ÇÖZÜLDÜ Laptop Başlamıyor

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Merhaba dostlar. Aktif olarak kullandığım ASUS X550 bilgisayarımda 1 aydır bu sorun var. Videoda göründüğü gibi bilgisayar açılıyor ekrana ışık geliyor ve gerisi gelmiyor. Bazen 10 - 15 dk sonra açıldığı oluyor. Anakarta bağlı tüm donanımları söktüm ve öyle açmayı denedim yine aynı yerde kaldı. Aklıma @gsprodaslo arkadaşımızın bahsettiği durum geldi. Bu konuda bir fikri olan var mı acaba ?

Uyku ile alakalı problemler yaşıyorsanız sakın bilgisayarınız açıkken yada herhangi birşeyleri izlerken uyuyakalmayın! Sabah açmaya çalıştığınızda bilgisayarınız bir daha açılmayabilir. Pilinizi bile değiştirmeniz yeterli olmayabilir! Asus'un bazı modellerinde kullandığı güç yönetimi Bios'a değil de işletim sistemine bağlı olabiliyor (K555LN) Kendi kendine kapandığı zaman tümleşik batarya düşük voltajda minimumda kalması gereken değerlerden aşağı düşebiliyor ve bu da pilinizin kullanılmaz hale gelmesine yol açıyor. Ardından karşılaşacağınız problem ise bilgisayarınızın açılmaması olacaktır.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Abi cihazlarımız neredeyse aynı benimki x550ln sadece ekran kartı 840m gerisi aynı bu arada siz high sierra mı kullanıyorsunuz hight sierra kullanırken mi cihaz böyle oldu? Benim tahminim power supplyla ilgili bir sorun olmuş olabilir gelen voltaj bir süre sonra düzelince sistem açılıyor diye tahmin ediyorum. Batarya olmadan denediniz mi?

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Neler yapmadım ki. Batarya, Ssd, DVD-ROM, Wi-Fi kartı vs hepsi sökülü iken denedim yine aynı. Sorun anakartta. Ya bios sıkıntılı yada donanımsal problem var. Bios update yaptıktan bir iki gün sonra bu problem çıktı. Bios downgrade yapmaya çalışacağım.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

asd.u

JEDI
16 Nis 2017
269
19
221
35
Neler yapmadım ki. Batarya, Ssd, DVD-ROM, Wi-Fi kartı vs hepsi sökülü iken denedim yine aynı. Sorun anakartta. Ya bios sıkıntılı yada donanımsal problem var. Bios update yaptıktan bir iki gün sonra bu problem çıktı. Bios downgrade yapmaya çalışacağım.
BIOS'tan kaynaklanma ihtimali yuksek. Başka o modelde öyle yaşayan var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
Arkadaşlar daha önce bahsettiğim sorun başınıza gelmiş, çok geçmiş olsun. Ben bu soruna hiçbir çare bulamadım, servis yapamadı üzerine hiç açılmayacak şekilde daha da bozdu. Bios’u tekrar yazalım dediler o da olmadı, sonunda anakart değişecek dediler ( en kötüsü de bu ). Özellikle sizlere daha önce uyarıda bulunmaya çalıştım ancak herkesin postu görme şansı yok tabi.

Pili çıkartıp güç tuşuna 40 saniye basılı tutun, sonra pili takıp tekrar açmaya çalışın. (Deneysel)

Umarım bir çaresini bulabilirsiniz fakat sakın bilgisayarınızı anlıyor görünüp de işten anlamayan birine teslim etmeyin.

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Tüm metotları denedim. Şu an tamamen şansa açabiliyorum bilgisayarı. Genellikle siyah ekranda takılıyor. Bir süre bekledikten sonra nadir de olsa açılıyor. Bende genelde uykuya alıyorum bilgisayarı kapatınca veya restart yapınca açmak eziyet oluyor.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
Tüm metotları denedim. Şu an tamamen şansa açabiliyorum bilgisayarı. Genellikle siyah ekranda takılıyor. Bir süre bekledikten sonra nadir de olsa açılıyor. Bende genelde uykuya alıyorum bilgisayarı kapatınca veya restart yapınca açmak eziyet oluyor.

Benimki de bir süre böyle gitti ve bir gün artık o ekranı da geçemedi. Eğer garanti var yada hatta yok ise bile Asus servise verin, sonradan anakart almak çok daha pahalıya gelebilir..

• Like
Tepkiler: linepower

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Pili çıkartıp güç tuşuna 40 saniye basılı tutun, sonra pili takıp tekrar açmaya çalışın. (Deneysel)
Bu yöntemi uygulamıştım ama süre olarak sanırım 15 20 sn sürdürmüştüm. 1 dakikaya yakın power tuşuna basılı tuttum ve bilgisayar problemsiz açıldı. Yaklaşık iki haftadır sorun yaşamıyorum. Teşekkürler.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: gsprodaslo

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
Bu yöntemi uygulamıştım ama süre olarak sanırım 15 20 sn sürdürmüştüm. 1 dakikaya yakın power tuşuna basılı tuttum ve bilgisayar problemsiz açıldı. Yaklaşık iki haftadır sorun yaşamıyorum. Teşekkürler.
Işe yaşamasına çok sevindim! Bu yöntem anakartın içindeki statik elektriğin boşalmasını sağlıyor ve büyük çoğunlukla da ise yariyor.

Afiyet olsun!

• Like
Tepkiler: linepower