Arkadaşlar merhaba
Benım problemim şu; Hackıntosh' un hem El Capitan hem de Sierra sürümde aynı sorunla boğuşuyorum. Teknopat dan El Capıtan ve Sierra sürümünü, Laptop' lar için düzenlenmiş RAW dosyalarını indirip USB' den Laptopa sorunsuz bır şekilde her iki sürümünüde formatlıyorum. Kurulum tamam ama kurulum bitip yenıden başladığında "no bootable devıce -- insert boot disk and press any key" hatası alıyorum. Hatanın Türkçesi;
Ön yükleyici aygıtı yok -- önyükleme diskini yerleştiriniz ve herhangi bir tuşa basınız..
Yanı format sonrası HDD' yı görmüyor. Tekradan format menüsüne girdiğimde HDD' yi görüyor ama format sonrası görmüyor. Sebebı nedir, yardımcı olursanız cok sevinirim.
hatanın resmı alttadır
PC özellikleri
Benım problemim şu; Hackıntosh' un hem El Capitan hem de Sierra sürümde aynı sorunla boğuşuyorum. Teknopat dan El Capıtan ve Sierra sürümünü, Laptop' lar için düzenlenmiş RAW dosyalarını indirip USB' den Laptopa sorunsuz bır şekilde her iki sürümünüde formatlıyorum. Kurulum tamam ama kurulum bitip yenıden başladığında "no bootable devıce -- insert boot disk and press any key" hatası alıyorum. Hatanın Türkçesi;
Ön yükleyici aygıtı yok -- önyükleme diskini yerleştiriniz ve herhangi bir tuşa basınız..
Yanı format sonrası HDD' yı görmüyor. Tekradan format menüsüne girdiğimde HDD' yi görüyor ama format sonrası görmüyor. Sebebı nedir, yardımcı olursanız cok sevinirim.
hatanın resmı alttadır
PC özellikleri
- hp 630
- Intel core i5 540m 2.53 GHz
- 6 GB DDR3 RAM
- Intel HD ekran kartı
- insydeh20 bios
- hm55 chipset
Moderatörün son düzenlenenleri:
- BootLoader
- Wın11 v23h2
- Laptop Modeli
- MONSTER ABRA A5 V16.2
- Anakart Modeli
- MONSTER ABRA A5 V16.2
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-9750H Intel Coffee Lake-H
- Grafik Kartı
- NVIDIA GeForce GTX 1050 3GB //// Intel UHD Graphics 630
- Ses Kartı Modeli
- PCI Realtek ALC269 @ Intel Cannon Point PCH - cAVS
- Ağ Aygıtları
- Intel Wireless-AC 9560 160MHz Wireless Network Adapter //// Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter
- Disk ve RAM
- Crucial P3 CT1000P3SSD8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD //// 24gb SDRAM