Kurulum sırasında takılma sorunu

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
kealOSXinfo Sierra imajında osxaptiodrv kısmında takıldığım için amd-osx.com sitesindeki imajla denemek istedim, başlatırken sadece USBBusFix=Yes komutunu diğer komutların arasına ekledim ve bu şekilde kuruluma geçtim. Ancak şöyle bir sıkıntım var... Kurulumu başlattım, diskimi ayarladım. Her şey iyi güzel ama 4 saat boyunca beklediğim halde kurulum 15 dakikada takılı kalıyor ve ara sıra hard diskten başlatma sesi geliyor.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Ya disk ya da imaj sorunlu.

Önceki kealos deneyiminde OsxAptioFixDrv2 kullandın mı ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
Diskte sorun olacağını sanmıyorum, şu anda clonezilla ile aldığım windows imajını kullanıyorum.

Değiştirip değiştiremediğimi anlamadım, ama her ne yaptıysam boot edemedim. Tekrardan deneyebilirim imaj duruyor.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Forumda başka imajlara destek verilmiyor diye biliyorum.

Forumun imajı ile yeniden kurulum yap.

https://mega.nz/#!N3BxxKZa!nuwLzHddYoz6OTzQR14_nBM0p1QJE4IlH4yQVN5asxQ

Linkte 3 tane osxaptio dosyası var. Hepsi güncel driver'ler.

Yine aynı hatayı alırsan yeniden kurduğunda 3'üyle de ayrı ayrı dene.

EFI>Clover>Drivers64uefi içine atacaksın dosyaları.

Aynı anda sadece 1 tane OsxAptio(..) dosyası olmalı klasörde.

Eğer orada çalışmazsa dosyaları bir de drivers64 klasörü içerisinde dene.

Eğer bir sorun olursa ekran görüntüsü atmayı da ihmal etme.

AMD sistem zor ama imkansız değil geçmişte Mavericks ve Yosemite kurmuştum FX-6100'e.

Bol şans.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
Cevabınız için teşekkür ederim, bu gece tekrar deneyeceğim.

Kurulumu forumun imajı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdim ancak şu anda kurulumdan sonra is aptio fix kısmında takılıyor. Driver64UEFI klasöründekileri değiştirdim fix 3 orijinal dosya ile aynı mesajı çıkarttı. Diğer ikisinde ise sadece alt çizgi işareti çıkıyor ve takılıyor.

Ekleme; PrelinkedKernel değişimi yaptım.

Son düzenleme:

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
config.plist'ini paylaşır mısın ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
hastebin

Ayrıca şu anda fark ettim, eski aptio sürücüsünü geri yüklediğim halde kuruluma erişemiyorum. Aynı şekilde osxaptiofixdrv kısmına geldiği zaman takılıyor.

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
İlk sürücü ile tekrardan aynı ekranda kaldı. Kuruluma geçmeye çalışırken de aynı şekilde takılı kalıyor.

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Dostum benim adım hıdır bu saatten sonra. Aklıma gelen her çözümü paylaştım zira. :)

Kemal Alkın'ı etiketleyerek yardım iste belki o yardımcı olabilir.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
@KemalALKIN hocam durum böyle. @taluyka ile birlikte bir şeyler denedik ama olmadı :closedeyesmile:
Şimdi o diğer sitedeki imaj benim amd makinelerimdede 15 dkk takılma falan saçma sapan durumlardaydı. Zaten bu durumu görünce imaj işine giriştirm :D.

Sana öncerim:
kealOSXinfo High Sierra 10.13.2 v1 & v2 - AMD, Ryzen & Intel RAW İmaj | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Burdaki V2 olanı kullan. Ve aşağıdaki konuya dikkat et:
AMD Sistemlere Kurulum Sonrası Kernels & PrelinkedKernels Değişimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kolay gelsin :D.

Not: İleti düzenlendi yanlış anlaşılma.

Son düzenleme:

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Sizin Sierra imajınızı kullanıyordum ama genede bir High Sierra deneyeyim o zaman yapacak yok :D
Sizin sisteminize benzer amd kullanmıştım. O yüzden iyi gider diye düşündüm :). hehehe. Sierra imajımı legacy mode ile kurup clover ile açacaksınız aklınızda kalsın :).

NOT: high sierra yı clover kur clover aç :D

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
Sizin sisteminize benzer amd kullanmıştım. O yüzden iyi gider diye düşündüm :). hehehe. Sierra imajımı legacy mode ile kurup clover ile açacaksınız aklınızda kalsın :).

NOT: high sierra yı clover kur clover aç :D
Bir dakika... Başında uefi olmayanı seçip kurulum yapmam gerekiyordu yani? :(

Şu anda clonezilla windows imajımı geri yazdırıyorum. En azından High Sierra imajında böyle bir hataya düşmem :D

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Bir dakika... Başında uefi olmayanı seçip kurulum yapmam gerekiyordu yani? :(

Şu anda clonezilla windows imajımı geri yazdırıyorum. En azından High Sierra imajında böyle bir hataya düşmem :D
Dostum, sierra imajım o konuda biraz garip oldu evet. High sierra ise tamamen clover üzerinden gidebilirsin. :).

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Yani High Sierra'da belleğimi seçerken uefi olanı seçip seçmemem fark etmiyor. *Yanlış anlamadıysam.*
-Sierra 10.12.6 kealOS imajını AMD sistemlere kurulum yaparken LEGACY (Chameleon/Enoch) modu ile açmak gerekiyor. Kurulumdan sonra gerekmiyor.
-High Sierra 10.13.2 kealOS imajını AMD sistemlere kurulum yaparken CLOVER ile kurmak daha rahat olacaktır. Kurulumdan sonra kesinlikle CLover öneriyorum.

• Like
Tepkiler: Kozalak

Kozalak

APPRENTICE
18 Ocak 2018
17
1
0
25
-Sierra 10.12.6 kealOS imajını AMD sistemlere kurulum yaparken LEGACY (Chameleon/Enoch) modu ile açmak gerekiyor. Kurulumdan sonra gerekmiyor.
-High Sierra 10.13.2 kealOS imajını AMD sistemlere kurulum yaparken CLOVER ile kurmak daha rahat olacaktır. Kurulumdan sonra kesinlikle CLover öneriyorum.
Teşekkür ederim :D. İmkansız olmaması içimi rahatlattı açıkcası. Yarın High Sierra imajı ile tekrar deneyeceğim. Bir hata olursa yeni post atarım.