ÇÖZÜLDÜ Lenovo G580 mount EFI sorunu

hasanC

APPRENTICE
1 Haz 2017
32
5
0
Adana
Iyi forumlar herkese, araniza yeni katildim simdiden kusurum olursa affola :) Baslikta belirttigim ve ozelliklerini yazdigim laptopuma guncel sierra kurulumunu yaptim, ekran karti icin 0x01160003 id'sini girdim ve cok guzel bir sekilde yuklendi masaustune ulastim. Lakin sistemimin kurulu oldugu hard disk bolumunu gormuyor (w10 yanina dual boot kurdum ancak kurulu oldugu partition'u gormedigi icin Clover'i yukleyemiyorum.) Sadece clover degil multibeast ya da diger programlar da hata veriyor. Clover configuratorla Mount Efi dedigimde hata cikiyor ve Efi mount olmuyor. Birazdan hata goruntulerini yukleyecegim mobil oldugum icin yavasim ayrica klavyemde Turkce karakterler de yok kusuruma bakmayin. Yardimlarinizi bekliyorum, tesekkur ederim simdiden iyi aksamlar :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Kurulum yaptıysan, macOS'in kurulum yaptığın HDD'yi görmemesi mümkün değil. Yine de emin olalım; Terminal uygulamasını açıp diskutil list komutunu gir ve çıkan sonucu buradan paylaş.
Ek olarak hangi imaj ile kurulum yaptın? Bu da önemli.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hasanC

APPRENTICE
1 Haz 2017
32
5
0
Adana

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Sanırım hızliresim.com'da hata var. Resimleri yüklenmiyor. Ek olarak senden Terminal çıktısını istedim. Bunu paylaşırsan sevinirim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hasanC

APPRENTICE
1 Haz 2017
32
5
0
Adana
Sanırım hızliresim.com'da hata var. Resimleri yüklenmiyor. Ek olarak senden Terminal çıktısını istedim. Bunu paylaşırsan sevinirim.
Kusura bakma mesaji okuyana kadar sistemle ugrasirken calismaz hale getirdim (birkaç kext kurmaya çalışırken sistem artık boot etmiyor), yarin 4. kurulumu yapacagim yine ayni hatayi verecektir o zaman tekrar eklerim resimleri :)

Evet ve mutlu sona bir adım daha yaklaştık, bu gönderiyi hackintosh kurulumumdan giriyorum safari üzerinden :D Şimdi neler yaptığıma ve hangi sorunlarım olduğuna gelelim.
1) Montezumanın hazırladığı en güncel imajı indirdim, win32 disk imager ile flash belleğime yazdırdım bios ayarlarımı yaptıktan sonra kuruluma başladım ve sorunsuz kurdum.
2) Kurduktan sonra flash bellek içerisindeki Multibeast'i çalıştırdım ve bu sefer hata vermeden en sonda install succeed yazısını gördüm. Yeniden başlattığımda ise sistem boot etmedi. -x komutunu vererek masaüstüne geldim ve vodoohda'yı sildim gerekli izinleri düzenledim ve tekrar başlattım. çok şükür bu sefer hata vermeden boot etti. şu an ethernet bağlantısı, usb 2.0 ve usb 3.0, intel hd4000 ekran kartı (bunun için başlangıçta 0x01660003 giriyorum), facetime kamerası, App Store gayet düzgün çalışıyor.
3) VodooHDA'yı internetten .pkg olarak tekrar indirdim ve bu sefer sesi de tanıtmış oldum.
4) Ancak multibeast ile UEFI clover kurulumunu yapmış olmama rağmen USB olmadan direkt windows üzerinden boot ediyor :( clover configuratoru açtığımda herhangi bir EFI mount edilsin mi uyarısı vermiyor ancak alt tarafta farklı klasörlerde bulunan 3 tane config.plist dosyası var onları görüyor.
5) Masaüstüne harddiskimi koyamıyorum. Finder üzerinden Git>Bilgisayar yolunu izlediğimde ise harddiskleri görüyor.

