Intel X299 chipset ve 7900x'de Hackintosh

CaganCELİK

APPRENTICE
22 Ara 2017
2
0
0
37
Selamlar herkese,

Bilgisayarıma Hackintosh kurmak istiyorum. Sistem konfügrasyonum şöyle:

Gigabyte X299 Aorus Gaming 7 anakart (BIOS F8B)
Intel i9 7900x (4.7ghz hız aşırtmalı)
Nvidia TITAN XP 12gb GPU
Samsung 950 Pro NVME SSD
Toshiba 3TB 7200RPM HDD
Ses kartı olarak harici DAC kullanıyorum, Schiit markasının Modi Multibit modeli. Mac için sürücüleri sitesinde var ve pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum o sebeple. Ancak anakartın onboard ses kartına mikrofon sebebiyle ihtiyacım olacak.

Normal kurulum rehberlerine ek olarak ne yapmam gerek arkadaşlar?

Bir de NVME ssd'den boot edebilmek istiyorum, geçen sene başka bir sistem ile nvme ssd'den hackintosh'u boot etmeye çalıştığımda sıkıntıyla karşılaşmıştım. hali hazırda nvme ssd'ye hackintosh kurmak için kullandığım kext boot'a izin vermiyordu. USB flash bellekten boot ediyordum ve pek işlevsel değildi. şimdi yüzeysel olarak göz gezdirdim internette ve insanların nvme ssd'den boot edebildiğini gördüm, bunun için ne yapmak gerek bana ek olarak özetleyebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Sistemine High Sierra kurulumu yapabilirsin. ancak X99 için config dosyası ve bir kaç tane ek kext kullanmak gerekecektir. Bunlarıda aşağıda paylaştım. Ek olarak Samsung NVME yerleşik olarak destekleniyor artık. Bununla kurulumda sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Ekli dosyalar

• 24 KB Görüntüleme: 254
Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: CaganCELİK
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Çağan bey konu dışı olacak fakat hackintosh için böyle bir sistem toplayanı ilk sizde görüyorum. Sorması ayıp olmazsa yurt dışından mı getirdiniz bayağı maliyetli bir sistem...

• Like
Tepkiler: CaganCELİK

CaganCELİK

APPRENTICE
22 Ara 2017
2
0
0
37
Sistemine High Sierra kurulumu yapabilirsin. ancak X99 için config dosyası ve bir kaç tane ek kext kullanmak gerekecektir. Bunlarıda aşağıda paylaştım. Ek olarak Samsung NVME yerleşik olarak destekleniyor artık. Bununla kurulumda sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Çok teşekkürler en yakın zamanda deneyip buradan rapor vereceğim.

Çağan bey konu dışı olacak fakat hackintosh için böyle bir sistem toplayanı ilk sizde görüyorum. Sorması ayıp olmazsa yurt dışından mı getirdiniz bayağı maliyetli bir sistem...
Selam,

Evet kısmen yurt dışından getirttim. İşlemci, ekran kartı, anakart ve ram yurt dışından geldi. Anakart olarak 500 $'lık Aorus Gaming 9 versiyonu aldırmıştım ancak yorgun argın halimde modifikasyon&kablo düzenleme vs yaparken saçma sapan bir şekilde arkasında vida unutup kısa devre yaptırdım ve bozdum. Sonra gidip Türkiye'den Gaming 7 almak zorunda kaldım. :/

Sistemi Hackintosh için toplamadım, Windows 10 Pro kullanıyorum genelde ve oyun oynamak için topladım. Arada bir işletim sistemi değiştirip Hackintosh'un ve Apple'ın ne kadar ilerlediğini görmek hoşuma gidiyor. Bazen Linux da kuruyorum aynı sebeple (elementary OS).

Bu akşam deneyeceğim, bu dosyayı high sierra image'inin neresine kopyalamam gerekiyordu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

tyaman

APPRENTICE
28 Ara 2017
1
0
0
36
Selamlar
Bende i7-7900x islemci ve 1080 ti kurulum yapmaya calışıyorum. Kextler ve confıg dosyasıyla kurulum yaptım. Ekran kartınıda tanıttım fakat About this mac kısmında unknown cpu yazıyor onu nasıl cözebilirim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Arkadaşlar Gaming 3 versiyonu ile "PCI configuration begin" hatası alıyorum. Tam olarak nasıl yaptınız. Kextler ve config.plist bende işe yaramadı.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler