cevabiniz icin tsk ederim peki ben wifi ve bluetooth disable yaparsam internet gitcek kablolu internetimi kullanayim yani eminmisiniz guncelleme olacagindanHd 4400 Sequoia uyumlu değil. Kurulum sonrası OCLP gerekir.
Açtığınız diğer konudan yola çıkarsak, üzerinde Big Sur var ve Sequoia güncellemesi yapacaksanız;
1. Güncelleme esnasında Wifi/BT kextler pasifleşecek
2.SBM/Disable olacak
3. EFI güncel olacak (Özellikle Lilu, AppleALC ve WEG.kextler)
Haswell işlemci üzerine desteklenmeyen sürüm kurulumları ve OCLP hakkında geniş bilgi için rehberi inceleyin.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
Ayrıca ekli rehber ile sisteminize uygun bir EFI hazırlamanız mümkün.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu
wifi ve bluetooth disable yapim yeniden baslatip oylemi deniyim yoksa disable yeniden baslatmama gerek yokmucevabiniz icin tsk ederim peki ben wifi ve bluetooth disable yaparsam internet gitcek kablolu internetimi kullanayim yani eminmisiniz guncelleme olacagindan
peki sequioa gecince her sey calisirmicevabiniz icin tsk ederim peki ben wifi ve bluetooth disable yaparsam internet gitcek kablolu internetimi kullanayim yani eminmisiniz guncelleme olacagindan
2
wifi ve bluetooth disable yapim yeniden baslatip oylemi deniyim yoksa disable yeniden baslatmama gerek yokmu
Bu uygulamalar için kullandığınız kextler güncellemeyi engelleyecektir. Eminim. Ethernet kullanın.ben wifi ve bluetooth disable yaparsam internet gitcek
Disable yapın ve NVRam Reset ile sistemi yaniden başlatıp Ethernet ile güncellemeyi alın.wifi ve bluetooth disable yapim yeniden baslatip oylemi deniyim yoksa disable yeniden baslatmama gerek yokmu
BT kurulum sonrası güncel kextlerle çalışacaktır.peki sequioa gecince her sey calisirmi
yalniz soyle bi sorun var opencore ekraninda nvreset tok efi var instal masos var bir sistemin kurulu disk olan bigsur vbirde recovery varBu uygulamalar için kullandığınız kextler güncellemeyi engelleyecektir. Eminim. Ethernet kullanın.
Disable yapın ve NVRam Reset ile sistemi yaniden başlatıp Ethernet ile güncellemeyi alın.
BT kurulum sonrası güncel kextlerle çalışacaktır.
Ekran kartınız çalışmayacaktır. OCLP ile yama gerekir.
Wifi için çeşitli seçenekleriniz var. Ya Itlwm.kext ve Heliport kullanırsınız ya da yine OCLP yoluna gidersiniz ki forumda bu konuda rehber var.
Ayrıca SBM/Disable olması gerekir.![]()
Artık Sequoia'da İntel WİFİ çalışıyor! - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
EFI yi at düzelteyim. Düzeltemesi kolay https://we.tl/t-gvwmTObToKosxinfo.net
nvreset yokyalniz soyle bi sorun var opencore ekraninda nvreset tok efi var instal masos var bir sistemin kurulu disk olan bigsur vbirde recovery var
hayir yokBilgisayarda windows var mıdır?
Kullandığınız EFI yi paylaşabilir misiniz?2 kere guncellemeyi denedim guncelleme tamamlaniyor ama diski seciyorum yine bigsur birde sizin dediiginiz sekil denicem wifi ile bluetooth disable yapicam birde secure boot misc disable yapicam denicem bakalim ne olcak
hayir yok
dosya ekle diyorum ama hata bazi sorunlarla karsilastik diyor nedenBig surdan sekoya ya update edecekseniz benim tavsiyem USB ye yazdırdığınız imajla güncellemeniz. Diğer türlü problem olabilir belki.
Kullandığınız EFI yi paylaşabilir misiniz?
dosya ekle diyorum ama hata bazi sorunlarla karsilastik diyor neden
beni yanlis ama google driver a dosyayi upload ettim simdi ne yapcam adres satirisinimi copy yapip buraya atcam
Google drive upload ettikten sonra dosyayı herkesin indirebilmesi için izin vereceksiniz ve linki paylaşacaksınızbeni yanlis ama google driver a dosyayi upload ettim simdi ne yapcam adres satirisinimi copy yapip buraya atcam
Güncelleyemezsiniz. O kadar problemli şeyler var ki sekoya için EFI de. İntel Bluetooth injector çalışmaz. USB portları smbios değiştirince tekrar yamalamak gerekir. Ben internette olan EFI ye göre mi yapayım. SMBİOS değiştirme dışında bir düzenleme yaptınız mı?bilmem en gunceli olsun diye yaptim
daha once guncelleme kisminda sequoia cikmiyordu smbios degistirdikten sonra cikti![]()
onu kullaniyordum ama guncelleme kisminda sequoia cikmiyorduEkli dosyayı görüntüle 57342
İnternetteki EFI nin SMBİOS u doğru.
Güncelleme kısmında sekoya çıkması güncelleme yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Kextleriniz sıkıntı çıkartıyor ayrıca sisteminiz native destelemiyor. OCLP ile patchlenecek. Ayrıca laptop için iMac bir SMBİOS seçilmemeli. All in One olsa bilgisayar neyse.onu kullaniyordum ama guncelleme kisminda sequoia cikmiyordu
sequoia gecebilecemmiGüncelleme kısmında sekoya çıkması güncelleme yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Kextleriniz sıkıntı çıkartıyor ayrıca sisteminiz native destelemiyor. OCLP ile patchlenecek. Ayrıca laptop için iMac bir SMBİOS seçilmemeli. All in One olsa bilgisayar neyse.
EFI yi düzenleyeceğim. SMBİOS değiştirme dışında bir şey yaptınız mı?
Yanlış anlaşılmasın güncelleme yapabilirsiniz. Onda problem yok. Ama kextler sıkıntı çıkartır.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.