Bu grafiği device id olmadan alttaki girişinde çalıştırdığı bilinmektedir.
AAPL,ig-platform-id > data >01005A8A
Bu id ile çalıştı ama aynı durum geçerli. Ayrıca fare imlecide gelmiyor onun yerine piksel hatası varmış gibi bir görüntü geliyor. Ekran alıntısında hackintool uygulamasında genişlik yazısının altındaki alanda görülüyor.
Garip bir şekilde platform id 0200518A ve edid yaması ile birlikte dahili ekrana görüntü gelmeden type c üzerinden hdmi görüntü alıyorum ve herşey problemsiz çalışıyor.
AAPL,ig-platform-id (laptop): 0x8A520000 Dortania klavuzuna göre bu grafiği çalıştırmalı. (0000528A)
Ve bence de device id olmadan 0000528A değeri çalıştırmalıdır.
Biliyorum bende klavuza göre gittim aslında, buraya konu açmadan önce maksimum denemeleri yaparak çözüme ulaşamazsam yazıyorum.
Son durum bu şekilde tüm platform id denemelerini yaptım. Dahili ekran çalıştığı platform id lerde monitör hep unkown olarak çalıştı. Denemeleri ağırlık olarak device-id varken denedim, olmadan da denedim. Platform id sabit tutup bir kaç device id denemesi de yaptım ve görüntüde bozulmalar oldu, ekran okunamayacak durumdaydı. Sonuç olarak bir adım ilerleyemedim

Garip bir şekilde dahili ekranı tanımayıp çalıştığı zamanlarda typc üzerinden hdmi ile harici monitöre bağladığımda o monitörü tanıyor ama. Bu durumun dahili ekranın 4k olması ile ilgisimi var açıkçası merak ediyorum.
Ancak bazı durumlarda device id olmaması da gerekebilir. hackintosh gariptir.
Mesela Device id kaldırıp AAPL,ig-platform-id > data > 0000528A. olarak denediniz mi?
Forumda yer alan edid enjekte konularını araştırdım fakat, edid dosyalarının bulunduğu alana yazma yetkisi elde edemedim, hackintooldaki sistem dosyalarını yazma koruması kaldırmayı denedim fakat olmuyor. Edid için acpi dosyası oluştursam sorun düzelir mi acaba?