Lenovo G580 Laptop - High Sierra 10.13.6

jrblue

APPRENTICE
17 Nis 2020
1
2
21
Lenovo G580 - 20150 Laptopum var, Forumdaki başlıklardan ve daha önce kurulum yapan arkadaşların paylaştıkları bilgiler dahilinde kurulumu başarıyla gerçekleştirdim.

Tek sorun yaşadığım alan uyku modu, Ekran karartmada sorunum yok ama uykuya geçtiğinde sistem hata veriyor. (Güç ayarlarından uyku modunu asla olarak değiştirdim.)

Clover Bootloader

İşlemci intel i7 3720HQ
Grafik Intel HD4000 Kurulum yaparken config olarak Hd4000 1366x768 olanı seçerek kurdum (Nvidia G610 Harici vardı biosta switchable yazdığı için biostan UMA yani intel graphic seçerek ekran kartını tanıttım sorunsuz çalıştı.)
Ram 8GB DDR3 1333Mhz
Disk 120GB SSD + 1TB HDD
Ethernet Atheros AR8162
Webcam Lenovo (Sistem otomatik tanıdı)
Wifi + Bluetooth Atheros AR9285 (İkiside çalışıyor)
Facetime, imessage ve Airplay uygulamarı açılıyor ama elimde IOS bir telefon olmadığı için deneyemedim.

Benim gibi ilk defa kurulum yapan arkadaşlar baya bir sabırlı olmak gerekiyor. Macos kurmadan önce windows üzerinden bütün aygıtlarınızın bilgilerini not edin.
İlk kurulum yaparken çok uğraştım hatta bir kaç denemeden sonra pes ettim. Tekrar windows kurarken wifi kartını kurmak üzereyken model numarasını tam olarak sitede aratınca mümkün olabileceğini anladım ve tekrar kurulum yaptım.

Bu ayki kotamı doldurduğum için ve elimde de High Sierra imajım olduğunu için kurulumu bu sistem üzerinden gerçekleştirdim.

İzinli olduğum bu günlerde benim için güzel bir meşgale oldu ve hafta başında iş başı yaptığımda bu cihazı kullanmaya devam edeceğim.İşim için gerekli olan tüm uygulamaları yükleyebildim.

Özel bir teşekkür etmek istiyorum forumda herkese yardımcı olan ve bilgilerini, bildiklerini paylaşan yönetici ve diğer arkadaşlara.

Kurulum aşamasında kullandığım tüm kext ve programları bir klasör altında topladım içlerinde işime yaramayanlarda olabilir ama kesinlikle sistem açılmama sorunu yaşamadım.
İsteyen olursa bu yedeklediğim klasörü ve EFI klasörümü paylaşabilirim..

Laptop Modeli
Lenovo G580
İşlemci Modeli
i7 3720HQ
Grafik Kartı
Intel HD4000
Ses Kartı Modeli
Conexant
Ağ Aygıtları
Atheros AR8162 & Atheros AR9285 Wifi + Bluetooth
Disk ve RAM
120GB SSD & 1TB HDD, 8GB DDR 1333Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Eline sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

uguratakan

APPRENTICE
3 Ağu 2020
6
4
21
Şuanda high sierra kurmaya çalışıyorum en son yaptığım kurulumda Apple elması geldikten bir 5 saniye sonra restart atıyordu pc şuanda bu kopya hasar görmüş diyor. imzadaki g580 modeli için en uygun sürüm hangisidir hangi hata ile karşılaşınca nasıl bir çözüm yolu var bunları nereden temin ederim.

• Like
Tepkiler: mehmetyuksel

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Şuanda high sierra kurmaya çalışıyorum en son yaptığım kurulumda Apple elması geldikten bir 5 saniye sonra restart atıyordu pc şuanda bu kopya hasar görmüş diyor. imzadaki g580 modeli için en uygun sürüm hangisidir hangi hata ile karşılaşınca nasıl bir çözüm yolu var bunları nereden temin ederim.
Uyumlu donanımlar forumunda yeni konu açalım ve sistem bilgilerinizi belirtiniz

BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)