Merhabalar ,
Sistemime mac os kurulumu yapıyorum ilk kurulum başarılı oluyor yeniden başlattıktan sonra mac os kurulu bölümden boot ediyorum ve yükleme ekranının sonuna doğru donup kalıyor sebebi ne olabilir. ekran da hiç bir hata çıkmıyor.
MacOS kurmak için hazırladığınız USB'nin Clover'inden boot edip denerseniz sorun çözülecektir.Kurulan Clover yüksek ihtimalle sisteminiz için konfigüre edilmediğinden böyle oluyor.Eğer bu şekilde boot ederse USB içerisindeki Clover'in config.plist'i ile kendi /EFI/CLOVER içerisindeki config.plist'i değişin.Ayrıyeten Clover açılış ekranında -v boot argümanını eklerseniz ilgili hata mesajını yakalayabilirsiniz.
USB den boot ediyor onda sorun yok. Mac os kurulumunu yapıyorum yeniden başladıktan sonra mac os kurduğum HDD yi seçip boot et diyorum bi süre devam ediyor IOControllerUsers bölümünde kalıyor. Donanımı tam olarak tanıyıp tanımadığından emin değilim.
USB den boot ediyor onda sorun yok. Mac os kurulumunu yapıyorum yeniden başladıktan sonra mac os kurduğum HDD yi seçip boot et diyorum bi süre devam ediyor IOControllerUsers bölümünde kalıyor. Donanımı tam olarak tanıyıp tanımadığından emin değilim.
Sistemini usb'den boot et.Daha sonra USB'nin /EFI/CLOVER/ kısmına gel.Buradaki config.plisti masaüstüne kopyala.
terminali aç."sudo su" yazıp parolanı gir.Daha sonra şu komutları yaz:
"rm /EFI/CLOVER/config.plist" hddki clover configini siliyoruz.İstersen farklı bir yere yedekle.
"cp (masaüstündeki config.plist'i sürükle buraya) /EFI/CLOVER/"
Daha sonra hddden boot et.
Böylelikle USB'deki configin birebir aynısını almış olacaz.
Eğer sıkıntı devam ederse tekrar USB'den boot eder.Güncel CLOVER kurarsın. Clover BootLoader Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.