ÇÖZÜLDÜ K55VD Windows 10 geç açılması ve kapanması sorunları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
  • İşlemci : Intel Core i5-3210M 3MB Önbellek, 2.50 GHz, Turbo ile 3.1 GHz
  • Ekran Kartı : Intel HD 4000 and NVIDIA Optimus GeForce G610M 2 GB
  • Hard disk : Seagate 500GB 5400rpm HDD 8 MB önbellek
  • RAM : 8 GB 1333 MHz DDR3
  • Bios Sürümü : 411 (2013/04/03)
Windows 10 yıldönümü güncellemesinden daha sonra bilgisayar yavaşlamaya başladı. Boot kısmı hızlı yükleniyor ama kullanıcı girişi yaptıktan sonra simgelerin gelmesi gecikiyor. Hatta bir süre sonra windows gezgini kapanıp tekrar açılıyor. Yükseltme yaptıktan sonra sıfır kurulum da yaptım ama değişen bişey olmadı. MBRden GPTye geçtim(UEFIye) gene aynı. Windowsun kapanma süresi de çok uzun.

Daha önceden driverları kendi bulamıyordu ama daha sonra destek geldi. (ATK ve ses driverini manuel kurdum) inteli ve nvidia ekran kartlarını kendim yeni sürümlere güncelledim ama hiç DDU ile temiz kurulum yapmadım. Sorunlar için Rapid Storage driverla ilgili diyenler var ama ASUSun kendi sayfasında Win8.1 ve Win7 driverları var. Intel sayfasından ne kurabilirim bilmiyorum.

2013den bu yana kullandığım için HDDde bad sector olabileceğinden şüpheliyim.Çok format attım ve bölüm silme işlemi de dahil. Ama aynı harddiskte dual bootla Sierra kullanıyorum ve Win10dan çok daha hızlı. Konuda bahsettiğim gibi donma sıkıntısı yok ama benzer durumlar uygulamalarda da geçerli. Eski işletim sistemlerine de geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü mavi ekran sıkıntısı yaşıyordum Win7 ve Win8.1de.

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
1 ay anca oldu. Bikaç kez arka arkaya formatladım hatta sanki 1 yıldır formatlanmamış gibi geç açılıyor bilgisayar.
Power_State_Failure ve Torrentten dosya indirirken mavi ekran alıyordum onu atherosu güncelleyince çözmüştüm.İlkinde mavi ekranı da bi konuda programları silmeyi söylemişsiniz. Asus Splendid veya power2hybrid gibi uygulamaları zaten kullanmıyorum. Birkaç kez Windows10da olmuştu mavi ekran sorunu artık olmuyor. Win7-Win8.1 dönersem mavi ekran çıkma olasılığı arttığı için dönmek istemiyorum.
Driver bulucu kullanmadım hiç. Genelde bulduklarım hep reklam yazılımları olduğundan düzgün bir programa denk gelmedim.

4YSt8tE6hE3cQVkQATyWDVqm5-k9K76V.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
  • Like
Tepkiler: mertc15

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Her sistemde farklı nedenler olabilir. Onun için dosyaları göndermeniz gerekli.
BIOS'a girip optimal defaults yap kaydet ve çık.
Bu rehbere göre USB'ni hazırla
UEFI Windows 10 kurulum USB'si oluşturma | osxinfo
Sistemi USB'den boot et ve tüm diskleri sil ve sonrasında oluşturup kurulum yap. (Windows 10 veya 8.1)
Akabinde hiç bir şey yükleme. Bunu yükle oluşan linki paylaş.
https://www.driveridentifier.com/files/driveridentifier_setup.exe
Çok isterim o şekilde denemeyi ama hem sierra yüklü ve diğer hdd bölümü de dolu yakın zamanda deneyebilmem imkansız. IRST driver ve ekran kartı driverlarını temizleyip tekrar yükleyeceğim.
Elimde 128 GB OCZ Vector X SSD var. Sadece Windows 10 kurup diğer programları da dvd writer yerine kullandığım hddye kurarım. Laptop şuanki sistemlere göre baya eskidi i7 olsa daha iyi olabilirdi belki de.

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
İ7 olmasıyla alakası yok bu durumun. En sağlıklı dediğim yol ile olacaktır

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Her açılışta bu şekilde oluyor. HDDnin yazma hızından dolayı olabilir mi?
fQ0Gb-V6vOb7Y8cKjUm7PtV7M5kA2tho.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
Gereksiz yazılımlar var. Gerçek bir hız için SSD almanda fayda var.

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
141
152
151
Görev Yöneticisinde Başlangıç sekmesinden pc açılırken başlayan uygulamalarınızı kontrol edin ve gereksizleri devre dışı bırakın. Resime baktığımda bende bir sürü gereksiz çalışan yazılım gördüm.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD

mertc15

APPRENTICE
17 Ara 2016
76
25
71
30
Isparta
Windows 7 denedim. Ne kadar güncel driver bulsam da windows 10dan daha kötüydü. Oyun performansı ve akıcılık konusunda artık win10un gerisinde kalmış. Burdan Latest ASUS drivers for Windows 10 - Official links - Ivan Ridao Freitas güncel asus windows 10 sürücüleri indirdim. Driver identifierden realtek Ethernet ve sd kart okuyucusu driverını ayrıca asus wireless audioyu güncelledim.
Şuanki windows 10 eski windows 10dan daha akıcı. Driver update programı tavsiyesi için @claus a teşekkürler. @dj sms e ayrıca teşekkürler. Dediğiniz gibi başlangıçta çok uygulama var ve başlangıç etkisi yüksekti. SSD takma imkanım olmadı ama şuan sistem kullandığım HDD ile önceki durumdan çok daha iyi.
Aşağıdaki linkte NVIDIA Virtual Audio Device ve Intel(R) Management Engine Interface güncel değil diyor ancak linklere baktığımda nvidianın eski driveri cıktı ve sisteminizle uyumsuz dedi. Diğerinde de intelin sitesi boş olarak açılıyor. O nedenle onları bulamadım. Etkisi olacağını da sanmıyorum. IRST driver da bir şekilde güncellenmiş. Yapacak bişey kalmadığını düşünüyorum. Konu kilitlenebilir.
K55VD (K/1.0- SKU:ASUS-NotebookSKU) drivers ASUSTeK COMPUTER INC. - - Scan Result ANONYMOUS -

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...