Sorunum clover boot ekranının USB olmadan gelmemesi ve EFI'yi mount edememem. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Sx7fLlA_lebCG1ruEMP0qRuRoGAh_3a4.jpeg
Sx7fLlA_lebCG1ruEMP0qRuRoGAh_3a4.jpeg

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
#2 mesajımda senden istediğim Terminal çıktısını paylaşmadığın sürece yardımcı olmam zor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Ancak multibeast ile UEFI clover kurulumunu yapmış olmama rağmen USB olmadan direkt windows üzerinden boot ediyor
Kurulumu Windows yanına yaptığın için Multibeast ile UEFI kurulum işe yaramaz. Zira Windows yanına yapılan kurulumda OS X için harici bir EFı bölüntüsü oluşturulmaz. Dolayısıyla yapman gereken şey, USB / EFI / CLOVER klasörünü Wİndows EFI'si iççine koymak.
Bunun içinde;
  1. USB / EFI / CLOVER masaüstüne çıkart.
  2. USB diskini çıkart.( USB diskini çıkartmamızın sebebi EFI'leri çakışmasını önlemek)
  3. Clover Mount ile sistem EFI mount et ve CLOVER klasörünü buraya kopyala.
  4. Ardından sistemi USB ile tekrar başlat.
  5. Clover Boot Options içinden "add clover boot options for all entries" işaretle vesistemi yeniden USB olmadan yeniden başlat.
Masaüstüne harddiskimi koyamıyorum. Finder üzerinden Git>Bilgisayar yolunu izlediğimde ise harddiskleri görüyor.
Bunun için Desktop / Menü Bar / Finder / preferences aç ve Hard disks seç;
Screen Shot 2017-06-02 at 18.06.49.png

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hasanC

APPRENTICE
1 Haz 2017
32
5
0
Adana
Kurulumu Windows yanına yaptığın için Multibeast ile UEFI kurulum işe yaramaz. Zira Windows yanına yapılan kurulumda OS X için harici bir EFı bölüntüsü oluşturulmaz. Dolayısıyla yapman gereken şey, USB / EFI / CLOVER klasörünü Wİndows EFI'si iççine koymak.
Bunun içinde;
USB / EFI / CLOVER masaüstüne çıkart.
USB diskini çıkart.( USB diskini çıkartmamızın sebebi EFI'leri çakışmasını önlemek)
Clover Mount ile sistem EFI mount et ve CLOVER klasörünü buraya kopyala.
Ardından sistemi USB ile tekrar başlat.
Clover Boot Options içinden "add clover boot options for all entries" işaretle vesistemi yeniden USB olmadan yeniden başlat.

Bunun için Desktop / Menü Bar / Finder / preferences aç ve Hard disks seç;
Ekli dosyayı görüntüle 1753
clover Configurator ile mount efi bölümü pasif gözüküyor malesef.
ghCdXvxV9lm2EAYMHfk9FVtNrMfmIoq1.jpeg
EFI mounter v3 ile denediğimde de "unexpected disk identifier disk0s4" hatasını alıyorum

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hasanC

APPRENTICE
1 Haz 2017
32
5
0
Adana
Nasıl pasif? EFI zaten mount edilmiş durumda. Open Partition tıklarsan klasör açılır.
dediklerinizi aynen yaptım ve clover klasörünü EFI içine kopyalayıp eskisiyle değiştirdim. şimdi sistemi reboot edeceğim bir sorun çıkmaz umarım :)

Gerçekten Helal Olsun USB olmadan boot ediyor ve hiçbir sıkıntı olmadan Sierra sistemime ulaşabiliyorum, çok müteşekkirim. Elinize, emeğinize harcadığınız zamanınıza sağlık @montezuma :) Artık başarılı kurulum olarak adlandırabiliriz diye düşünüyorum.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Başarılı kurulumlar altında konusunu açarsan sevinirim. Aynı sisteme sahip üyelerimiz için bir rehber olur.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları