorun Catalina da olmamakla beraber ıHD 3000 daha stabil çalışmakta.
Gerekenler:
Adım 1: BIOS Ayarları
Adım 2: Config dosyası belirlemek
Adım 3: Boot argümanları
Kuruluma geçin ve kurulumu tamamlayın, bundan sonrakiler kurulumu tamamladığınız varsayılarak yazıldı.
Adım 4: DSDT yamalama
DSDT yamalama işlemini nasıl yapabileceğinize dair bilgi: DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Notlar:
Adım 5: Grafik kextlerini yüklemek
Bundan sonraki adım ise buradan Chris111'in yaptığı grafik kextlerini yüklemek. Unutmadan söylemek lazım bu kextler Sierradan alındığından donanım hızlandırma çalışır durumda, yine de kartın metal desteği olmadığını vurgulamak isterim.
Kurulum:
paket yükleyici ile kextleri sürümünüzü seçerek yükleyin, Mojave için yüklüyorsanız bunu değil Mojave için olanı forumda aratarak yükleyin. Bu patch sadece Catalina içindir.
Yeniden başlatın
Yaptığınız ıHD 3000 EFI dosyalarınızı buradan paylaşabilirsiniz. Bu rehber I7-2630QM cihazında denenmiştir. basarili-kurulum-casper-cku-15-6nb.14934
Gerekenler:
- Intel HD 3000 dahili grafik birimi
- Mac OS Catalina 10.15.0 veya sonrası
Adım 1: BIOS Ayarları
- Integral Graphics ayarını Auto/Enabled'ya getirin.
- DVMT Pre-Allocated => 64'e getirin
- DVMT Total Gfx Memory => 256/128MB getirin.
- Kaydedin & Çıkın.
Adım 2: Config dosyası belirlemek
- Kurulum sonrası araçların içinden config dosyalarını açın
- Eğer ki chipsetiniz 7 series ise IHD 3000 7 series, değilse IHD 3000 düz olarak kullanabilirsiniz, çözünürlüğü Windows'un maksimum çözünürlüğünü baz alarak kullanın.
Adım 3: Boot argümanları
- nv_disable=1 boot argümanı ekleyin
- -no_compat_check boot argümanı ekleyin, buradaki amaç "This version of macOS 10.14 cannot not be installed on this computer" hatasını bypass etmek.
- Config dosyanızı kaydedin.
Kuruluma geçin ve kurulumu tamamlayın, bundan sonrakiler kurulumu tamamladığınız varsayılarak yazıldı.
Adım 4: DSDT yamalama
DSDT yamalama işlemini nasıl yapabileceğinize dair bilgi: DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Notlar:
- Eğer laptopunuz 1366x768 çözünürlüğünde ise Low Resolution patch uygulayın.
- Eğer laptopunuz 1600x900 çözünürlüğünde ise High Resolution patch uygulayın.
Adım 5: Grafik kextlerini yüklemek
Bundan sonraki adım ise buradan Chris111'in yaptığı grafik kextlerini yüklemek. Unutmadan söylemek lazım bu kextler Sierradan alındığından donanım hızlandırma çalışır durumda, yine de kartın metal desteği olmadığını vurgulamak isterim.
Kurulum:
paket yükleyici ile kextleri sürümünüzü seçerek yükleyin, Mojave için yüklüyorsanız bunu değil Mojave için olanı forumda aratarak yükleyin. Bu patch sadece Catalina içindir.
Yeniden başlatın
- Her şeyden sonra sisteminizi yeniden başlatın.
- Artık ram miktarınıza göre VRAM'iniz belirlenecek, Dock transparan olacaktır. 384MB veya 512 MB olarak 4/8GB arasında raminize göre belirlenir.
Yaptığınız ıHD 3000 EFI dosyalarınızı buradan paylaşabilirsiniz. Bu rehber I7-2630QM cihazında denenmiştir. basarili-kurulum-casper-cku-15-6nb.14934
Moderatörün son düzenlenenleri: