Intel(R) Core(TM) i7-4770 Hachintosh uyumu?

sedatg

APPRENTICE
17 Mar 2019
17
0
0
35
Kocaeli
Sistem bilgilerim:
  • İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz, 3401 Mhz, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci
  • İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 10 Home Single Language
  • BIOS Sürümü/Tarihi AMI 80.20, 31.10.2014
  • Sürüm 10.0.17134 Yapı 17134
  • Ram 12Gb
  • Ekran kartım NVIDIA GeForce GT 640 4Gb DDR3

HDD bölüp Mac OS kurmak istiyorum, eğitim videonuzu izledim 40 GB bölüm ayırdım fakat, Paragon Disk Manager yazılımını indiremedim. Verdiğiniz imaj dosyasını kota hatasından dolayı indiremedim. Farklı kaynaktan indirdiğim High Sierra sürümünü ISO formatın da dosyasını Win32DiskImager ile 8GB Sandisk Flash belleğime yazdırdım. Bilgisayar açılırken BIOS ayarlarını yaptım, Sanallaştırmayı Enable yaptım USB leri öne aldım fakat hiç bir türlü USB'yi okutturmayı başaramadım. Eksik bilgi verdiysem söyleyin yazayım, sistemin Mac'e uyumlu değil sanırım bitirme projem için yaklaşık 2 gündür bunla uğraşıyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Sistemin uyumlu görünüyor. Nvidia GT640 Mojavede çalışma ihtimali yüksek. Mojave kurulumunu deneyebilirsin. Normalde montezuma hocanın hazırladığı imajlar dışında destek vermiyoruz. Ama indirmeye çalışıp indiremediğin için bir istisna yapılır. İmaj indirmede kota sorunu var ise Google hesabın ile oturum açtığın zaman sıkıntı olmaması lazım. Yada gizli sekme olarak açıp indirmeyi deneyebilirsin.
Bizim imajı kulladığınız zaman kurulumda yada kurulum sonrası hata aldığında genellikle hatanın neden kaynaklandığını biliyoruz. Bizim imajı kullanmanı tavsiye ediyorum.

Kuruluma geçmeden mutlaka BIOS ayarlarınızı yapmanız gerekiyor.

• VT-d= Disabled
  • DEP data execution prevention: Enable
  • Secure Boot: Disabled
  • Legacy Boot: ( Opsiyonel)
  • Fast boot: ( eğer varsa) Disabled
  • CSM: Enabled yada Disabled. Duruma göre.
  • Boot From USB yada Boot From External= Enabled

Not: Eğer UEFI modda sistem boot ekranında bozuk ekranla karşılaşırsanız, Legacy boot yada CSM=Enabled yapın.

Windows yanına kurulumda ayıracağın bölümü HFS+ olarak biçimlendirmen gerekiyor. Bunu da Paragon Disk Manager ile yapılır. Yada Gparted ISO'sunu USB'ye yazdırıp biçimlendire bilirsin. GParted -- A free application for graphically managing disk device partitions

• Like
Tepkiler: sedatg

sedatg

APPRENTICE
17 Mar 2019
17
0
0
35
Kocaeli
Sistemin uyumlu görünüyor. Nvidia GT640 Mojavede çalışma ihtimali yüksek. Mojave kurulumunu deneyebilirsin. Normalde montezuma hocanın hazırladığı imajlar dışında destek vermiyoruz. Ama indirmeye çalışıp indiremediğin için bir istisna yapılır. İmaj indirmede kota sorunu var ise Google hesabın ile oturum açtığın zaman sıkıntı olmaması lazım. Yada gizli sekme olarak açıp indirmeyi deneyebilirsin.
Bizim imajı kulladığınız zaman kurulumda yada kurulum sonrası hata aldığında genellikle hatanın neden kaynaklandığını biliyoruz. Bizim imajı kullanmanı tavsiye ediyorum.

Kuruluma geçmeden mutlaka BIOS ayarlarınızı yapmanız gerekiyor.

• VT-d= Disabled
  • DEP data execution prevention: Enable
  • Secure Boot: Disabled
  • Legacy Boot: ( Opsiyonel)
  • Fast boot: ( eğer varsa) Disabled
  • CSM: Enabled yada Disabled. Duruma göre.
  • Boot From USB yada Boot From External= Enabled

Not: Eğer UEFI modda sistem boot ekranında bozuk ekranla karşılaşırsanız, Legacy boot yada CSM=Enabled yapın.

Windows yanına kurulumda ayıracağın bölümü HFS+ olarak biçimlendirmen gerekiyor. Bunu da Paragon Disk Manager ile yapılır. Yada Gparted ISO'sunu USB'ye yazdırıp biçimlendire bilirsin. GParted -- A free application for graphically managing disk device partitions

Tüm adımları yaptım flash belleğime imajı yazdırdım hatta bu sefer usb'yi gördü ama tıklayınca bu hatayı verdi
"Invalid signature detected. Check secure boot policy in setup."

Bios ayarlarında şundan emin olamadım Enabled yapmam gerekmez mi? Veya hatamın sebebi nedir? Teşekkürler.
(Vtx/Vtd)=Disabled

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler