ÇÖZÜLDÜ Lenovo Ideapad 300 macOs Bilgisayarınıza Yüklenemedi

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
USB belleği değiştirdim farklı bir disk denedim imajı bir kaç defa tekrardan yazdırdım ama aşağıdaki ekranda kalıyor macOS bilgisayarınıza yüklenemedi diyor her denememde.

Yaptığım ayarları denemeleri yazayım;
Kullandığım USB bellekler USB 2.0 kullandığım portta USB 2.0
Farkı SMBIOS'lar denedim skylake sistemlere uygun olanları
Farklı BIOS ayarları denedim sonuç her seferinde aynı. @montezuma hocam yardımlarını bekliyorum.

9AuYf7Rl5iKDYONMOLf9VuONb1q1isJV.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,812
7,593
4,401
Sorun kurulum yapmak istediğin HDD ile alakalı olabilir. Ya da imaj hatalı yazılmış olabilir. Mümkünse farklı bir diske kurulum yapmayı dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
Hocam diski değiştirim USB'yi de değiştirdim fakat sonuç aynı.
Sıfırdan kurulumlarda böyle bir sorun olabiliyor özellikle lenovo da karşılaştığım kadarı ile. Sorun usb yada diskle alakalı değil High Sierra da değişen yükleme sistemi ile alakalı. APFS mi yoksa HFS+j yükleme mi yapmaya çalışıyorsunuz?

Çözümü ilk aşama yüklemeye geçtikten sonra bilgisayar baştan başlayacak sonrasında diğer diskten yüklemeye devam etmek yerine tekrar installer yani başta girdiğiniz yükleyiciye girip terminalden hedef yükleyici adresini değiştirmek ve yüklemeye kalan kısımdan devam etmek sorununuzu çözecektir. Bu yöntem aynı zamanda APFS dönüştürmeyi engellemek için de kullanılıyor.

Son düzenleme:

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
HFS+j yükleme yapmaya çalışıyorum. O hata ilk yükleme aşamasında oluyor disk izlencesinden diski gerekli format ayarlarını yapıyorum diski seçip yüklemeye başladıktan yaklaşık 3,4 dakika sonra o hata geliyor ekrana.

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
HFS+j yükleme yapmaya çalışıyorum. O hata ilk yükleme aşamasında oluyor disk izlencesinden diski gerekli format ayarlarını yapıyorum diski seçip yüklemeye başladıktan yaklaşık 3,4 dakika sonra o hata geliyor ekrana.
Aynı sorun Beta dan beri var. Yapman gereken minstallconfig.xml üzerindeki ufak değişiklik 30-45 dakika sonra yöntemi paylaşacağım.

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
  • Usb'den başlattığımızda karşımıza çıkan (büyük ihtimal ) 2 disk olacak. Soldaki Install OSX from OSX installer'a giriyoruz.
  • Diski HFS+J olarak biçimlendirip yüklemeye geçiyoruz.
  • Kısa süren yükleme bittikten sonra bilgisayar tekrar başlayacak.
  • Tekrar birinci adımdaki yükleyiciye geri dönüyoruz.
  • Sol üst köşeden Terminal'i açıyoruz.

Öncelikle kendimize diske . verdiğimiz ismi hatırlatmak adına bunu yazıp enter diyoruz,

1- ls -l /Volumes

# Bu kısımda çalışma bölümünü değiştiriyoruz ( Ben diske Mac OS ismini verdiğim için 'Mac OS' yazıyorum siz kendi diskinizi yazın , tırnak işaretleri içinde! )

2- cd /Volumes/'Mac OS'

3- cd "macOS Install Data"

# şimdi minstallconfig.xml dosyasını vi ile düzemnliyoruz. (Biraz dikkat gerektiriyor) Düzenlemede mouse kullanamıyoruz.

6- vi minstallconfig.xml

7- Önümüze gelen listede ok işaretleri ile,

<key>ConvertToAPFS</key>
<true/>

True'nun t harfi üzerine geliyoruz. Tam 4 kere delete tuşuna basıp yazıyı siliyoruz.

8- Klavyemizden ''i'' harfine basıyoruz ( bu yerleştir modunu aktif ediyor )

9- tabiki false yazıyoruz :)

<key>ConvertToAPFS</key>
<false/>

10- Eğer bir problem görünmüyor ise hiç bir yere dokunmadan öncelike iki nokta ve ardından w'ye basıyoruz '' : w '' . Cursor belgenin en altına atıyor kendini ve ardından '' q '' ya basıp enter dediğimiz zaman belgeden çıkış yapıyor. Böylece kaydetmiş oluyoruz.

11- Bu kadar! Şimdi terminalden çıkıp sistemi baştan başlatıyoruz. Şimdi karşımıza gelen Clover ekranında 1. ve 3. kısımda yaptığımızın tersine
yükleyiciyi bu sefer diğer diskten başlatıp kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Dip not: Eğer son kısımda yükleyici başlattıktan sonra restart atarsa korkmayın. Tekrar aynı şekilde başladın bu sefer yükleme bittiğinde High Sierra gıcır gıcır karşınıza gelecektir.

Afiyet olsun , kolay gelsin.

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
İmzadan tam olarak sistem ayrıntılarını anlayabilsem tavsiyede bulunacağım ama biraz karışık. Ram'leri söktükten yada bios'dan ekran kartını kapattıktan sonra denedin mi?
Hocam imzadaki sisteme zaten kurulumu yaptım hatta High Sierra'ya yükselttim şuan Lenovo İdeapad300'e kurulum yapamıyorum.

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
36
Hayır tabiki laptoplar için hazırlanan imajı kullanıyorum.
Desktop'a imajı ( Applications'a ) tekrar indirip bu komutla usb'ye yazdırıp denermisin? +Clover USB kurulum yapman gerekiyor. Sorunun çözüleceğini düşünüyorum fakat kurulumda yazmış olduğum adımları tek tek uygulaman gerekiyor.

Kod:
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath  /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app --nointeraction
Clover'ı usb ye yazdırdıktan sonra haber verirsen gerekli EFI dosyanı buraya yükleyeceğim. Sen de usb içerisindeki ile değiştirirsin.

brltpc

APPRENTICE
13 Eyl 2017
64
45
21
33
Desktop'a imajı ( Applications'a ) tekrar indirip bu komutla usb'ye yazdırıp denermisin? +Clover USB kurulum yapman gerekiyor. Sorunun çözüleceğini düşünüyorum fakat kurulumda yazmış olduğum adımları tek tek uygulaman gerekiyor.

Kod:
sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath  /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app --nointeraction
Clover'ı usb ye yazdırdıktan sonra haber verirsen gerekli EFI dosyanı buraya yükleyeceğim. Sen de usb içerisindeki ile değiştirirsin.
Hocam 4.USB belleği denedikten sonra kurulumu yapabildim.