Kurulumdan Sonra MultiBeast Kullanımı

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Merhaba.

Dün ilk kez MBR olarak macOS işletim sistemi kurdum. Normalde UniBeast ile imaj hazırlar MultiBeast ile ihtiyacım olan her şeyi kurardım ama bunda işler nasıl olacak şimdi. Rehberi izledim fakat alıştığım gibi MultiBeast yazılımı kullanarak atsam clover'ları kext'leri falan doğru yere kurar mı kendisi? Şimdi deneyip gereksiz yere atılmış dosyalarla falan uğraşmak istemiyorum direkt bir sorayım dedim.

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Crucial 16GB DDR4 |Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Intel I219-V & Intel 8265NGW
Disk ve RAM
WD Green SN350 480GB NVMe

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Multibeast yerine Clover bootloader kullanbilirsin. Gerekli olan kentlerinde KCPM ile kurarsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

jamiroquai

JEDI
9 Ara 2017
359
80
251
Multibeast yerine Clover bootloader kullanbilirsin. Gerekli olan kentlerinde KCPM ile kurarsın.
MultiBeast hata verdi zaten. Ben de rehberdekini denedim.

Bir kaç şey öğrenmek istiyorum.

1-) Hazırladığım USB'nin EFI bölümünü macOS'ta göremiyorum. İşine geldiği gibi usb okuyor sanki. Bu nasıl halledilir?
2-) MultiBeast hata verdiği için USB'deki kextleri rehberdeki gibi attım fakat ekran kartının ismi "Bu macOS Hakkında" kısmında göründüğü halde grafiksel işlemler son derece yavaş. Açılış parolasını girdiğimiz yerde arka plan gri ve çizgiler çıkıyor. Şifre girdikten sonra duvarkağıdı görünüyor fakat dediğim gibi tamamen yavaş bir şekilde.
3-) Sistemi USB'siz başlatabiliyorum ama yazılar kayarak açılıyor yine ve -x güvenli mod kodu haricinde açılmıyor. Yani Clover geliyor ama MultiBeast ile kurduğum zamanlardaki gibi görsel değil. Eski Legacy donanımına kurduğumda Apple logosu doluyordu mis gibi. Şimdi kurulumdaki gibi yazılar kayarak açılıyor.
4-) Baktım bu MBR işi biraz sorunlu hazır sistemi de iyi kötü kurmuşken UniBeast ile temiz orijin bir bellek daha oluşturayım dedim. Bu bellekle ayrı bir SSD veya HDD'ye kurarım belki diye düşünüyordum. App Store'dan High Sierra'yı indirdim, belleğimi taktım. Unibeast ile kurmaya çalışırken bu sefer de ilerleme çubuğunda donuyor bir yerden sonra hareket etmiyor. Sanıyorum ilk maddedeki USB sorunu ile ilgili ya da başka bir şey bilemiyorum.

@montezuma

Anakart Modeli
Gigabyte H270N-WIFI
İşlemci Modeli
Intel i5-7600
Grafik Kartı
Asus GTX 760
Ses Kartı Modeli
Crucial 16GB DDR4 |Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Intel I219-V & Intel 8265NGW
Disk ve RAM
WD Green SN350 480GB NVMe

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
1-) Hazırladığım USB'nin EFI bölümünü macOS'ta göremiyorum. İşine geldiği gibi usb okuyor sanki. Bu nasıl halledilir?
Eğer imajı Create Install Metotu kullanılarak hazırladıysan bunun EFI'si görünmez, mount edilmesi lazım.
MultiBeast hata verdiği için USB'deki kextleri rehberdeki gibi attım fakat ekran kartının ismi "Bu macOS Hakkında" kısmında göründüğü halde grafiksel işlemler son derece yavaş. Açılış parolasını girdiğimiz yerde arka plan gri ve çizgiler çıkıyor. Şifre girdikten sonra duvarkağıdı görünüyor fakat dediğim gibi tamamen yavaş bir şekilde.
Ekran kartını tanıtmamışsındır. Grafik kartın imzandaki GTX760 ise bunun için Nvidia Web Driver Kurulumu yapmalısın.
macOS High Sierra için Nvidia Web Driver | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
3-) Sistemi USB'siz başlatabiliyorum ama yazılar kayarak açılıyor yine ve -x güvenli mod kodu haricinde açılmıyor. Yani Clover geliyor ama MultiBeast ile kurduğum zamanlardaki gibi görsel değil. Eski Legacy donanımına kurduğumda Apple logosu doluyordu mis gibi. Şimdi kurulumdaki gibi yazılar kayarak açılıyor.
Grafik kartının çalışmama sorunu ayrıca sistemi hala -x kodu ile açıyor olman. Sistem güvenli modda açıldığı zaman, sadece gerekli sistem sürücüleri kullanılır.
4-) Baktım bu MBR işi biraz sorunlu hazır sistemi de iyi kötü kurmuşken UniBeast ile temiz orijin bir bellek daha oluşturayım dedim. Bu bellekle ayrı bir SSD veya HDD'ye kurarım belki diye düşünüyordum. App Store'dan High Sierra'yı indirdim, belleğimi taktım. Unibeast ile kurmaya çalışırken bu sefer de ilerleme çubuğunda donuyor bir yerden sonra hareket etmiyor. Sanıyorum ilk maddedeki USB sorunu ile ilgili ya da başka bir şey bilemiyorum.
MBR işi sorunlu değil aslında. Unibeast'i sanıyorum 100 % garanti kurulum aracı olarak görüyorsun, ancak değil. Unibeast ile imaj hazırlarken, imajı hazrıdaldıktan sonra kendine uygun sürücüleri, config dosyanı vs bunları USB EFI içine koymalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler