ÇÖZÜLDÜ Lenovo G50-80 Grafik Tanıtmak

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
50
Yukarıda belirttiğim gibi, diski komple silip yeniden düzenleyerek kurulum yaptım.
Intel HD5500 graphics için kullandığım aşağıdaki satırları config.plist içerisinden kaldırınca self boot reset sorunu da çözülmüş oldu, umarım ekran kartını yükleyince aynı sorun tekrar olmaz :)

Kod:
<key>Graphics</key>
   <dict>
   <key>Inject</key>
   <dict>
      <key>ATI</key>
      <false/>
      <key>Intel</key>
      <true/>
      <key>NVidia</key>
      <false/>
   </dict>
   <key>NvidiaSingle</key>
   <false/>
    <key>ig-platform-id</key>
<string>0x16260006</string>
</dict>
Sistemin resetlemesine sebep olan neden 0x16260006 imiş.
Bu benim sistemime göre 0x16260006 yerine 0x16160006 olması gerekiyor. Ancak ekran kartı bununla da çalışmıyor.

Yukarıda verdiğiniz 10.11 sonrası ile başlayan link çözüm olmadı.
[GUIDE] Intel HD Graphics 5500 on OS X Yosemite 10.10.3 - Intel - InsanelyMac Forum Yapmak istediğim bu ama maalesef ki, biosum insydeH20 ve anlatımlardaki gibi kolay değil.

Öncelikle bios dump nasıl aldım;
Lenovo destek sitesinden laptop seri no ile aratıp bios güncelleme aracını indirdim.
Dosyayı çalıştırdım c:\bios\B0CNA0WW klasörüne bir exe dosya çıkardı. Bu dosyayı winrar ile tekrar extract ettim.
Çıkan dosyaların içindeki platform.ini dosyasında yaptığım ufak bir değişiklik (kod içindeki kırmızı çerçeve) ile bios güncellemeden evvel backup aldı ki bununla alttaki anlatımı halletmiş olduk. (bu arada diğer forumdaki anlatım için teşekkürler @montezuma)

Masaüstünde BIOS bir kopyasını kaydetmek için BIOS programını kullanın. Örnek: AMI Aptio UEFI BIOS için AMI BIOS Utility kullanabilirsiniz.

fvYxWxdgiB8sqyANxHUkjPoh3s7pRk6M.png

Sonraki adımları takip ederek resimdeki satırlara ulaştım.
fvYxWxdgiB8sqyANxHUkjPoh3s7pRk6M.png

Ve efi shell giriş yapıp setup_var 0x18C 0x3 ile setlemek istedim ancak alt resimdeki gibi kaldı. İşin ilginci alt resimde kırmızı çerçeveye aldığım yere bakarsak DVMT`nin önceki değerinin 32mb olduğunu görürüz ama windows 10 bunu 128 mb gösteriyordu :)

fvYxWxdgiB8sqyANxHUkjPoh3s7pRk6M.jpeg

Bu şekilde yeniden başlatıp denemelerde herhangi bir değişiklik olmadı, ne mac tanıdı ne windowsdaki görünen değer değişti.
Ne dersiniz, varmıdır alternatif bir yol.

Bu arada aşağıdaki linkde anlatılanlarıda denedim.
Patch DVMT Allocation Intel HD5500 Broadwell "Not Found" at Sierra - Intel - InsanelyMac Forum

Moderatörün son düzenlenenleri:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler